Važno upozorenje – lažna nagradna igra

Poštovani korisnici,

želimo vas upozoriti o trenutnom pokušaju prevare putem poruke na web stranici youb*****.com  i voice*****.com, kao i putem Facebooka.

Naime, od korisnika se traži da odigra igru kako bih dobio 888 BAM, te prati dalje upute i unosi određene podatke. Upozoravamo sve  korisnike da nipošto ne otkrivaju svoje podatke, niti posjećuju bilo kakve linkove koji dolaze na ovakav način.

Ovo je jasan pokušaj phishinga – gdje se pokušava doći do vaših ličnih podataka, kako bi iste dalje zloupotrijebili i oštetili korisnika.

Molimo vas da budete oprezni i da ne slijedite uputstva „lažne nagradne igre“. Nipošto ne unosite nikakve lične informacije jer to može dovesti do narušavanja vaše privatnosti ili čak zaraziti vaš uređaj malwareom.

BH Telecom želi zaštititi svoje korisnike, zato apelujemo na vas da ne posjećujete sumnjive linkove, ne dijelite lične podatke i ne preuzimate aplikacije iz neprovjerenih izvora.

Za sva dodatna pitanja, budite slobodni da nas kontaktirate putem zvaničnih kanala komunikacije BH Telecoma, kao i putem naših profila na društvenim mrežama.

BH Telecom