Serija Tender od januara na MYTV!

Imamo li prve ponude? Ko ce proc’ na tenderu? Urnebesna hit serija Tender od 24 epizode koja počinje sa emitiranjem početkom januara nasmijati će vas do suza.

Kreator serije i scenarist je Srđan Vuletić, u saradnji sa produkcijskom kućom F.I.S.T. iz Sarajeva, a režiju potpisuju Amra Mehić i Neven Samardžić

Tender je sitcom koji prati rad državne agencija za sprovođenje javnih nabavki. U središtu serije je tročlana komisija koja je sastavljena po nama dobro poznatom “nacionalni ključ“ modelu: Srbin, Hrvat, Bošnjak. Tri potpuno različita karaktera, potpuno različite političke vizije, potpuno različita pogleda na svijet su prinuđeni raditi zajednički posao i dijeliti zajednički prostor – ured, kancelariju, ofis, office. Međutim, ono što ih spaja je jače od svih njihovih razlika – želja da se obogate. Na putu ka tome oni neće prezati ni od čega – lagaće, petljaće, potkupljivaće, ulizivaće se šefovima. Sa druge strane, tu su i uposlenici administracije koji imaju svoje privatne probleme – hektičan ili nikakav emotivni život, manjak samopozdanja, nezainteresovanost koji često staju na put našoj komisiji. Pritom, niko nije imun na ljubav, pa tako ni uposlenici agencije. A ljubav je nešto što svima treba.

Komisija i administracija kreiraju čudan spoj pun ljubavi i mržnje, prijateljstva i neprijateljstva koji svakodnevno poprima novi oblik u kontaktu sa klijentima agencije. A agencija za javne nabavke je, naravno, magnet za varalice, lupeže i vucibatine svih vrsta i boja.

U glavnim ulogama: Tarik Džinić, Robert Krajinović, Aida Bukva, Anja Kraljević, Igor Skvarica, Branko Janković, Anđela Kusić, Dražen Pavlović, Edin Avdagić, Nadine Mičić.

Sve informacije o projektima – serijama i filmovima BH Content Lab platforme možete saznati na web stranici bhcontentlab.ba.

MYTV – vaš TV servis gdje birate iz širokog spektra sadržaja vaše omiljene TV emisije, serije i filmove.