Premijere hit filmova i serija na Fox kanalima

U nastavku pogledajte koji vas zanimljivi filmski i serijski naslovi očekuju u narednom periodu na Fox, Fox Crime, Fox Movies, i Fox Life  kanalima u okviru Moja TV:

Mjesec porodičnih avanturističkih filmova

 U julu na kanalu FOX MOVIES

 Ljeto je stiglo, a sa njim i ljetnji raspust. Đaci koji su preplivali turbulentne vode školske godine napokon su se dokopali sigurne obale na kojoj će provesti naredna dva i po mjeseca, prikupljajući snagu da se ponovo otisnu na nemirno more kontrolnih i pismenih zadataka, ocjena i slatkih đačkih izazova. A šta to znači za roditelje? Mogućnost da više kvalitetnog vremena provedu sa djecom, naravno. Nekada je to čisto zadovoljstvo, ali svako ko je iskusio svetu roditeljsku dužnost, zna kako ovaj izazov ponekad umije da bude „mač sa dvije oštrice“. Dvonedeljni godišnji odmor uvijek je dobro rješenje za animaciju dječje uvijek budne pažnje, ali šta kad talasi utihnu, a idiličnu sliku zalazaka Sunca za pučinu, zamijeni bjelina zidova porodičnog doma. Nema mjesta panici. FOX Movies je vaša dadilja ovog ljeta. Od jutra do mraka tokom jula na omiljenom filmskom kanalu očekuju vas najveći porodični hitovi – od akcionih avantura i komedija, do naučnofantastičnih blokbastera, apokaliptičnih saga u svakom mogućem obliku i kultnih naslova u stilu Indijane Džounsa. Posebne satnice nema, u svakom trenutku na kanalu FOX Movies sačekaće vas bar neki film u kom će moći da uživa cijela porodica.

U terminu od 16.05, 17.55 i 21.00 tokom radnih dana najčešće ćete zateći neki od filmova iz bogatog opusa porodičnih avantura, ali isto tako nećete ostati „kratkih rukava“ niti ako se odlučite da sa djecom i ostatkom porodice napravite pauzu u bilo kom trenutku tokom dana.

U terminu od 16.05, 17.55 i 21.00 tokom radnih dana najčešće ćete zateći neki od filmova iz bogatog opusa porodičnih avantura, ali isto tako nećete ostati „kratkih rukava“ niti ako se odlučite da sa djecom i ostatkom porodice napravite pauzu u bilo kom trenutku tokom dana.

Tokom mjeseca porodičnih avanturističkih filmova na kanalu FOX Movies podsjetićemo se otkačenog detektiva za kućne ljubimce Ejsa Venture koji nas očekuje u subotu 9. jula od 17.55, dok je u nedjelju u istom terminu na redu drugi dio „Ejs Ventura: Zov prirode“. „Nemoguća misija – otpadnička nacija“ emituje se u petak 1. jula od 21.10, a druženje sa agentom Itanom Hantom nastavljamo u subotu i nedjelju (oko ponoći). Prvu nedjelju porodičnih akcionih avantura na FOX Movies obiljeležiće i „Serija nesrećnih događaja Lemonija Sniketa“ sa Džimom Kerijem u glavnoj

roli (subota, 2. jul u 9.45),“Lara Kroft: Pljačkaš grobnica“ (subota, 2. jul u 21.45), „King Kong“ (nedjelja, 3. jul od 22.15), „Danteov vrh“ (ponedjeljak, 4. jul od 17.55), „300: Bitka kod Termopila“ (istog dana u 21.00), a sutradan su od 17.55 i 21.00 na programu filmovi „Tornado“ i „Mumija“. U nastavku nedjelje gledamo serijal „Djeca špijuni“ (6, 7. i 8. jula u 16.00), sa „Mumijom“ se družimo 6. i 7. jula od 21.00, dok će se u istom terminu u petak 8. jula emitovati naučno-fantastična saga „Transformersi“.

