Jesen na HBO i Cinemaxu

HBO

 

Od 19.  novembra

PREMIJERA NOVE SERIJE – VRLO ENGLESKI SKANDAL –  Kraj je 1960-ih, a Jeremy Thorpe (Hugh Grant), čelnik Liberalne stranke, ima tajnu koju očajnički skriva. Dok je god Norman Scott (Ben Whishaw), njegov lajavi bivši ljubavnik u blizini, Thorpeova briljantna karijera je u opasnosti…

Premijera 2. novembra

PREMIJERA NOVE HBO SERIJE – SALLY ZAUVIJEK – Deset godina Sally je vodila dosadan prigradski život s Davidom. No kad je jedne večeri zaprosi, Sally zapada u krizu i upušta se u divlju vezu s Emmom, zavodljivom i harizmatičnom glumicom, pjevačicom, pjesnikinjom i spisateljicom.

Premijera 12. novembra

PREMIJERA NOVIH EPIZODA HBO SERIJE – KAMPIRANJE  –  Jennifer Garner glumi u novoj HBO-ovoj humorističnoj seriji koja prati skupinu starih prijatelja koji odlaze na kampiranje kako bi proslavili značajan rođendan. Seriju su napisali i producirali Lena Dunham (Girls), Jenni Konner i John Riggi.

Ponedjeljkom

 PREMIJERA NOVIH EPIZODA HBO SERIJE – ZASLIJEPLJEN SVJETLIMA – Serija u osam nastavaka donosi priču o sedam dana iz života dilera kokaina čiji savršeno posloženi život počinje zapadati u haos dok je on prisiljen donositi najvažnije odluke svog života. „Zaslijepljen svjetlima“ je nova poljska serija iz HBO Europe produkcije.

Subotom

PREMIJERA NOVIH EPIZODA SERIJE – ŠALJIVAC – U ovoj humorističnoj seriji Jim Carrey igra Jeffa iliti gospodina Picklesa, koji je ikona dječje televizije i brend vrijedan milione dolara. No kad njegova obitelj počne pucati, Jeff otkriva da ga nikakva bajka, priča ni lutka neće izvesti iz ove krize.

Ponedjeljkom

PREMIJERA NOVIH EPIZODA SERIJE – OTKRIVANJE VJEŠTICA  –  Diana Bishop, historičarka i vještica, pristupa čarobnom rukopisu, Ashmole 782, i zna da mora riješiti njegove tajne. Pomaže joj zagonetni Matthew Clairmont, ali on je vampir, a vještice nikada ne bi smjele vjerovati vampirima…

Utorkom

NAJVEĆI SHOWMAN –  Hugh Jackman predvodi zvjezdanu postavu u ovom smjelom i originalnom mjuziklu koji slavi rođenje šoubiznisa. Inspiriran pričom o P. T. Barnumu, film prati vizionara koji se uzdigao iz ničega i stvorio čaroban spektakl.

Premijera 11. novembra

NABOR U VREMENU –  Nakon otkrića novog oblika svemirskog putovanja kao i nestanka Megina oca, ona, njezin brat i njezin prijatelj moraju se pridružiti trima čarobnim bićima na putu diljem svemira kako bi ga spasili od strašnog zla.

Premijera  4. novembra

 FERDINAND –   „Ferdinand“ je priča o divovskom biku s velikim srcem. Nakon što ga zamijene za opasnu zvijer i izaberu za borbe s bikovima u Madridu, on okupi neprilagođeni tim prijatelja za epski povratak kući svojoj voljenoj obitelji.

Premijera 25. novembra

KUĆA SREĆE –  Kad shvate da sebi ne mogu priuštiti školarinu za prestižan koledž koji njihova kći planira upisati, bračni par udruži se sa svojim ekscentričnim susjedom kako bi zaradili novac pokretanjem ilegalnoga kasina u svojoj kući u predgrađu.

Premijera 10. novembra

ONO – U gradiću u Maineu grupa djece otkriva da zlonamjerna sila vreba lokalnu djecu. Kad shvate da ih odrasli u gradu ne mogu zaštititi, udružuju se kako bi uništili čudovište, klauna ubojicu Pennywisea.

