Premijere hit filmova i serija na Fox kanalima

Premijere hit filmova i serija na Fox kanalima

U nastavku pogledajte koji vas zanimljivi filmski i serijski naslovi očekuju u narednom periodu na Fox, Fox Crime, Fox Movies, i Fox Life  kanalima kao i kanalu National Geographic u okviru Moja TV:

National Geographic

UHVATITI ŠVERCERA

Od 7. marta, ponedeljkom u 22.55

Mada bi se očekivalo da će pojačane granične kontrole tokom pandemije osujetiti planove dilera i usporiti uvek dinamično crno tržište, u 12 novih epizoda dokumentarnog serijala “Uhvatiti švercera” uvjerićemo se da je ilegalna trgovina imuna na koronu. Treći ciklus serije pratimo od 7. marta na kanalu NATIONAL GEOGRAPHIC, ponedeljkom u 22.55, a nova sezona donosi nam osvrt na aktuelne probleme s kojima su suočeni američki carinici u svakodnevnoj borbi sa krijumčarima.

Nakon prilagođavanja taktike kako bi se uhvatili u koštac sa povećanim protokom narkotika preko južne granice SAD, Ministarstvo unutrašnje bezbjednosti fokusira se na aerodrome, gdje se međunarodna putovanja polako vraćaju starom ritmu. Proći ispod “radara” granične kontrole najvažniji je zadatak za dilere droge na koje budno motre službenici, spremni da reaguju i na najmanji znak sumnje. Koristeći sve dostupne alatke, carinici neće stati dok ne uhvate švercera.

U novom ciklusu vidjećemo i zavjeru u koju nisu uključeni samo krijumčari, već i zaposleni jedne aviokompanije koji su imali zadatak da u dogovoru sa švercerima preko granice prenesu gotovo 10 kilograma kokaina. Da li im je to pošlo za rukom, saznaćete već u prvoj epizodi serijala “Uhvatiti švercera”.

KOLOSALNE MAŠINE

Od 4. marta, četvrtkom u 22.00

Mada ih je čovjek stvorio, ljudski život bez njih bio bi nezamisliv. “Kolosalne mašine” svuda su oko nas, a od 4. marta stižu i na kanal NATIONAL GEOGRAPHIC, i to četvrtkom od 22.00. U šestodijelnom dokumentarcu iz 2021. ove gigante uz pomoć savremene tehnologije razložićemo do najsitnijeg šrafa izučavajući njihove nacrte, dizajn i mehanizme pomoću kojih funkcionišu. U svakoj epizodi serijal se bavi sa četiri mašine nastojeći da obuhvati svaku oblast u kojoj su ovi kolosi našli svoju primjenu.

APOKALIPSA: HITLER PROTIV ISTOKA

U subotu 5. marta od 22.00

Dvodijelni dokumentarni film “Apokalipsa: Hitler protiv Istoka”, koji se na kanalu NATIONAL GEOGRAPHIC emituje u subotu 5. marta od 22.00, povešće nas u davnu 1941. godinu. Adolf Hitler je upravo krenuo u pohod na Sovjetski savez. Iako je ovo bila jedna od najvećih operacija tokom Drugog svjetskog rata, misija arbarosa uskoro je prerasla u jedan od najvećih neuspjeha Trećeg rajha. Krahu nadmoćne njemačke vojske doprinijela je nepripremljenost nacista na teške uslove – glad, hladnoću, bolesti.

Sve ono što je i Napoleona Bonapartu vijek ranije koštalo trona i Francuske. Neuspjeh operacije arbarosa na kraju je za rezultat imao poraz Trećeg rajha. Istočni front postao je najveće bojište Drugog svjetskog rata, sa najvećim i najbrutalnijim bitkama, nezamislivim ljudskim gubicima i razaranjem. Njemačke snage su zarobile na milione sovjetskih ratnih ratnika kojima nije bila zagarantovana zaštita propisana Ženevskim konvencijama. Većina njih nije preživjela.