Ništa manje uzbuđenja ne očekuje nas ni u nastavku mjeseca, pa ćemo na FOX Movies kanalu gledati naslove kao što su „Ajkula“, „Veliki udar“, „Pad Olimpa“, sve avanture „Mister Bina“, filmski serijal „Park iz doba jure“, „Snežana i lovac“, „Aleksandar Veliki“, „Paklene ulice“, „Taksi 2“, „Šrek“, „Porodica Adams“, Dvejn Rok Džonson povešće nas u avanturu „Dobrodošli u džunglu“, posjetićemo „Zemlju izgubljenih“, a za smijeh će biti zadužena otkačena ekipa sa „Madagaskara“.

 

FOX LIFE

S ljubavlju, Viktor

Provokativna i među tinejdžerima veoma popularna serija „S ljubavlju, Viktor“, zasnovana na filmu „S ljubavlju, Sajmon“ (2018), vraća se od 21. jula (četvrtkom u 22.00) na kanal FOX LIFE sa drugom sezonom. U novih 10 epizoda radnja prati Viktorov život nakon velikog priznanja svijetu, sebi, a prije svih svojoj tvrdokorno religioznoj majci istinu da je gej. Ako je u nekom trenutku i pomislio da je izašavši iz ormara, u njegovoj tami ostavio i svu težinu bremena koje je nosio prethodnih godina, Viktor će se uskoro uvjeriti da je pogriješio. Njegov iskorak uskomešao je javnost, a u Krikvudu mu stvorio nove prijatelje, ali i neprijatelje. Dok se bori da održi ravnotežu u gašenju požara između porodice zbunjene njegovim priznanjem, radoznalih pogleda vršnjaka u školi i njihovih pitanja, i veze sa Bendžijem, Viktor mora da se suoči i sa novom realnošću. Izbačen je iz školskog košarkaškog tima, a razlog ga je još više šokirao – dojučerašnji saigrači osjećaju se neprijatno zbog njegove seksualne orijentacije. Međutim, problemi tek počinju. Iako mu se Bendži učinio savršenim, sada počinje da uviđa i njegove, ali i svoje mane. Da li su njih dvojica, zaista, stvoreni jedan za drugog, i da li će Bendžijeva tajna promijeniti sve? Hoće li Viktorov potez imati posljedice i na odnose u njegovoj porodici? Odgovor na ova pitanja saznaćemo već od 21. jula na FOX LIFE kanalu.

 

Dobra nevolja

Serija „Dobra nevolja“, koja je nastavak popularne američke porodične drame „Fosterovi“ (2013-2018), i prati dijve glavne junakinje Kali i Marijanu u sljedećoj fazi njihovog razvoja, nakon što napuste porodični dom i počnu da traže svoje mjesto pod Suncem Los Anđelesa, vraća se sa 4. sezonom na kanal FOX LIFE. Od 25. jula, ponedeljkom u 22.00, kroz 16 novih epizoda gledamo kako se dvije mlade djevojke snalaze na uvijek turbulentnoj sceni Grada Anđela. Suočene s novim susjedima, izazovima i romansama, sestre i u dvadesetima zavise jedna od druge, kako bi se snašle u novom gradu prepunom nevjerovatnih mogućnosti. Dok se na početku četvrtog ciklusa djevojke još bore sa repovima prošlosti iz prethodnog, budućnost im već priprema gomilu avantura – od komplikovanih slučajeva u sudnici za Keli, do emotivnih problema sa kojima će morati da se suoči Marijana. Glavne junakinje očekuje i iznenadna posjeta njihove majke, koja im se na vratima pojavila u pratnji njihovog mlađeg brata. Davia se bori sa privatnim i profesionalnim pritiscima. Hoakin pokušava da sazna nešto više o prošlosti Koterijea. U novom ciklusu jedna žurka vratiće nas u devedesete prošlog vijeka, ali baš na toj zabavi Davia će se zapitati da li gubi Denisa. Jedna od zanimljivosti u vezi sa „Dobrom nevoljom“ je i to da je serija nastala pod producentskom palicom Dženifer Lopez.

