Premijere hit filmova i serija na Fox kanalima

Premijere hit filmova i serija na Fox kanalima

U nastavku pogledajte koji vas zanimljivi filmski i serijski naslovi očekuju u narednom periodu na Fox, Fox Crime, Fox Movies, i Fox Life  kanalima u okviru Moja TV:

FOX MOVIES

Mjesec brzine na kanalu Fox Movies

April na kanalu FOX Movies počeće uz pun gas. Već od 4. aprila, svake večeri radnim danima očekuju nas kultni filmovi koje je obilježila brza vožnja i akcija na ulicama metropola širom svijeta. Tako ćemo prvu nedjelju započeti sa alfom i omegom ovog žanra, prvim dijelom legendarnih “Paklenih ulica”, a u okviru programskog bloka “Mjesec brzine” do 14. aprila gledaćemo prvih pet nastavaka proslavljenog filmskog serijala koji su obilježile holivudski opasni momci Vin Dizel i Pol Voker. “Paklene ulice” su zabavna akciona drama u stilu filma “Tačka preloma”, pri čemu je surf zamijenjen uličnom trkom, a glavni junak je Brajan O’Konor (Pol Voker), losanđeleški policajac na tajnom zadatku koji se zaljubljuje u način života članova bande vozača, koju predvodi Toreto (Vin Dizel). O’Konor im diše za vratom zbog serije pljački kamiona. I dok u narednim filmovima vidimo kako članovi bande pljačkaju čitave bankarske sefove, u prvom, vjerovatno i najskromnijem dijelu, ustremili su se na kućne aparate, prije svega na televizore i DVD uređaje. Filmove ćemo gledati svake večeri od 21.00 redom od ponedjeljka 4. do petka 8. aprila, kada će biti prikazan peti dio.

Narednu radnu nedjelju na FOX Movies kanalu nastavljamo istim tempom. Na startu u ponedeljak 11. aprila čeka nas “Trka smrti” (2008). U ovom filmu u pratimo bivšeg robijaša Džensena Ejmsa (Džejson Stejtam) kog upravnik zloglasnog zatvora natjera da se takmiči u najpopularnijem postindustrijskom sportu – trci automobila u kojoj zatvorenici ubijaju jedni druge na putu ka pobijedi. Odmah sutradan na programu je treći dio filma “Transporter” (2008), gde Frenk Martin (Vin Dizel) navlači vozačke rukavice da dostavi Valentinu, otetu kćerku ukrajinskog političara, od Marseja do Odese na Crnom moru. Tokom putovanja mora da se nosi sa lopovima koji žele da im pokvare planove, ali i sa svojim ličnim osjećanjima prema Valentini. Sljedeći na redu je filmski hit “Želja za brzinom”, akcioni krimić iz 2014. Nakon što mu bivši partner namjesti ubistvo koje nije počinio, Tobi Maršal (Aron Paul), zaljubljenik u automobile i ulični trkač koji muči muku sa novcem, provodi dvije godine u zatvoru razmišljajući samo o jednoj stvari – kako da se osveti. Nakon što izađe na slobodu, on otkupljuje najbrže auto što je njegova radionica ikada napravila i želi da se pridruži tajnoj trci sa ekstremno visokim ulozima poznatoj kao „The DeLeon“. Glavni razlog je naravno osveta. Jurnjavu završavamo 14. aprila kada ćemo u istom terminu od 21.00 pogledati čuvenu francusku akcionu komediju “Taksi 2” iz 2000. Japanskog ambasadora u Marseju otimaju japanske jakuze. Emilijen (Frederik Dijefental) je odlučan da spase ambasadora i opere obraz policije, ali oteta je i njegova devojka Petra (Ema Sjoberg). On ponovo mora da pozove upomoć Danijela (Sami Naseri), veštog i ludog vozača.

 

TRKA ŽIVOTA

Spektakularna ekranizacija nemilosrdnog rivalstva između legendarnih vozača Formule 1 Džejmsa Hanta i Nikija Laude, film “Trka života” u režiji dvostrukog oskarovca Rona Hauarda stiže nam na kanal FOX Movies u subotu 9. aprila od 22.00. Smješten u seksi i glamurozno zlatno doba Formule 1 tokom 70-ih godina prošlog vijeka, ovaj film predstavlja nevjerovatnu priču o odnosu punom tenzija između zgodnog engleskog plejboja Hanta i austrijskog perfekcioniste Laude. Film nas, osim na staze, vodi i u privatne živote i zakulisna događanja na trkama. Prvenstveno prikazuje dva vozača, koji se dovode do granica fizičke i psihičke izdržljivosti u trci u kojoj nema prečice i u kojoj jedna greška znači smrt. “Trka života” nagrađena je jednim priznanjem BAFTA i sa još dve nominacije za istu nagradu u kategorijama za najbolju režiju i sporednu mušku ulogu.

