BH Telecom i naredne tri godine ponosni glavni sponzor Sarajevo Film Festivala

Sarajevo Film Festival je jedan od najznačajnijih bh. kulturnih događaja koji svakog ljeta u BiH i Sarajevo dovodi veliki broj turista i zaljubljenika u filmsku umjetnost.

Nakon uspješne trogodišnje saradnje sa OAC, BH Telecom će i naredne tri godine biti ponosni glavni sponzor i partner ovog osmodnevnog filmskog spektakla koji daje značajan kulturni, ekonomski i turistički doprinos Sarajevu i Bosni i Hercegovini, ali i razvoju filmske industrije i sadržaja u našoj zemlji.

Pored brojnih sadržaja koji su pripremljeni za publiku i posjetioce, posebnost ovogodišnjeg SFF-a je svjetska premijera prve bh. krimi serije „Kotlina“ renomiranih reditelja Danisa Tanovića i Aide Begić-Zubčević, a koju će posjetitelji moći pogledati na SFF-u. „Kotlina“ je prva domaća serija čiji je scenarij odabran putem javnog poziva za prijavu scenarija igranih serija i čije je snimanje realizovano putem platforme BH Content Lab kompanije BH Telecom.

BH Telecom je i ove godine pokrovitelj Ceremonije dodjele nagrada za TV serije,  koja će u sklopu SFF-a biti održana 14. avgusta. Također, ovogodišnji festivalske projekcije u Mostaru će se održavati u BH Telecom Ljetnom kinu Mostar.

Kao i ranijih godina, BH Telecom je i ove godine za posjetioce festivala pripremio brojne sadržaje koji se realizuju u okviru posebne promotivne kampanje „Moje Sarajevo. Moja priča.“

Tako su za korisnike pripremljeni brojni interesantni i premium TV sadržaji na multimedijalnoj platformi Moja TV, na servisu MY TV, na kojem će besplatno biti dostupan cjelodnevni festivalski sadržaj koji uključuje veliki izbor odabranih igranih filmova domaće produkcije, dokumentarnih filmova te specijalnog TV programa koji će se emitovati uživo svakog festivalskog dana, od 17 do 20 sati, a koji će biti sniman u specijaliziranom TV studiju na crvenom tepihu.

Korisnici Moja TV usluge će festivalsku atmosferu moći pratiti i putem Moja TV live kamere SFF Red Carpet, sa koje će se 24 sata uživo emitovati festivalska dešavanja.

U festivalskoj pagodi BH Telecoma na Festivalskom trgu će se pripremati različiti sadržaji, ali će istovremeno biti organizovane i nagradno takmičenje za sve posjetioce.

BH Telecom će nagrađivati korisnike besplatnim ulaznicama za projekcije te organizovati i „Giveaway“ putem profila BH Telecoma na društvenim mrežama gdje će korisnici imati priliku osvojiti vrijedne nagrade.

U sklopu Sarajevo Film Festivala, BH Telecom će 15.08.2022. godine biti domaćin projekcije filma „When you finish saving the world“ u kinu Metalac.

Filmsko ostvarenje bh. reditelja Žalice „Praznik rada“ će biti prikazno u Open Air programu. Ovaj film će imati svjetsku premijeru i ujedno zavroriti 28. Sarajevo Film Festival, a podržao ga je BH Telecom.

Pratite nas na bhtelecom.ba/sff i budite u toku sa svim dešavanjima sa ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala.

Moje Sarajevo. Moja priča.