Septembar na HBO kanalima

U nastavku izdvajamo najzanimljivije naslove koji će se u mjesecu pred nama premijerno prikazivati na HBO, HBO 2 i HBO 3 kanalima u okviru moja TV

PREMIJERE NOVIH SERIJA I NOVIH SEZONA SERIJA:

HBO     

HRONIKE TIMES SQUAREA II  –  Premijera 10. septembar

James Franco i Maggie Gyllenhaal igraju glavne uloge u HBO-ovoj dramskoj seriji koja istražuje haotičan svijet New Yorka 70-ih u začecima buduće milijardu dolara vrijedne američke seks-industrije.

SAJAM TAŠTINE – Premijera 4. septembra

Nova adaptacija književnoga klasika Williama M. Thackerayja odvija se u vrijeme Napoleonskih ratova i slijedi Becky Sharp (Olivia Cooke) dok se pokušava izvući iz siromaštva i uspeti u visoko englesko društvo.              


IGRAČI IV –  Ponedjeljkom

Dwayne „The Rock“ Johnson glumi u četvrtoj sezoni HBO-ove hit-serije koja istražuje glamurozni i često okrutan svijet profesionalnog footballa kroz oči skupine bivših i sadašnjih igrača koji se žele zadržati u igri      

NESIGURNA III –  Ponedjeljkom

U seriji „Nesigurna“ pratimo prijateljstvo dviju crnkinja (Issa Rae i Yvonne Orji) koje se nose sa svojim manama dok pokušavaju preživjeti u različitim svjetovima i preživjeti beskonačan niz neugodnih svakodnevnih iskustava   

ŠEST II – Petkom

 Inspirirana stvarnim misijama, vojna drama „Šest“ autentično prikazuje opasne pothvate Navy SEAL tima šest, američkih najelitnijih vojnih snaga, dok progone traženog talibanskog vođu u teroristima opterećenom Afganistanu.

BIJELO II –  Petkom

Serija „Bijelo“ nastavlja s uzbudljivom pričom o početku epidemije ovisnosti o kokainu i radikalnog utjecaja kokaina na kulturu. U drugoj sezoni pratimo stari ansambl likova čiji se životi isprepleću u mozaiku Los Angelesa na početku 1984., kada svi oni pokušavaju doći do svoga konačnog cilja – novca, moći i uticaja.

BORG/MCENROE – Premijera 16. septembar

Björn Borg, najbolji svjetski teniser,  na putu je da osvoji peti Wimbledon 1980. godine – mora samo pobijediti neumornog i upornog Johna McEnroea. S masivnim pritiskom na oba muškarca, film kulminira u napetom finalnom meču. 

COCO I VELIKA TAJNA –  Premijera 2. septembar

Ambiciozni mladi muzičar Miguel kreće na izvanredan put u čarobnu zemlju svojih predaka. Ondje susreće šarmantnog varalicu Héctora koji pomaže Miguelu otkriti tajne iza priča i tradicija njegove porodice.             

JUMANJI: DOBRODOŠLI U DŽUNGLU –  Premijera 9. septembar

Četvero tinejdžera otkriva tajanstvenu videoigru iz 90-ih godina, a potom bivaju usisani u virtualnu džunglu kada je pokušaju igrati. Preobražena u različite likove iz igre, grupa mora putovati kroz taj čudni svijet ako želi preživjeti.

PLANINA IZMEĐU NAS –  Premijera 23. septembar

Zaglavivši nakon tragične avionske nesreće, dvoje stranca moraju se povezati kako bi preživjeli ekstremne uslove izolirane snijegom prekrivene planine. Kad shvate da pomoć ne dolazi, krenu na opasno putovanje divljinom. 

ANNABELLE: POČETAK – Premijera 7. septembar

12 godina nakon tragične smrti svoje kćerkice, izrađivač lutki i njegova supruga prihvate redovnicu i nekoliko djevojčica iz zatvorenog sirotišta u svoj dom, gdje uskoro postanu meta opsjednute kreacije izrađivača lutki, Annabelle.   

DOKUMENTARNI FILM: U SLUČAJU RATA – Premijera 13. septembar

Paravojna skupina u Slovačkoj regrutira stotine mladih uz nijemo odobrenje vlasti. Cilj grupe je jednostavan – pripremiti se za rat i stvoriti uzornu zajednicu temeljenu na vojnoj obuci, poslušnosti i strahu.

HBO2  

ALADIN I KRALJ LOPOVA –  12. septembar

Aladin će se napokon oženiti princezom Jasmine. No kada 40 lopova prekine vjenčanje pokušavši ukrasti magični talisman, Aladin je uvučen u opasan pothvat da zaustavi lopove – i pronađe svog davno izgubljenog oca.             

RATOVI ZVIJEZDA: POSLJEDNJI JEDI – 19. septembar

Nakon pada Republike vlada Prvi red. Vrhovni vođa Snoke želi uništiti ostatak pobunjenika i učvrstiti svoju vlast u galaktici. No još ima nade: jedi-majstor Luke Skywalker može promijeniti tok rata.          

KINGSMAN: ZLATNI KRUG –  12. septembar

Središnjica Kingsmana uništena je, a svijet je postao talac pa preživjeli agenti potraže utočište u američkoj savezničkoj špijunskoj agenciji Statesman. Dvije agencije moraju sarađivati da pobijede nemilosrdnog zajedničkog neprijatelja.