 

Dobra borba

Kada su, samo godinu po završetku Zlatnim globusom ovjenčane serije „Dobra žena“ (2009-2016), autori i supružnici Robert i Mišel King odlučili da se vrate spin-ofom „Dobra borba“, nisu mogli ni da naslute koliko iznenađenja će im donijeti ova serija. Peti ciklus popularne krimi-drame nominovane za dvijje Emi nagrade, koji se na kanalu FOX LIFE premijerno prikazuje od 30. juna, radnim danima u 22.55, Dajanu dovodi pred novi izazov. Ovog puta, možda i najveći. Ona će morati da se zapita da li je u redu da sa Liz vodi advokatsku kancelariju u kojoj većinski rade Afroamerikanci, nakon što je firma ostala bez dva najbolja advokata. U međuvremenu, Marisa uvlači njihovu kancelariju u neobičan slučaj Hala Vaknera. Običnog stanovnika Čikaga koji je odlučio da otvori sopstvenu sudnicu – u fotokopirnici.

Radnja serije „Dobra borba“ nastavlja se godinu posle dešavanja u poslednjoj epizodi „Dobre žene“. Ogroman finansijski skandal uništio je reputaciju mlade advokatice Maje Rindel. Usput je zbrisao ušteđevinu njene mentorke i kume Dajane Lokhart, koja je taman napravila idealan plan za mirne penzionerske dane u Italiji. Izbačene iz firme „Lokhart i Li“, one se pridružuju koleginici Luki Kvin i otpočinju „Dobru borbu“.

 

FOX

 

Šifra zločina

Od 8. jula na kanalu FOX pratimo drugu sezonu serije „Šifra zločina“, koja je nominovana za tri Emija. U nove 22 epizode koje će se emitovati radnim danima u 20.00, Džejn Do i Ef-Bi-Aj agent Kurt Veler nastavljaju potragu za njenim identitetom, istovremeno razrešavaju veliku misteriju za čije je odgonetanjе ključan lavirint tetovaža na Džejninom tijelu. U novom ciklusu, glavna junakinja serijala pridružuje se CIA i na taj način postaje trostruki agent. Dok Veler i njegova ekipa pokušavaju da spriječe teroristički bombaški napad u Njujorku, istovremeno sa Džejn rade na razbijanju lanca dilera koji trguju oružjem. Paralelno sa tim, Džejn kreće u svoju prvu samostalnu misiju u kojoj kao plaćeni ubica mora da dokaže vjernost službi i CIA. Nova sezona naše junake u borbi protiv međunarodnog kriminala dovešće i u susjednu nam Bugarsku, a koga će Kurt i Džejn juriti u Sofiji otkrićete već od 8. jula na FOX kanalu. Serija „Šifra zločina“ prati razrešavanje velike zavjere, u čijem je epicentru prelijepa nepoznata žena pronađena gola na Tajms Skveru. Osim što pati od potpune amnezije, njeno tijelo je od glave do pete prekriveno zagonetnim tetovažama, od kojih jedna na leđima nosi ime FBI agenta Kurta Velera. Veler i njegovi saradnici u FBI-u proučavaju misterioznu mapu tetovaža bezimene djevojke, i polako postaju dio podzemlja koje krije mnoge opasnosti. Informacije do kojih će na kraju doći mogle bi promijeniti svijet.