VIKEND BETMENA

U petak, 15. aprila od 21.00, i u subotu i nedjelju, 16. i 17. aprila, od 22.00

Nakon što se završi jurnjava kolima po ulicama američkih gradova, akcija se seli u mračne kutke najpoznatije imaginarne metropole svih vremena – Gotam Sitija. Podzemlje nikada ne spava, opasni planovi još opasnijih umova velikih zločinaca Gotama nikad ne miruju, ali srećom, puls podzemlja pažljivo osluškuje kostimirani osvetnik – Betmen.

U petak, 15. aprila, na kanalu FOX Movies od 21.00 gledamo prvi od tri filma posvećena “Betmenu”, i to baš onaj koji mnogi smatraju i jednim od najboljih. Riječ je o filmu iz 1989. gde je Betmenov (Majkl Kiton) suparnik Džoker (Džek Nikolson). Film je nagrađen jednim Oskarom i nominovan za šest BAFTA nagrada. Prema mnogima, Džoker kog je dočarao Džek Nikolson bio je i jedan od najboljih u istoriji filmske franšize “Betmen”. U subotu 16. aprila od 22.00 gledamo “Povratak Betmena” iz 1992. u kom se Betmen (Majkl Kiton) obračunava sa Pingvinom (Deni Devito) uz pomoć Žene mačke (Mišel Fajfer). Ovaj nastavak dobio je dvije nominacije za Oskara i jednu za nagradu BAFTA. Trećeg Betmena gledamo u nedjelju 17. aprila od 22.00 i to je film “Betmen i Robin”. Junaka u obličju slijepog miša ovde tumači Džordž Kluni, kostim Robina odenuo je Kris O’Donel, Otrovna Ajvi je Uma Turman, a dežurni zlikovac Gospodin Friz Arnold Švarceneger.

Snježana i lovac

U nedjelju 24. aprila od 20.00 na kanalu FOX Movies gledamo filmsku adaptaciju čuvene bajke o Snježani i sedam patuljaka “Snježana i lovac” iz 2012. Očaravajuća Snježana udružuje snage sa vatrenim lovcem, kog je unajmila pokvarena kraljica da ubije lijepu devojku, i oni se zajedno bore protiv kraljevstva zla u ovom novom i odvažnom osvrtu na čuvenu bajku. Producenti „Alise u zemlji čuda“ imaju novu viziju koja pretvara legendarnu bajku u akcionu avanturu. Zla kraljica Ravena (oskarovka Šarliz Teron) će vladati zauvijek ukoliko oduzme život Snježani (Kristen Stjuart) pa šalje lovca (Kris Hemsvort) da je pronađe. Ali opaka vladarka nije ni sanjala da bi lovac mogao da obuči devojku da postane hrabra ratnica. Prepun napetih bitaka i izuzetnih vizuelnih efekata, film „Snježana i lovac“ je pravo uzbudljivo iskustvo koje ne treba propustiti.

 

FOX LIFE

OSTRVO FANTAZIJA

Ljeto se bliži, a prije nego što otputujete na odmor iz vaših snova, kanal FOX Life vas od 4. aprila, ponedeljkom u 21.00 vodi na “Ostrvo fantazija”. Ova savremena dramska serija smještena je u luksuznom odmaralištu, u kojem se ispunjava svaka fantazija gostiju, ali ne onako kako gosti to očekuju. Elena Rork nasljednica je čuvenog gospodina Rorka, upravnika ovog misterioznog ostrva. Pilot Havijer šef je transporta na ostrvu, ali i majstor svakog zanata. Radnja započinje tako što u odmaralište dolazi voditeljku lokalnog jutarnjeg programa Kristin Kolins koja ima jednostavnu fantaziju. Ona želi samo da jede, jede i jede. Ali kad Kristin stigne na „Ostrvo fantazija”, shvatiće da zapravo želi mnogo više od hrane. Među gostima je i Rubi Akudu koja je doputovala sa svojim suprugom. Ona boluje od smrtonosne bolesti, a ostrvo će joj podariti novu priliku za život. Ali, po kojoj cijeni? Saznaćemo već od 4. aprila na kanalu FOX Life.