Premijera 18. novembra

DOKUMENTARNI FILM: ELVIS PRESLEY: TRAGAČ, 1. I 2. DIO – Bio je dječak iz Tupela koji je odrastao u najveću muzičku zvijezdu. Ova dvodijelna emisija vodi publiku na sveobuhvatno kreativno putovanje od Elvisova djetinjstva do konačnog snimanja u Jungle Roomu 1976. godine.

Premijera 1. dijela 1. novembra

Premijera 2. dijela 8. novembra

 

HBO 2

 

MOJA VEČERA S HERVÉOM –  Film prati nevjerovatno prijateljstvo koje se razvilo jedne divlje noći u L. A.-u između novinara u usponu i glumca Hervéa Villechaizea, najpoznatijeg svjetskog patuljka revolveraša, čije su posljedice obojici promijenile život.

3. novembra

UBISTVO U ORIENT EXPRESSU –  Poznati detektiv Hercule Poirot (Kenneth Branagh) istražuje ubistvo bogatog američkog poduzetnika koji putuje najpoznatijim vozom na svijetu u novoj filmskoj adaptaciji klasičnog romana Agathe Christie.

18. novembra

BLACK PANTHER –  Nakon smrti oca, kralja Wakande, T’Challa se vraća u izoliranu visokotehnološku domovinu kako bi naslijedio prijestolje. No kad se ponovno pojavi moćni stari neprijatelj, T’Challa će se naći na kušnji i kao kralj i kao Black Panther.

30. novembra

JUMANJI: DOBRODOŠLI U DŽUNGLU –  Četvero tinejdžera otkriva tajanstvenu videoigru iz 90-ih godina, a potom bivaju usisani u virtualnu džunglu kada je pokušaju igrati. Preobražena u različite likove iz igre, grupa mora putovati kroz taj čudni svijet ako želi preživjeti.

20. novembra

 

HBO 3    

 

PREMIJERA NOVE HBO SERIJE – HACKERVILLE – „Hackerville“ je priča o 14-godišnjem gejmeru i njemačko-rumunjskoj analitičarki kiberzločina poslanoj da pronađe hakera u svom rodnom gradu Temišvaru. Ondje se udružuje s grubim rumunjskim policajcem, čiji se slučaj preklapa s njezinim. „Hackerville“ je nova rumunjska serija iz HBO Europe produkcije.

Premijera 4.  novembra

PREMIJERA NOVE SEZONE SERIJE – SOBA 104 – Humoristična serija braće Jaya i Marka Duplassa smještena u jednoj sobi prosječnog američkog hotela, Serija pripovijeda drukčiju priču o raznim likovima koji prolaze kroz nju u svakoj epizodi.

Premijera 16. novembra

PREMIJERA NOVE SEZONE SERIJE – MLADI SHELDON II – Serija je prednastavak „Teorije velikog praska“ i prati 10-godišnjeg Sheldona Coopera koji pohađa srednju školu i nastoji se uklopiti u svijet oko sebe dok se porodica i prijatelji pokušavaju nositi s njegovim jedinstvenim intelektom.

Premijera 4. novembra

PREMIJERA NOVIH EPIZODA III.  SEZONE HBO SERIJE – LAGODAN ŽIVOT III – HBO Europe donosi novu, a ujedno i posljednju sezonu mađarske serije „Lagodan život“.  Obitelj Miklósi napokon živi lagodnim životom o kojem su sanjali. Ali iza mirne fasade njihove sreće kupljene krvlju i izdajom, još plamte strasti. Mogu li se obitelj i moć, karijera i integritet ikad izmiriti?“

Nedjeljom

PREMIJERA NOVIH EPIZODA SERIJE – CRNO JEZERO – Horor-drama o skupini mladih prijatelja i jezivom nizu događaja koji se pokrene kada posjete zanemareno i izolirano skijaško odmorište Crno jezero, zatvoreno već godinama nakon što se ondje desio zločin.