 

Duhovi

Američki sitkom „Duhovi“, koji kao autori potpisuju producenti i scenaristi serija „Nova devojka“, „Posljednji čovek na Zemlji“ i „Zoina neverovatna plejlista“, na kanal FOX stiže 13. juna, a emitovaće se ponedeljkom u 22.00. Serija nam kroz 18 polučasovnih epizoda donosi simpatičnu komediju o paru, novinarki Samanti i budućoj kulinarskoj zvijezdi Džeju, koji je naslijedio zapušteno seosko imanje, ne znajući da su bivši stanari i dalje – tu. Naime, Samanta i Džej žele da naslijeđeni ranč pretvore u motel, ali ubrzo shvataju da u zgradi žive ni manje ni više nego duhovi. Izgubljene duše bivših žitelja međusobno su veoma bliske, uprkos tome što je družina prilično raznovrsna. I prema interesovanjima, ali i prema godinama. Najstariji stanari su viking iz 1009. godine i indijanski domorodac s početka 16. vijeka. Tu je i pjevačica iz doba prohibicije, policajac iz 1700-ih godina, hipik iz 60-ih godina 20. vijeka, koji, naravno, uživa u korištenju halucinogenih sredstava, zatim prekomerno optimističan vođa izviđača iz 80-ih, uglađeni finansijer iz 90-ih godina prošlog vijeka, i žena iz visokog društva i supruga pljačkaša iz 1800-ih godina, koja je, u stvari i Samantin predak. Ako je renoviranje zgrade uznemirilo duhove, kako će tek onda biti uznemireni kada shvate da je Samanta prva živa osoba koja može da ih vidi i čuje.

 

Voker

Savremena obrada legendarnog serijala „Voker, teksaški rendžer“, na kanal FOX vraća se od 8. juna sa 20 novih epizoda drugog ciklusa, koje će se emitovati srijedom u 22.00. Tokom premijerne sezone upoznali smo Kordela Vokera, udovca i oca dvoje djece, koji se posle dvije godine provedene na tajnom zadatku, vraća kući i shvata da u porodičnom domu ima pune ruke posla. Balansirajući između privatnih problema, odgajanja djece, posla i vječite sumnje u okolnosti koje su dovele do smrti njegove supruge, Kordel nastoji da sebi i djeci obezbijedi sigurniju budućnost. Pomalo neočekivano, oslonac je našao u novoj partnerki Miki Ramirez, jednoj od prvih žena rendžera. Na početku drugog serijala, Miki je na posebnoj misiji o kojoj Voker ništa ne zna. Za to vrijeme, on sa bratom Lijamom, pomoćnikom okružnog tužioca, počinje da radi na jednom od starih slučajeva, zbog kog će se odnos među braćom dodatno zaoštriti. Voker saznaje da su on i njegova porodica u velikoj opasnosti, budući da je slučajno otkrio skrivene kamere u svom domu. Ko ih je postavio i ko posmatra Vokera i njegove najbliže? Hoće li ova opasnost uspjeti da izbriše nepremostive razlike među braćom, ili će ih još više udaljiti? Od koga će to Voker zatražiti pomoć i može li se ovom znancu iz njegove prošlosti vjerovati? Otkrićemo već od 8. juna samo na kanalu FOX.

 

FOX CRIME

Roko Skijavone

Prošlo je šest godina otkako je zamjenik šefa policije Roko Skijavone, zbog svog mušičavog karaktera i loše naravi, sa rimskih ulica „prognan“ u alpsku dolinu Aosta. Tu je bio prinuđen da elegantne mokasine zamijeni dubokim čizmama, ali i da otkrije da na Alpima snijeg ne pokriva samo zemlju, već i mračne tajne tajnovitih lokalaca. Od 8. jula, petkom od 22.00, na kanalu FOX CRIME gledamo četvrtu sezonu italijanskog krimića „Roko Skijavone“ koji nas kroz, nažalost, ovog puta, samo dvije dvočasovne epizode vodi u nastavak istrage o Rokovoj prošlosti. Poslije kratkog bjekstva, Roko se vraća u Aostu, jer tijelo čoveka kog je ubio nikada nije pronađeno. Džangrizavi detektiv osim što pokušava da rasvijetli svoju maglovitu prošlost, radi i na novim slučajevima. Vidjeli smo da je na kraju prethodne sezone završio u bolnici. Međutim, nestrpljivi policajac ne gubi vrijeme čak ni u bolničkom krevetu. Na tragu je silnim propustima u liječenju pacijenata, a uskoro će ga životna priča jednog od bolesnika vratiti njegovim demonima koji su uvijek korak iza njega. Roko nastavlja i potragu za prijateljem Sebastijanom, svjestan da upravo on krije deliće slagalice koji bi odgovorili na sva pitanja koja ga muče. „Roko Skijavone“ sa novom sezonom neće razočarati ljubitelje ove gorko-slatke životne priče koja nas vodi na uzbudljivo putovanje razotkrivanja mračnih kutaka ljudske duše.