MILION MALIH STVARI

Tokom treće sezone, junaci hvaljene serije “Milion malih stvari” suočavali su se sa izazovima koji su odražavali naše strahove i probleme u stvarnom životu. Među njima je bila i pandemija. U premijernom, četvrtom ciklusu, koji gledamo od 2. marta, utorkom u 21.00, na kanalu FOX LIFE, prijatelji se ponovo okupljaju kako bi pomogli jedni drugima da savladaju nepredvidive životne prepreke. Kada smo posljednji put sreli Edija, on se borio sa životom u invalidskim kolicima i za zajedničko starateljstvo nad sinom. Sada, kada je na korak da prihvati novu normalnost i nezavisnost, misteriozni telefonski poziv prijeti da mu ponovo izvrne svijet naopačke. Pred njim je izbor: prihvatanje realnosti ili povratak starim, destruktivnim navikama. Izlazeći konačno iz sjenke svog braka, Ketrin odlučuje da upozna sebe i otkrije šta želi da postane, trudeći se da riječ “moram” izbaci iz svog rječnika. Prisiljena da se vrati iz Engleske zbog okolnosti koje su bile van njene kontrole, Megi pronalazi smisao života u svom podkastu i pomažući ljudima u nevolji. Uključujući i Sofi. Ali, i njen svijet će biti poljuljan kada joj se na vratima bude pojavio “duh iz prošlosti”… Roum i Redžina bili su jedni od onih kojima je pandemija pred očima uništila snove: njemu film, a njoj restoran. Utjehu su, neočekivano, pronašli u činjenici da su postali Tajrelova hraniteljska porodica. Nakon što Tajrel sazna istinu o deportaciji svoje majke, porodična idila pretvoriće im se u košmar. Delajla, koja je tokom karantina bila zarobljena u Francuskoj, konačno se vratila u Boston. Ali, kod kuće ju je sačekala bolna istina – postala je stranac rođenoj djeci… Kako nove epizode budu odmicale, kroz smijeh i suze gledaćemo kako naši junaci uče šta znači istinski voljeti, tražiti oproštaj i oprostiti.

 

FOX CRIME

UBISTVA U MIDSOMERU

Smrt se 19. put vraća u uspavanu britansku provinciju Midsomer u svojim najrazličitijim oblicima, a prateći je u stopu, u ovo gotovo idilično englesko mjestašce stiže i detektiv Džon Barnabi. Harizmatični glumac Nil Dadžen spreman je da se ponovo uhvati u koštac sa zločincima koji siju smrt po zelenim proplancima Midsomera i to u šest novih epizoda serije “Ubistva u Midsomeru” koje će se na kanalu FOX Crime emitovati od 29. aprila petkom u 22.00. Producenti serijala, kao i uvijek veoma kreativni kada je o smrti riječ, za novi ciklus pripremili su najrazličitije bizarne slučajeve, a jedan od njih povešće nas i u Barnabijevu prošlost. Ubistvo zvijezde kriketa, rivalstvo među vlasnicima radnji za kućne ljubimce, leševi prekriveni živim zečevima, djevojka odjevena kao Džejn Ostin izbodena na smrt u midsomerskoj šumi ili nagrađivani violinista ubijen svojom skupocenom Stradivarijus violinom, koja se vodi kao “nestala”… Ideja za kvalitetan zaplet “Ubistvima u Midsomeru” nikada nije nedostajalo, pa je to slučaj i sa 19. sezonom popularnog krimića koji se prikazuje od davne 1997. godine, i još ne razmišlja o penziji.

 

PLAVA KRV

Jedan od najpopularnijih policijskih serijala “Plava krv” vraća nam se sa trećom sezonom na kanal FOX Crime od 18. aprila, gdje će emitovati radnim danima od 23.00. U nove 23 epizode serije nominovane za jedno priznanje Emi, treća sezona donosi nam privatnu i profesionalnu dramu za porodicu Regan. Deni i Džeki rade na slučaju porodičnog nasilja, koji ih korak po korak dovodi do vrata moćnog člana gradskog vijeća. U nastavku Denija otima zločinac iz njegove prošlosti, koji je nedavno pušten iz zatvora u koji ga je Deni i poslao, zbog čega on želi da se osveti. Frenk se hvata u koštac sa velikim izazovom. Moraće da nagovori neiskusnog policajca da ne izvrši samoubistvo, dok drugom čovjeku obećava da će pronaći ubicu njegove majke. Na privatnom planu Deni je zabrinut zbog Lindinog rada u bolnici, a Frenka brine Henrijeva upitna sposobnost za vožnju i problemi s pamćenjem. Za to vreme, Erin se suočava sa bivšim suprugom na sudu.