FOX MOVIES

Mart na kanalu FOX MOVIES biće posvećen ženama, pa ćemo petkom i vikendom gledati filmove inspirisane pripadnicama ljepšeg pola. Na programu su: “Erin Brokovič” (4. marta u 21.00), “Big Stoun Gep” (5. marta u 17.50), “Čarlijevi anđeli” (5. marta u 19.55), “Lara Kroft: Pljačkaš grobnica” (5. mart u 22.00), “Pritajeno zlo” (5. marta u 00.10), “Slatkiš i ubica” (6. marta u 17.50), “Čarlijevi anđeli 2: Totalno zagušenje” (6. marta u 19.50), “Lara Kroft Pljačkaš grobnica – Kolijevka života” (6. marta u 22.00), “Pritajeno zlo: Apokalipsa” (6. marta u 00.25), “Dosije Pelikan” (11. marta u 21.00), “Dnevnik Bridžet Džouns” (12. marta u 19.55), “Igre gladi: Sjaj slobode, prvi dio” (12. marta u 22.00), “Bridžet Džouns: Na ivici razuma” (13. marta u 19.50), “Igre gladi: Sjaj slobode, drugi dio” (13. marta u 22.00), “Mrtav čovek hoda” (18. Marta u 21.00), “Zaljubljena do ušiju” (19. marta u 18.15), “Pravna plavuša” (19. marta u 20.00), “Terminator Genesis” (19. marta u 22.00), “Pravna plavuša 2” (20. marta u 20.00), “Drugačija” (20. marta u 22.00), “Džeki” (25. marta u 21.00), “Jedi, moli, voli” (26. marta u 19.10), “Solt” (26. marta u 22.00), “Burleska” (27. marta u 19.35) i “Frida” (27. marta u 22.00).

BLIZANAC

U srijedu, 2. marta u 21.00

Henri Brogan je snajperista koji se zbog iscrpljenosti povlači iz službe. Poslije tajanstvenog napada u kojem gubi prijatelja, shvata da od mirnog života nema ništa i da mora da sazna o čemu se zapravo radi. Protivnik, neobično sposoban da predvidi njegov svaki potez, nejverovatno liči na Henrija, ali on odbija mogućnost da ima sina. Ispostavlja se da je reč o klonu napravljenom po “vrhunskom vojniku” i Henri mora da se suoči sa samim sobom, mlađim i snažnijim. Film “Blizanac”, koji je na programu kanala FOX MOVIES u srijedu, 2. marta, od 21.00, bio je planiran da se snimi 1997, ali kako tadašnji specijalni efekti nisu mogu da isprate priču, sačekao je bolje dane. Tada su u igri za glavnu ulogu bili Harison Ford, Robert De Niro, Al Pačino…

DŽEK RAJAN: REGRUT IZ SJENKE

U srijedu, 30. marta u 21.00

Poslije terorističkih napada 11. septembra, Džek Rajan kao marinac odlazi u Afganistan gdje doživljava tešku povredu kičme. Tokom rehabilitacije pomaže mu studentkinja medicine Keti Miler, a upoznaje i Tomasa Harpera iz CIA koji ga regrutuje kao analitičara. Deset godine kasnije, Džek Rajan radi na Volstritu, tajno za CIA, u potrazi za sumnjivim finansijskim transakcijama koje bi ukazivale na moguće terorističke napade. U akcionom trileru “Džek rajan: regrut iz senke”, koji je na programu kanala FOX MOVIES u sredu, 30. marta, od 21.00, on otkriva da se sprema prenos triliona dolara. U sve su umiješane organizacije povezane sa ruskim tajkunom Viktorom Čerevinom. Pošto Rajanov zvanični poslodavac sarađuje sa Čerevinom, postoji razlog da otputuje u Moskvu i istraži to pobliže. Sve ukazuje na sinhronizovani napad na ekonomiju, finansijski i teroristički.

FOX

LA BREA

(1. sezona)