Četvrtkom

PREMIJERA NOVIH EPIZODA SERIJE – PANDŽE – „Pandže“ je ultramračno i ludo duhovito promišljanje o opakosti žena u kojemu pratimo uspon pet različitih, no podmuklih manikerka koje rade u salonu za nokte u Floridi, u kojem se događa mnogo više od svilenih manikura i pedikura.

Srijedom

PREMIJERA NOVIH EPIZODA SERIJE – SLAVNA I ZALJUBLJENA – Glavna je junakinja obična studentica Paige (Bella Thorne) koja nakon audicije dobije glavnu ulogu u holivudskom blockbusteru.Paige se mora snaći u novom životu prepunom slavnih i s nevjerovatnom hemijom sa svojom dvojicom glumačkih kolega.

Srijedom

MARATON CIJELE SEZONE SERIJE – CASTLE ROCK – „Castle Rock“ psihološka je horor-serija utemeljena na mitologiji Stephena Kinga u kojoj se isprepleću likovi i teme iz fiktivnog gradića Castle Rock u Maineu.

24. novembra

 

Cinemax

 

NICO, 1988 – Film ceste posvećen legendarnoj pjevačici „Velvet Underground“, jednoj od Warholovih muza i ikoni (ne samo) 60-ih godina, „Nico, 1988.“ usredotočuje se na njezine dvije posljednje godine, koje je provela na turneji Evropom 80-ih.

Premijera 18. novembra

DIJETE POPUT JAKEA –  Par iz Brooklyna pokušava naći pravi vrtić za svog četverogodišnjeg sina koji se više voli odijevati kao princeza nego G. I. Joe. Dok se snalaze u ulogama roditelja, počinju se razilaziti u mišljenju što je najbolje za njihova sina.

Premijera 4. novembra

KULA TMINE – Temeljen na knjiškom bestseler serijalu Stephena Kinga. Posljednji Revolveraš, Roland, zarobljen je u vječnoj borbi s Čovjekom u Crnom, odlučan da ga spriječi u rušenju Kule tmine koja drži svemir na okupu.

Premijera 11. novembra

MAD MAX: TKO PAZI NA OLIVERA –  Oliver besciljno luta ulicama u ubilačkom pohodu koji što se može opisati samo kao šokantan i ponižavajući. Jedini mu je spasitelj prekrasna, umiljato ekscentrična Sophia, koja i ne sluti opasnost u koju se dovela.

Premijera 23. novembra

 

 Cinemax 2

 

NACRT – Nevjerovatna akcijska avantura čeka dizajnera videoigre nakon što mu tajanstvena sila oduzme njegov identitet i regrutira ga da bude čuvar višedimenzionalnog portala u ovom ruskom znanstveno-fantastičnom trileru.

10. novembra

M – Lila i Mo sretnu se na autobusnoj stanici. Lila ima govornu manu. Mo je čavrljav i entuzijastičan. Lila se priprema za ispite. Mo vozi ilegalne automobilske utrke. Suprotnosti se privlače i oni se zaljube. Ali Mo nosi tajni teret…

17.  novembra

SVJETSKA KINEMATOGRAFIJA: PJESMA O JEZERU SWAY – Kolekcionar glazbe Ollie regrutira svog prijatelja, razuzdanog ruskog skitnicu, da mu pomogne ukrasti vrijednu jazz-ploču iz obiteljske kuće na jezeru. Misija bi trebala biti jednostavna, ali dolazak Olliejeve šarmantne bake mijenja sve.

3. novembra

KLASICI DANAŠNJICE: POROROCA – Cristina i Tudor Ionescu osnovali su sretnu obitelj s dvoje djece, Maria (5 i pol) i Ilie (7). Jedne nedjelje ujutro, kad Tudor odvede djecu u park, Maria nestane. Njihov se život naglo zauvijek mijenja.

4. novembra

KLASICI DANAŠNJICE: UMJETNA INTELIGENCIJA – Vrlo napredan prototip robotskog djeteta zvan David programiran je da pokaže bezuvjetnu ljubav. Kad ga njegova ljudska obitelj napusti, David krene u opasnu potragu da postane pravi dječak kako bi opet stekao ljubav svoje ljudske majke.

5. novembra

Moja TV. Uvijek bolja i bogatija.