“Umri prije smrti“  ekskluzivno u Moja TV Flix videoteci

Dobrodošli u mračni svijet trilera! Ekskluzivno za korisnike Moja TV Flix videoteke, predstavljamo vam film “Umri prije smrti”, autora Ahmeda Imamovića, koji predstavlja putovanje kroz tajne, intrige i neočekivane preokrete koje ne smijete propustiti.

“Umri prije smrti” je uzbudljiva eksplozija intriga pun tajni i nepredvidljivih obrata. Ovaj triler ima  scene misterija, a svaki lik krije svoju tamnu tajnu. Hoće li istina izaći na vidjelo prije nego što bude prekasno?

Film istražuje tamnu stranu ljudske psihe, potičući gledatelje da razmišljaju o moralu, pravdi i granicama ljudske prirode. Svakom scenom otkrivaju se dublje slojevi priče, uvlačeći vas u emocionalnu i psihološku napetost.

Priča nas vodi kroz život Zlatana B. koji ima 38 godina, naizgled je čvrst kao stijena i lijep kao Apolon. Ugledan je u svojoj struci, ginekolog koji nema moralnih dilema po pitanju abortusa ukoliko je to želja i odluka njegovih pacijentica. Jednako, nema dilema ni u privatnom životu, jer zna da su on i njegova žena Vesna zaljubljeni u istu osobu – u njega.

Godinama njegova žena već insistira da imaju dijete, ali Zlatan ne misli da je još došlo vrijeme za to. Odluke donosi kao mali bog ne primjećujući krizu u vlastitom braku. Okružen komforom u zanosu vjeruje da vlada situacijama. Uživa u zadovoljstvima i čvrsto vjeruje u svoje odluke sve do onog dana kada sazna da je teško bolestan i da mu je ostalo još malo života.

Potpuno svjestan neminovnog brzog kraja Zlatan B. kreće na putovanje na kojem će pokušati da se suoči sa greškama počinjenim u prošlosti. Želi da potraži odgovore i opere svoju savjest, da racionalizira ono što je počinio u životu.

U posljednjim mjesecima Zlatanovog postojanja ova drama se pretvara u pobjedu sila života nad silama smrti, tako da zadnji dani njegovog života ujedno postaju i prvi dani novog života. Novog života koji se rodio kao rezultat Zlatanove odluke da jednom ne postupi profesionalno po protokolu i da poštedi samo jedan nerođeni život. To neželjeno dijete zakonski postaje njegov sin i imenjak koji neće imati priliku da ga upozna, niti će on imati priliku da mu bude otac. To dijete će biti zbrinuto i voljeno od Vesne, majke koja ga nije rodila, ali ga toliko želi i najvažnija je žena u životima oba Zlatana B., oca i sina.

Scenarij za ovaj film pisali su Ahmed Imamović i Dragan Komadina, producent je Samir Smajić, koproducenti su BHRTV Radio televizija BiH i BH Telecom, a uloge su: Milan Pavlović-, Almir Kurt, Maja Jurić, Rade Šerbedžija, Rasim Jusufović, Aida Bukva, Miki Trifunov, i dr.

Film možete gledati ako imate aktiviranu uslugu Moja TV Flix . Pristup filmu je jednostavan. Potrebno je da putem daljinskog upravljača odaberete opciju “Meni”, zatim “Moja TV Flix”, te da izvršite aktivaciju.

Moja TV! Uvijek bolja i drugačija.