Od 30. marta, sredom u 22.00

Za ljubitelje “Izgubljenih” i sličnih misterioznih drama, FOX kanal spremio je pravu TV poslasticu – seriju “La Brea”, koju od 30. marta premijerno pratimo svake srede u 22.00. Epska avantura počinje kada se ogromna vrtača otvori usred Los Anđelesa, na mestu katranskih jama, poznatih kao La Brea, i Bulevara Vilšir, i povuče stotine ljudi, vozila i zgrada (uključujući jedinstveni Muzej automobila Petersen) u mračne dubine. Oni koji su preživeli pad nalaze se u misterioznom i opasnom drevnom svetu, gde moraju da se udruže kako bi opstali. U međuvremenu, ostatak sveta očajnički pokušava da shvati šta se dogodilo. U potrazi za odgovorima, porodica Haris, razdvojena ovom nesrećom, moraće da otkrije tajne neobjašnjivog događaja, kako bi ponovo bila zajedno. Ponor i iznenadna pojava Teratornisa, izumrlih ptica grabljivica tokom poslednjeg ledenog doba, privukli su pažnju Ministarstva za unutrašnju bezbednost SAD, čiji pripadnici proučavaju sličan događaj koji se odigrao u pustinji Mohave. Kako radnja napreduje, istražitelji shvataju da vrtače predstavljaju privremeni portal na istu lokaciju pre 10.000 godina. U međuvremenu, preživeli se bore da pronađu put nazad kroz portal, pre nego što se zatvori… Autor i producent serije je Dejvid Eplbaum, koji je potpisao krimi-dramu “Mornarički istražitelji: Nju Orleans”.

OKRUŽEN MRTVIMA

(11. sezona, B)

Ponedeljkom u 22.55

Rastanak se polako bliži. Od 21. februara na FOX kanalu (ponedeljkom u 22.55) počinje da se prikazuje 16 novih epizoda postapokaliptične zombi sage “Okružen mrtvima”, nagrađene sa dva Emija. Reč je o drugom delu finalnog ciklusa koji će nas pripremiti za rasplet decenijske borbe za opstanak šačice preživelih u svetu kojim vladaju haos i živi mrtvaci. Na samom kraju tunela naše junake umesto svetla čeka nova raskrsnica. Jedan put vodi ka Žeteocima, novoj pošasti sveta u kom su živi često najbolji dokaz poslovice da je čovek čoveku vuk. Na drugom kraju je naizgled organizovana zajednica “Komonvelt”, čiji se totalitarizam graniči sa paranoidnom šizofrenijom, a predvodi je dama sablasnog osmijeha Pamela Milton. Kao i na svakoj raskrsnici, junaci serije “Okružen mrtvima” će odabrati put kojim će krenuti dalje u neizvjesnu budućnost. Većina polazi u potjeru za Žeteocima, dok se Judžin i njegova ekipa pridružuju Komonveltu. Neka od pitanja na koje gledaoci u novih 16 epizoda očekuju odgovor jesu da li će se Negan i Megi napokon obračunati i ko će od njih dvoje preživjeti taj sukob, šta novi svijet donosi za Derila i Kerol, hoće li se Rik Grajms na kraju, ipak, pojaviti, makar da se oprosti od armije fanova širom svijeta. Sasvim je moguće da ćemo na Elenor Maccura (Jumiko)  neke od ovih odgovora morati da pričekamo još malo, jer predstojećih 16 nisu i poslednje epizode 11. sezone serije “Okružen mrtvima”. Nakon ovog “bloka” očekuje nas još jedna pauza, a zatim će uslijediti veliko šestodijelno finale koje će biti i posljednje zbogom svijetu čiji smo dio bili 12 godina.

FOX LIFE

NOVI AMSTERDAM

(4. sezona)

Od 1. marta, utorkom u 21.00

Medicinska drama “Novi Amsterdam”, inspirisana memoarima američkog lekara Erika Manhajmera, vraća se 1. marta na kanal FOX LIFE, gdje ćemo premijerno utorkom od 21.00 pratiti četvrti ciklus. Poslije burne godine, koja ih je dovela pred nevjerovatna iskušenja, direktor bolnice Maks Gudvin i njegov tim nadaju se boljoj budućnosti. Na poslovnom, ali i na privatnom planu. Maks je napokon priznao da gaji emocije prema koleginici Helen Šarp, sa kojom započinje romansu. I dok se ova veza bude suočavala sa nizom izazova, poput Helenine želje da se preseli u London, Maks nastavlja donkihotovsku borbu za poboljšanje zdravstvenog sistema. Međutim, ekipa “Novog Amsterdama”, koja uključuje Loren, Igija i Flojda, ubrzo će shvatiti da njihov optimizam ne dijeli doktorka Veronika Fuentes (gostujuća glumica Mišel Forbs), koja je odlučna da preuredi bolnicu, uklanjajući svaku Maksovu progresivnu reformu. Naš junak imaće pune ruke posla kako bi nadmudrio novog, staloženog i neustrašivog protivnika

