BH Content Lab: Nova serija “Znam kako dišeš“ Jasmile Žbanić

U sarajevskom naselju Alipašino Polje je u toku nastavak snimanja serije “Znam kako dišeš” autorice Jasmile Žbanić, koja se snima u okviru BH Content Lab platforme BH Telecoma, najveće bh. platforme za produkciju audio vizuelnih sadržaja, koja ima za cilj podršku bh. kinematografiji i kreiranje kvalitetnih i ekskluzivnih TV sadržaja koji će povećati zadovoljstvo korisnika Moja TV i drugih usluga BH Telecoma.

Stoga su na setu snimanja ove serije i bili gosti Sedin Kahriman, generalni direktor BH Telecoma i Muamer Hadžović, izvršni direktor za razvoj poslovanja, koji prilikom ove posjete nisu krili zadovoljstvo do sada postignutim rezultatima.

  • Igrana serija „ Znam kako dišeš“ je jedan od sedam projekata koje je BH Telecom izabrao u prvom krugu i rekao bih da je ključni razlog odabira što se radi o posebnoj priči naše kreatorke Jasmile Žbanić, koja kroz ovu seriju i događaje tretira univerzalne ljudske vrijednosti. Imamo BiH i naše bh. radnike i kinematografiju, i snažnog investitora, kompaniju BH Telecom,  te slobodno možemo reći da smo izgradili najveću bh. platformu za produkciju audio- vizuelnog sadržaja. U vezi sa ovim poslom produkcije, i dalje smo jako ambiciozni za nastavak ove dobre priče, koja ne završava na ovih sedam serija“, izjavio je Kahriman.

Također je dodao i da je Javni poziv BH Telecoma za prijavu scenarija TV serija stalno otvoren, te i ovom prilikom pozvao filmske radnike i mlade ljude, kreativce, da se prijave sa zanimljivim projektima i scenarijima.

“Znam kako dišeš”  je kriminalistička serija u kojoj kroz šest epizoda pratimo rad tužiteljice koja u Sarajevu istražuje slučaj dječaka koji je izvršio samoubistvo i istovremeno se suočava sa svojim ličnim problemima koji se isprepliću sa istragom. Serija je detektivskog žanra, snažno prožeta problematikom glavnog lika, samohrane majke u današnjoj BiH, smještena u urbani milje današnjeg Sarajeva, koji krije mnoge tajne.

Glumci u seriji su: Jasna Đuričić (Nevena), Lazar Dragojević (Dino), Ermin Bravo (Haris), Mirvad Kurić (Džandžo), Jelena Kordić-Kuret (Violeta), Jasna Žalica (Amra), Izudin Bajrović  (Halid), Boris Isaković (Saša), Kemal Rizvanović  (Kemal), Dino Bajrović (Adi) i Lana Stanišić (Lejla).

U okviru BH Contect Lab platforme je javnosti već predstavljena serija „Kotlina“, reditelja Danisa Tanovića i Aide Begić, koju su premijerno mogli gledati korisnici Moja TV usluge na MY TV servisu tokom oktobra ove godine.

I rediteljica Jasmila Žbanić je i ovom prilikom izrazila veliko zadovoljstvo što se BH Telecom opredijelio za proizvodnju kvalitetnog domaćeg TV sadržaja.

Osim kulturološkog, izuzetno je važan segment jačanja filmske industrije i zapošljavanja velikog broja ljudi koji će dugoročno raditi na ovim projektima. ‘Znam kako dišeš’ je Deblokadina serija, koja, između ostalog, ima za cilj da promoviše mlade autore i novu generaciju. Mislim da će ovo biti jedna izuzetno pozitivna, regionalna priča“, izjavila je Žbanić.

BH Telecom d.d. Sarajevo

 

Moja priča