Nove dokumentarne premijere na Viasat kanalima u novembru

Uzbudljiva jesen nas čeka ovog novembra na Viasat kanalima na kojima je mnoštvo interesantnih premijernih prikazivanja dokumentaraca različite tematike kao i TV serija.

Viasat History

Waco: Neispričane priče

Premijerno u nedjelju 5. novembra od 21:00

  1. sezona – Broj epizoda: 2 x 60 minuta – Žanr: Dokumentarni/historija/biografija

Naslov originala: Waco: Untold Stories – Godina: 2023.

Godine 1993., 82 člana ekstremne religijske skupine zvane Branch Davidians izgubilo je život u jednoj od najkontroverznijih opsada u modernoj američkoj historiji. Dvadeset troje od onih koji su poginuli u obračunu s američkim federalnim službenicima bili su Britanci. Trideset godina nakon tragedije, ova serija isprepliće njihove intimne i emotivne priče sa svjedočanstvima njihovih najmilijih i onih koji su preživjeli požar, a mnogi od njih progovaraju o tome prvi put.

Viasat Explore

 Nevjerovatne željeznice

Premijerno od četvrtka 16. novembra u 21:55

  1. sezona – Broj epizoda: 6 x 60 minuta – Žanr: Dokumentarni/reality/inženjerstvo/tehnologija

Naslov originala: Impossible Railways – Godina: 2018.

Jedinstvena naučna i historijska serija koja predstavlja neke od najneobičnijih svjetskih željeznica i odvažno inženjerstvo koje ih je omogućilo. Od svojeg meteorskog uspona u 19. stoljeću, željeznice su bile na čelu modernog inženjerstva i transporta. Željeznice su osvojile najmoćnije svjetske planine, prešle najdivljije rijeke i zagospodarile gradskim ulicama. Stručnjaci pričaju nevjerovatnu priču o svakoj željeznici za koju nijedna prepreka nije nesavladiva, a serija bilježi revolucionarne pomake u dizajnu te predstavlja pionire koji su prigrlili prirodu i fizičke izazove kako bi stvorili istinski iznimnu globalnu željezničku mrežu.

Viasat Nature

 U potrazi za kišama

Premijerno od nedjelje 5. novembra u 19:00

  1. sezona – Broj epizoda: 4 x 60 min. – Žanr: Dokumentarni/prirodni svijet/ekspedicija/okoliš

Originalni naslov: Chasing The Rains – Godina: 2022.

U ovoj dramatičnoj seriji, pratimo tri životinjska matrijarha dok štite svoje obitelji preživljavajući jednu od najgorih suša u dvadeset godina. Samburu je stanište Royalsa, obitelji slonova koja se bori za opstanak suočena s krajolikom koji se pretvara u prašinu. Istodobno u Laikipiji, matrijarh divljih pasa Phoenix uvodi pet novih štenaca u čopor, ali se suočava s konkurencijom pljačkaških hijena, a gepardica Kuleta koja je prvi put majka bori se da održi svojih pet mladunaca na životu na području punom opasnih grabežljivaca u Naboishou. Seriju prati i dodatna epizoda koja otkriva kako je nastala u saradnji s inspirativnim zaštitnicima okoliša.

Moja TV. Uvijek bolja i bogatija.