 

 FOX

MORNARIČKI SPECIJALCI

Kada je Dejvid Boreanaz prije nekoliko godina svratio do Srbije napravio je pravu pometnju na prestoničkim ulicama, a sada je došlo vrijeme da vidimo i šta su to “Mornarički specijalci” radili u Beogradu te 2019. Od 6. aprila na kanalu FOX očekuje nas premijera prve dvije sezone popularnog serijala nominovanog za dva Emija, čije ćemo prve 44 epizode bez predaha gledati radnim danima od 20.00. Nažalost, Beograd gostuje tek u trećem ciklusu, pa ćemo dva predstojeća iskoristiti kao zagrijevanje za čuvene akcione scene ispred skupštine Srbije. Serijal prati profesionalne i privatne živote najelitnije jedinice mornaričkih specijalaca dok treniraju, planiraju i izvršavaju najteže misije koje država od njih očekuje. Džejson Hejz vođa je prve ekipe, čiji privatni život trpi zbog njegovog načina života i profesionalnih obaveza. Njegova desna ruka mu je blizak prijatelj Rej Peri, koji je operater s najviše iskustva i s kojim Džejson ima veoma blisku saradnju. Tu je i Soni Kvin, izvanredan i odan vojnik sa mračnom prošlošću, koji se i dalje suočava sa svojim samodestruktivnim navikama. Poslednji član ekipe je Klej Spenser, mladić koji govori nekoliko jezika i čiji je otac takođe bio pripadnik Mornaričkih specijalaca. Kleja krasi ogromna motivisanost i posvećenost poslu. Ključna osoba za uspeh tima je viši poručnik Erik Blekburn, koji je vođa kako na bojnom polju, tako i van njega.

MODERNA PORODICA

Na kanalu FOX premijerno od 16. aprila vikendom od 6.00 (po tri epizode) emitovaće se finalna sezona jedne od najpopularnijih komedija 21. vijeka, čuvene “Moderne porodice”. Posljednjih 18 epizoda TV sage nagrađene sa nevjerovatna 22 Emija i nominacijom za nagradu BAFTA uz više od stotinu drugih prestižnih nagrada i nominacija vodi nas u još jedan rolerkoster nezamislivih akcija Pričetovih, Danfijevih i Takerovih uz podrazumijevajuću dozu dobrog raspoloženja i smijeha. Tako pratimo Aleks na njenoj misiji na Antarktiku gde će pokušati da odgonetne da li je priča o globalnom zagrijevanju istina ili laž. I dok je njena sestra zauzeta spasavanjem svijeta Hejli je orijentisana više na lokalne probleme. Kao što je odgajanje djece. Ona i Dilan se bore sa svojim blizancima, a glavnu muku predstavlja im – uspavljivanje. Hejli u pomoć zove literaturu, ali njeni roditelji Kler i Fil imaju drugu ideju kako da male blizance pošalju na počinak. Meni je postao reditelj. I to reklame za posao sa krevetima za pse koji je u međuvremenu pokrenuo Džej. Kao što je poznato, iza svakog uspješnog muškarca stoji žena, a Menijeva i Džejeva leđa, po običaju, čuva i svojim luckastim idejama podupire – Glorija. Ovog puta došla je na savršenu ideju kako da uz pomoć reklame za pse, Menija kao reditelja iste i njihovog psa Stele, ubije dvije muhe jednim udarcem. Plan je da istovremeno napravi odličnu promociju za Džejev posao, ali i pomogne Meniju ne bi li ponovo osvojio srce njegove bivše djevojke Šeri. A za to vreme u Mičelovom i Kameronovom domu uobičajeni haos. Mičelova omiljena statua završila je u smeću, a Kameron poriče da ima bilo kakve veze sa tim. Kojim bizarnim sredstvima će se Mičel poslužiti da krivca satjera u ćošak otkrićete već od 16. aprila na kanalu FOX.

LA BREA

Za ljubitelje “Izgubljenih” i sličnih misterioznih drama, FOX kanal spremio je pravu TV poslasticu – seriju “La Brea”, koju od 30. marta premijerno pratimo svake srijede u 22.00. Epska avantura počinje kada se ogromna vrtača otvori usred Los Anđelesa, na mjestu katranskih jama, poznatih kao La Brea, i Bulevara Vilšir, i povuče stotine ljudi, vozila i zgrada (uključujući jedinstveni Muzej automobila Petersen) u mračne dubine. Oni koji su preživjeli pad nalaze se u misterioznom i opasnom drevnom svijetu, gdje moraju da se udruže kako bi opstali. U međuvremenu, ostatak svijeta očajnički pokušava da shvati šta se dogodilo. U potrazi za odgovorima, porodica Haris, razdvojena ovom nesrećom, moraće da otkrije tajne neobjašnjivog događaja, kako bi ponovo bila zajedno. Ponor i iznenadna pojava Teratornisa, izumrlih ptica grabljivica tokom poslednjeg ledenog doba, privukli su pažnju Ministarstva za unutrašnju bezbijednost SAD, čiji pripadnici proučavaju sličan događaj koji se odigrao u pustinji Mohave. Kako radnja napreduje, istražitelji shvataju da vrtače predstavljaju privremeni portal na istu lokaciju prije 10.000 godina. U međuvremenu, preživjeli se bore da pronađu put nazad kroz portal, prije nego što se zatvori… Autor i producent serije je Dejvid Eplbaum, koji je potpisao krimi-dramu “Mornarički istražitelji: Nju Orleans”.