Premijere novih serija iz HBO Europe produkcije

Među najzanimljivijim serijama koje ove jeseni stižu na HBO nalaze se i tri uzbudljiva naslova iz originalne HBO Europe produkcije – nova poljska serija “Zaslijepljen svjetlima” (Blinded By The Lights), rumunsko-njemačka koprodukcija “Hackerville” (Hackerville) i treća sezona mađarske hit serije “Lagodan život” (Aranyélet).

 Nakon dvije uspješne HBO Europe serije iz Poljske, “Čopor” (Wataha) i “Pakt” (The Pact), stiže nova serija “Zaslijepljen svjetlima”, koja kroz osam epizoda prikazuje sedam dana u životu dilera kokaina čiji savršeno posloženi život počinje zapadati u haos dok je on prisiljen donositi najvažnije odluke svog života. Serija je rađena prema istoimenom romanu Jakuba Żulczykja, sve je epizode režirao Krzysztof Skonieczny (Hardkor Disko), dok su scenarij napisali zajedno. Sve epizode serije „Zaslijepljen svjetlima“  dostupne su na HBO kanalu svake subote u 22.00 h.

Početkom novembra biće premijera serije “Hackerville”, koja govori o 14-godišnjem gejmeru i njemačko-rumunskoj analitičarki kiberzločina poslanoj da pronađe hakera u svom rodnom gradu Temišvaru. Ondje se udružuje s grubim rumunskim policajcem, čiji se slučaj preklapa s njezinim. Serija je imala svjetsku premijeru na Filmskom festivalu u Zurichu, dok će premijera na HBO 3 kanalu biti 4. novembra u 22.00 h. Ovo je ujedno i prva koprodukcija HBO Europe i TNT Serie, čiji producenti su Tudor Reu i Cristian Mungiu, poznati rumunski redatelj, scenarist i producent.

Sve epizode treće i finalne sezone popularne, višestruko nagrađivane mađarske serije “Lagodan život” na HBO 3 kanalu nove epizode možete gledati nedjeljom u 21.00h. Serija prati obitelj Miklósi, koja u ovoj sezoni konačno živi lagodnim životom o kojem su oduvijek sanjali. Međutim, iza mirne fasade njihove sreće kupljene krvlju i izdajom, još plamte strasti. Mogu li se porodica i moć, karijera i integritet ikad izmiriti?

Među iščekivanim HBO Europe premijerama je i prva HBO serija iz naše regije “Uspjeh”, u režiji oskarovca Danisa Tanovića.

Svaka od serija će premijeru imati istovremeno na svim teritorijima koje pokriva HBO Europe.