 AVANTURE NEUSTRAŠIVOG TADA I TAJNA KRALJA MIDE – 8. septembar

Tad odlazi u Las Vegas da vidi Sarino najnovije otkriće: komad papirusa koji dokazuje da čarobna ogrlica kralja Mide doista postoji, ali zli milionaš Jack Rackham ukrade papirus i otme Saru da je prisili da pronađe ogrlicu.

HBO3

WHO IS AMERICA? – Premijera 7. septembar

Satirična serija od sedam epizoda komičara Sache Barona Cohena, „Who is America?“ istražuje različite pojedince, od zloglasnih preko nepoznatih širom političkog i kulturnog spektra, koji čine ovu jedinstvenu naciju.

HEATHERS – Premijera 8. septembar

Antologijska i savremena reinvencija izvornog kultnog hit-filma iz 80-ih „Heatherice“.Srednja škola djeluje malo mračnije nego što se sjećate dok Veronica, J. D. i heatherice provode svoju vrstu pravde na hodnicima srednje škole Westerburg.

 „Castle Rock“- četvrtkom

Psihološka je horor-serija temeljena na mitologiji Stephena Kinga u kojoj se isprepleću likovi i teme iz fiktivnog gradića Castle Rock u Maineu.

BEZ OBAVEZA IV – Premijera 8. septembar

Komedija o nedavno rastavljenoj Valerie i njenoj 16-godišnjoj kćeri Lauri, koje se presele Valerienu bratu Alexu, vječnom neženji i majstoru neobveznih veza. Članovi porodice međusobno će se pomagati u ludom svijetu veza.          

CRNO JEZERO – Premijera 20. septembra

Horor-drama o skupini mladih prijatelja i jezivom nizu događaja koji se pokrene kada posjete zanemareno i izolirano skijaško odmorište Crno jezero, zatvoreno već godinama nakon što se ondje zbio zločin.

PANDŽE – srijedom

„Pandže“ je ultramračno i ludo duhovito promišljanje o opakosti žena u kojem pratimo uspon pet različitih, no podmuklih manikerka koje rade u salonu za nokte u Floridi, u kojem se događa mnogo više od svilenih manikura i pedikura.

ŽIVOTINJE III- Petkom

Treća sezona HBO-ove satirične humoristične animirane serije koja slijedi pustolovine raznolike životinjske populacije New Yorka dok se pokušavaju snaći u postapokaloptičnom svijetu bez ljudi.

GOMORA III – Utorkom

Prema na bestseleru „Gomora“ Roberta Saviana, ovo je insajderska priča o Camorri, strašnoj napuljskoj kriminalnoj organizaciji, ispričana očima 30-godišnjeg Cira, desne ruke klanskoga kuma, Pietra Savastana.

SLAVNA I ZALJUBLJENA – Srijedom

Glavna je junakinja obična studentica Paige (Bella Thorne) koja nakon audicije dobije glavnu ulogu u holivudskom blockbusteru.Paige se mora snaći u novom životu prepunom slavnih i s nevjerojatnom kemijom sa svojom dvojicom glumačkih kolega.

Cinemax            

 MEDVJED BRIGSBY – Premijera 9. septembar

 Dok odrasta u podzemnom bunkeru, mladić postane opsjednut neobičnim dječjim programom, „Pustolovine medvjeda Brigsbyja“. Kada emisiju naglo ukinu, život mu se zauvijek promijeni, a on krene sam dovršiti priču.

MALI VELIKI SVIJET – Premijera 16. septembar

Dobitnik „Oscara“ Alexander Payne („Nasljednici“) donosi duhovit film pun velike komedije. Kada znanstvenici otkriju kako ljude smanjiti na 12 centimetara kako bi riješili prenapučenost, Paul i njegova supruga Audrey odluče se smanjiti i živjeti u luksuznoj minijaturnoj zajednici – to je početak pustolovina koje mijenjaju život.         

MAD MAX: ČEKAJUĆI SMRT U DENVERU –  Premijera 21. septembar

Moćan šef mafije (Christopher Walken) dodijeli bivšem gangsteru Jimmyju Svecu (Andy Garcia) jedan posljednji posao. Kad to pođe po zlu, Jimmy i njegovi prijatelji moraju platiti glavom, a Jimmy ima samo 48 sati da popravi stvari i spasi im živote.

Cinemax2

HOCHELAGA, ZEMLJA DUŠA – 22.septembar

 Čarobna drama o putovanju kroz vrijeme koja obuhvaća osam vijekova slojevite povijesti. Kada se vrtača iznenada otvori na terenu nogometnog stadiona u Montrealu tokom utakmice, prošlost i sadašnjost grada počinju se ispresijecati.    

SVJETSKA KINEMATOGRAFIJA: POSLJEDNJA ŽELJA – 16. Septembar

 Dylana Derringera, usamljenog zubara u Floridi, potakne njegova asistentica Jaime da se nađe s davno izgubljenom kćeri Lucy od koje ga je prije mnogo godina odvojilo putovanje spoznaje puno događaja koje mu je na koncu promijenilo život.

KLASICI DANAŠNJICE: SATI – 3. Septembar

Priča o utjecaju romana „Gospođa Dalloway“ Virginije Woolf na tri generacije žena (Nicole Kidman, Julianne Moore i Meryl Streep), od kojih sve dijele osjećaj da žive svoje živote za nekog drugog.

HBOGO

ŠALJIVAC – Premijera 31. Septembaar

U ovoj humorističnoj seriji Jim Carrey igra Jeffa iliti gospodina Picklesa, koji je ikona dječje televizije i brend vrijedan milione dolara. No kad njegova porodica počne pucati, Jeff otkriva da ga nikakva bajka, priča ni lutka neće izvesti iz ove krize.

Komentariši