 MILION MALIH STVARI

(4. sezona)

Od 2. marta, srijedom u 21.00

Tokom treće sezone, junaci hvaljene serije “Milion malih stvari” suočavali su se sa izazovima koji su odražavali naše strahove i probleme u stvarnom životu. Među njima je bila i pandemija. U premijernom, četvrtom ciklusu, koji gledamo od 2. marta, utorkom u 21.00, na kanalu FOX LIFE, prijatelji se ponovo okupljaju kako bi pomogli jedni drugima da savladaju nepredvidive životne prepreke. Kada smo posljednji put sreli Edija, on se borio sa životom u invalidskim kolicima i za zajedničko starateljstvo nad sinom. Sada, kada je na korak da prihvati novu normalnost i nezavisnost, misteriozni telefonski poziv prijeti da mu ponovo izvrne svijet naopačke. Pred njim je izbor: prihvatanje realnosti ili povratak starim, destruktivnim navikama. Izlazeći konačno iz sjenke svog braka, Ketrin odlučuje da upozna sebe i otkrije šta želi da postane, trudeći se da riječ “moram” izbaci iz svog rječnika. Prisiljena da se vrati iz Engleske zbog okolnosti koje su bile van njene kontrole, Megi pronalazi smisao života u svom podkastu i pomažući ljudima u nevolji. Uključujući i Sofi. Ali, i njen svijet će biti poljuljan kada joj se na vratima bude pojavio “duh iz prošlosti”… Roum i Redžina bili su jedni od onih kojima je pandemija pred očima uništila snove: njemu film, a njoj restoran.

FOX CRIME

SMRT U RAJU

(11. sezona)

Od 3. marta, četvrtkom u 22.00

Britansko-francuska krimi-drama “Smrt u raju”, koja sa svakom novom sezonom stiče sve veću publiku u Engleskoj i Francuskoj, zbog čega njeni junaci neće skoro okačiti detektivske značke o klin, vraća nam se sa premijernim 11. ciklusom. Od 3. marta, četvrtkom u 22.00, na kanalu FOX CRIME pratimo osam novih epizoda, koje su nedavno prikazane na Bi-Bi-Siju. Ali, pre nego što sa Nevilom i Florens krenemo u nove avanture, pogledaćemo prošlogodišnju specijalnu božićnu epizodu. Osunčana, blistava lepota ostrva Svete Marije, uzdrmana je neočekivanim ubistvom na najradosniji hrišćanski praznik. Filip Karlton, bogati brodovlasnik, pronađen je mrtav na plaži. Mada na prvi pogled djeluje da je riječ o samoubistvu, stvari počinju da se komplikuju kada taksista Kolin Babkok u Londonu dobije božićnu čestitku sa Svete Marije u kojoj se tvrdi da je Karlton ubijen. Ovaj događaj podstiče komesara Patersona da naredi detektivu Parkeru, koji se spremao da se vrati kući u Mančester za Božić, da istraži porodicu Karlton. Osumnjičeni su njegova žena, njen ljubavnik, Karltonova bivša supruga, kćerka i dugogodišnji zaposleni Brus Geret. Stvari se komplikuju kada se taksista Kolin pojavi u Sen Meri sa božićnom čestitkom, nakon čega i on biva ubijen.

 DOBRE DJEVOJKE

(3. sezona)

Od 23. marta, radnim danima u 21.05

Od izvršne producentkinje Džene Bans (“Uvod u anatomiju”, “Skandal”) stiže treća sezona serije “Dobre djevojke”, koja će se od 23. marta prikazivati radnim danima u 21.05 na kanalu FOX CRIME. Radnja novih 11 epizoda započinje nedugo nakon događaja iz finala prethodnog ciklusa. Kada smo poslednji put vidjeli Bet, ona je upucala Rija dok je tukao agenta Tarnera. Sada, kada je on uklonjen i više im ne predstavlja prijetnju u poslu, tri majke iz predgrađa spremne su da preuzmu još veću ulogu u svetu kriminala, kako bi svojim porodicama osigurale budućnost. Bet, Rubi i Eni pokreću novi ilegalni posao. Sve tri nastavljaju da prave lažnu sliku o sebi u javnosti, pa u te svrhe pronalaze nove poslove.