Preporučujemo film: Marauders (Pljačkaši)

Režiser: Steven C. Miller

Glavne uloge: Bruce Willis, Christopher Meloni, Dave Bautista

Godina: 2016.

Žanr: Akcija, Kriminalistički, Triler

Zemlja porijekla: SAD, Kanada

Dob: 15

Trajanje: 1h 47 min

 

Bogati će platiti…

Svakom pljačkom sve su bliže istini.

 

Izvrstan kriminalistički triler s Bruceom Willisom i Christopherom Melonijem u glavnim ulogama o agentima FBI-a koji istražuju niz pljački banaka. Nakon što jedan agent posumnja da se radi o poslu iznutra, nakon velike pljačke banke, svi dokazi upućuju na vlasnika banke i njegove moćne klijente. Dok u svojoj istrazi kopaju dublje pod površinu slučaja, pljačke i brutalni napadi se nastavljaju i sve je jasnije da se radi o zavjeri mnogo većih  razmjera.

 

Film “Pljačkaši” započinje sa scenom kad maskirani pljačkaši pod prijetnjom ubojstva menadžera banke izvode kompleksnu pljačku. Odjeveni su poput likova iz video igrice “Army of Two”, sa strašnim maskama lubanja i neprobojnom odjećom i punom opremom, koordinirani i tehnološki potkovani. Nakon izvršene pljačke, menadžera svejedno hladnokrvno ubiju.

 

Uskoro saznajemo da je vlasnik banke visokopozicionirani tajkun Hubert (Bruce Willis), koji skriva tajne političara i poslovnih vođa u svojim sefovima i koji svim posjetiteljima unedogled priča o pauku na prozoru njegova ureda na 13. spratu. Još jedna izvrsna uloga svestranog Willisa koji je istinski dočarao svijet proračunatih bankarskih tajkuna koji ne prezaju ni pred čime da bi došli do cilja.

 

Niz pljački banaka istog vlasnika se nastavlja, a naravno, motivacija pljačkaša je više od novca što FBI Agent Jonathan Montgomery (Christopher Meloni) ubrzo otkriva. Na slučaju rade i agenti Stockwell (Dave Bautista) i novajlija Wells (Adrian Grenier), kao i potencijalno korumpirani policijski detektiv Mims (Johnathon Schaech) čija supruga umire od raka.

 

Osoran Agent Montgomery kojega glumi Christopher Meloni, zanimljiv je izbor za ovu ulogu koja, iako pomalo klišeizirana, podsjeća na njegovu ulogu iz Zakona i Reda (Law and Order: SVU) i ubrzo se pretvara u vodeću i centralnu ulogu filma. Emocionalno slomljen zbog smrti supruge i kolegice na tajnom zadatku, kad se vrati s posla, natoči čašu vina koju ne pije i razmišlja o pucanju sebi u glavu službenim pištoljem. Pun je ljutnje što je vidljivo i u načinu na koji otvara vrata, kao da je ljutit na njih i na cijeli svijet.

 

Ovaj napeti triler o policajcima na rubu i zločincima koji siju smrt, gledatelje će zasigurno prikovati za male ekrane. Uz dramatične scene pljačke koje ovaj film čine pravom poslasticom za sve ljubitelje akcije i kriminalističkih trilera, u filmu se isprepliću i sporedne priče koje nam dodatno objašnjavaju  prirodu zla, rat u Afganistanu, uz naglašene emocije i elemente drame.  Rasplet radnje dešava se u zadnjoj sceni, punoj šokantnih obrata i zaključka koji postavlja pitanje – je li on uistinu moralan?

 

Definitivno malo drukčiji film o pljačkašima banaka kojega vrijedi pogledati.

 

 

 

 

 

Moja TV Flix aktivirajte jednostavno!

Pronađite u TV meniju opciju  „Aktivacija usluga“ i odaberite Moja TV Flix.

Po cijeni od samo 2,50 KM mjesečno (sa PDV-om), uživajte uz vaše omiljene filmove iz videoteke Moja TV Flix koje možete gledati neograničen broj puta!

Dodatne informacije o uslovima i načinu korištenja pogledajte ovdje.

 

 

Uživajte uz najnovije filmske produkcije na MojaTV Flix!