Kriminal u Barseloni

Nakon što smo savladali „Zločine na Jadranu“, nJemačka TV produkcija, očigledno željna mediteranskog sunca, u drugoj sezoni serije „Kriminal u Barseloni“ vraća nas u živopisnu u Kataloniju. U nove tri dvočasovne epizode koje se emituju od 22. jula na kanalu FOX CRIME, petkom u 22.00, pratimo stručnu ekipu u odredu za zločine koju vodе Ćavi Bone i njegova šarmantna partnerka Fina Valent. Barselona može da se ponosi svojim timom za rješavanje ubistava. Ćavi je nezavisan, impulsivan, zagonetan, sa uigranom ekipom kontakata iz podzemlja. Fina je samohrana majka i samouvjerena ljepotica. Nikada nisu daleko iza spletkaroša koji spremaju svoja zlodjela nakon zalaska sunca. Njihovi slučajevi vode ih uzduž i popreko katalonske metropole. Sa nevjerovatnim misterijama koje čekaju da budu riješene, Ćavi i Fina imaju pune ruke posla. U nastavku, Ćavi će se baviti slučajem kidnapovane djevojčice. Ona se oslobodila iz frižidera u kom je bila zatočena, a u razotkrivanju njenog otmičara i serijskog ubice želi da joj pomogne samo Ćavi. Fina se upušta u rješavanje misteriozne smrti građevinskog magnata koji je stekao bogatstvo rušeći stare zgrade i kuće, gradeći na njihovom mjestu luksuzne objekte. Ova istraga, međutim, Ćavija i Finu dovešće u lični sukob, jer su među osumnjičenima i neki njima bliski ljudi.

Smrtonosni tropi

Poslije odličnog prijema prve dvije sezone od strane televizijske, ali i internet publike, budući da je dospjela i na strimig platforme, francuska kriminalistička drama “Smrtonosni tropi” lako je dobila „zeleno svjetlo“ prvo za treći, a sada i za četvrti ciklus, čijih je novih osam epizoda počelo da se snima krajem aprila ove godine. U trećoj sezoni, koja će se premijerno emitovati na kanalu FOX CRIME od 30. juna, četvrtkom u 22.00, vraćamo se na Karibe i tropsko ostrvo Martinik, kako bi nas detektivke Melisa i Gale povele u novi set krimi avantura ovog raja okupanog vječitim suncem i morem. Melisa je brižna, empatična i miroljubiva. Zakon je za nju uvijek na prvom mestu. Gale je sušta suprotnost svoje partnerke. Ona je eksplozivna, poletna i preduzimljiva. A da bi riješila slučaj i zločinca strpala iza rešetaka, ne ustručava se da ponekad i zaobiđe propise. Uprkos tome što su različite, obje su spremne na sve kako bi pravda bila zadovoljena. Međutim, ostrvljani imaju drugačije planove. Kako je to otkrila glavna glumica Sonia Rolan, fokus treće sezone biće na privatnom životu njene junakinje Melise, koji je za razliku od njene karijere u stalnom haosu. Ovog puta nesalomiva detektivka pokazaće svoju krhku stranu, budući da će se na ispitu izdržljivosti naći njena uloga majke. Hoće li se Melisa lakše izboriti sa zločinom ili materinstvom – saznaćemo u novim epizodama „Smrtonosnih tropa“.