Top 3 filma u ponudi Moja TV Flix

Lovci na glave, Američka draga, Opasan poziv

Lovci na glave (Headhunters), 2011., Norveška, Njemačka, 100 minuta; triler/kriminalistički

(Dostupno u Moja TV Videoteka)

Lovci na glave (Headhunters) vrhunski je norveški kriminalistički triler snimljen prema popularnom istoimenom romanu Joa Nesbøa, najpoznatijeg norveškog pisca krimića. Poznat po svojim odličnim zapletima, ali i vrhunski razrađenim pričama, Nesbø je ponovno pronašao dovoljno kvalitetnu inspriraciju da napiše još jedan dinamičan i krajnje intrigantan književni triler, koji je u režiji Mortena Tylduma dobio jednako uspješnu filmsku ekranizaciju. Ipak, ovog puta, junak filma nije Nesbøov ‘najdraži’ lik – detektiv Harry Holle, već Roger Brown (Aksel Hennie), najuspješniji norveški agent za zapošljavanje, „lovac na glave“. On je oženjen lijepom vlasnicom galerije Dianom Brown (Synnøve Macody Lund), a zbog skupocjenog stila života, dodatno se bavi i krađom umjetnina. Na otvorenju galerije njegova ga žena upoznaje s Clasom Greveom (Nikolaj Coster-Waldau) koji nije samo idealna osoba za „posao“, već je također i vlasnik Rubensovog djela „Lov na veprove u Kaledoniji“, jedne od najtraženijih slika na tržištu umjetnosti. Roger uskoro započinje planiranje svoje, do sada najveće pljačke, ali vrlo brzo zapada u nevolje i ovog puta nisu financijski problemi ti koji će ga pokoriti i ugroziti njegov status, brak, a na koncu i život. Lovci na glave žanrovski skaču od društvene satire preko trilera do „tarantinovske“ crne komedije, a iako će možda određenom dijelu publike smetati količina i eksplicitnost nasilja, a završni obrati izgledati isforsirani, ovaj film je još jedan u nizu uspješnih skandinavskih krimića i zaslužuje svaku preporuku.

Američka draga (American Honey), 2016., SAD, 163 minuta; drama

(Dostupno u Moja TV Flix)

Naslov Američka draga (American Honey) jeste drama koja prati avanturu američke tinejdžerke Star, a nagrađena je Nagradom žirija u Cannesu 2016. godine. Star, tinejdžerka koja nema šta da izgubi, pridružuje se grupi putujućih pordavača magazina. Vrlo brzo naći će se u svijetu ispunjenom žestokim zabavama, mladalačkom ljubavi i kršenjem zakona dok krstari srednjim zapadom sa grupom ljudi koji se ne uklapaju u standardna pravila života u Americi. Prvo pitanje koje dolazi sa ovim naslovom rediteljice Andree Arnold, glasi – Da li banda mladih buntovnika koja putuje američkim srednjim zapadom može da privuče i održi pažnju publike čitavih 163 minuta? Veliki broj kritičara i publike, tvrdi da može, i to zahvaljujući, prije svega, glavnoj glumici Sashi Lane koja tumači lik Star, i njenoj harizmi. Zanimljivo je da je film Američka draga, u najvećoj mjeri snimljen u uslovima dnevne svjetlosti, kao i to da je većina scenarija nastala tokom snimanja i uz pomoć samih improvizacija sa glumačkom ekipom koja je u većini bila sačinjena od naturščika.

Opasan poziv (Locke), 2013., Velika Britanija, SAD, 85 minuta; triler/drama

(Dostupno u Moja TV Flix)

Kada čujete naslov Opasan poziv i još saznate da u njemu glumi Tom Hardy, britanski glumac koji je u međuvremenu postao nova mačo ikonu savremene kinematografije, vjerovatno ćete pomisliti kako je riječ o još jednom žestokom krimiću i filmu potjere. Ipak, prevarit ćete se, jer u njemu neće biti nikakvog opasnog poziva, a cjelokupna radnja se odigrava u automobilu, za čijim je volanom jedan jedini lik, građevinac Ivan Locke (Hardy). Naime, dan prije najvećeg i najunosnijeg posla svoje karijere, a tokom jedne vožnje prema bolnici, gdje njegova ljubavnica treba da rodi njegovo dijete, Locke će primiti poziv koji će mu zauvijek promijeniti život i prisilit ga da donese odluku kojom će sve staviti na kocku. Dok vozi prema porodilištu, Locke razgovara sa svojim šefom, zatim kolegom kojem je prepustio važnu građevinsku operaciju, suprugom, sinovima i naravno ljubavnicom pred porodom. Opasan poziv reditelja Stevena Knighta, prvenstveno znanim kao scenaristom koji se proslavio scenarijem napisanim za film Stephena Frearsa Male prljave laži iz 2002. godine, još jedna je minimalistička dosjetka sa jedinstvom vremena, radnje i prostora, izvedena prvorazredno, tako da kada sve završi, gledatelj stiče dojam da je prisustvovao najnapetijoj mogućoj automobilskoj potjeri. Također, ovaj film je 2013. godine bio najveće iznenađenje dodjele nagrada Evropske filmske nagrade, sa tri nominacije i jednom nagradom, onom za najboljeg montažera, a ovojio je i BAFTA-u za najbolji scenarij.

Moja TV Flix , dodatna moja TV usluga predstavlja uvijek dostupnu videoteku sa preko 450 filmskih naslova, koja će se redovno dopunjavati novim sadržajima i to sa minimalno 15 filmova mjesečno. Sve filmove možete gledati neograničen broj puta.

Aktivacija i deaktivacija se vrši putem TV menija, kroz opciju  „Aktivacija usluga“ odabirom Moja TV Flix. Radi lakšeg pregleda i korištenja usluge u TV meniju je dodana opcija “MojaTV Flix” kroz koju možete izvršiti pregled sadržaja koji se nudi kao i odabrati brzi link na aktivaciju usluge. Nakon aktivacije usluge kroz ovu opciju imate direktan pristup sadržaju.

Mjesečna naknada za korištenje usluge se naplaćuje u punom iznosu, bez obzira na broj dana korištenja u toku mjeseca i broj pregledanih sadržaja.

Uputstvo za korištenje usluge Moja TV Flix možete preuzeti ovdje.

Filmske naslove u ponudi usluge Moja TV Flix možete pregledati ovdje.