Izdvajamo iz programa za august

FOX MOVIES

Posljednji vladar vjetrova, 4. avgusta u 22:00

Priča prati avanture Aanga, mladog nasljednika duge linije Avatara, koji mora da savlada sva četiri elementa i spriječi narod Vatre da porobi Vodena plemena i Zemljano kraljevstvo.

 

 

 

Dvoličnost, 7. augusta u 22:00

 

Uovom vešto tempiranom komičnom trileru koji je napisao i režirao Toni Gilroj, dobitnica nagrade Oskar, Džulija Roberts, i Klajv Oven, koji je nominovan za nagradu Oskar, glume dugogodišnje ljubavnike i korporativne špijune koji se udružuju da bi izveli razrađenu prevaru i opljačkali rivalske kompanije. Ali u korporativnoj igri nikome ne možete da verujete, pa kako njih dvoje mogu čak i da sanjaju da vjeruju jedno drugom?

 

Agent pod stresom, 12. augusta u 22:00

 

Čarli (LIJAM NISON), legendarni agent DEA-e na tajnom zadatku, iznenada je izgubio svoje čelične živce. Iako je učestvovao u više hapšenja dilera droge nego što može da nabroji, njegov instinkt za opasnost, hladnokrvna staloženost i čelična hrabrost konačno su ga izdali. Posttraumatski stres zbog njegove najnovije dobro isplanirane policijske klopke koja je propala uzdrmao ga je do srži i on sada preklinje da ga pošalju u penziju. Međutim, Čarli je preduboko zaglibio i mora da ispuni još jednu složenu tajnu obavezu.

 

 

Helboj, 17. augusta u 22:00

Ova natprirodna akciona avantura zasnovana je na stripovima Majka Mignole objavljenim u Dark hors komiksu. Nakon što ga je na zemlju doveo zli genije Raspućin (Karel Roden) da bi pomagao nacistima, Helboja (Ron Perlman) spase profesor Brum (Džon Hert), osnivač tajnog BPRD-a (Biro za istraživanje i odbranu od paranormalnog), koji ga je odgajio i razvio njegove izuzetne paranormalne moći. Uprkos svojim mračnim korenima, Helboj postaje šampion dobra, borac protiv zlih sila koje prijete našem svijetu, zajedno sa telepatskim Mer-menom (Dag Džons) i Piro-kinetikom (Selma Bler). Skriveni od društva koje treba da štite, oni su ključ odbrane od Raspućina, koji želi da vrati Helboja na mračnu stranu i da upotrijebi njegove moći za sprovođenje Armagedona.

 

Hitman: Agent 47,18. augusta u 22:00

Film HITMEN zasnovan je na jednoj od najprodavanijih i višestruko nagrađivanoj franšizi video-igrice. HITMEN je genetički projektovani elitni ubica poznat samo kao Agent 47. Njegova obilježja su smrtonosna gracioznost, nepogrešiva preciznost i ponos s kojim obavlja svoj posao. Ali čak ni 47 nije mogao da riješi nepredviđene situacije u svom životu u kom je sve bilo precizno: neočekivano komešanje savesti i nepoznate emocije koje je u njemu probudila zagonetna Ruskinja

Gladijator,  19. augusta u 22:00

 

Dobitnik pet Oskara, film „Gladijator” je ponovo oživio gladijatorski epski žanr i postao jedna od najpriznatijih i najpopularnijih epskih drama decenije! Rasel Krou je nagrađen Oskarom za maestralnu glumu generala čiju je porodicu pobio korumpirani princ (Hoakin Feniks, nominovan za nagradu Oskar). On kreće u očajničku potragu za osvetom koja ga dovede do Koloseuma, gde se bori pred hiljadama Rimljana. U režiji čuvenog Ridlija Skota, film „Gladijator” ponovo oživljava slavu Starog Rima pomoću specijalnih efekata koji su nagrađeni Oskarom. Savremeni klasik.

Začin ljubavi, 25. augusta u 22:00  

Izabela (Kruzova) i Toninjo (Benisio) žive u blaženstvu u lučkom gradu u Baiji na severoistočnoj obali Brazila. Izabela ludo voli Toninja i uzburkava njegove strasti jelima koja je naučila da priprema sa prirodnim začinima i biljem, lokalnim sastojcima i sopstvenom magijom koja sve to pretvara u izuzetne darove za čula. Izabela je neutješna kad ga uhvati sa drugom ženom. Ona impulsivno spakuje svoje stvari i ode u Sjedinjene Države da živi sa svojom prijateljicom Monikom. U želji da povrati svoju izgubljenu strast, Izabela traži pomoć od svoje boginje čuvarke Jamage i prijateljice Monike. Ali ona ubrzo shvati da sama mora da otkrije put do sreće.

 

Gospodar i vojskovođa: Daleka strana sveta, 26. avgusta u 22:00

Sa radnjom smještenom u period Napoleonovih ratova, film je priča o kapetanu Srećnom Džeku Obriju, čuvenom vojskovođi britanske mornarice, i brodskom lekaru Stivenu Maturinu. Njihov brod „Iznenađenje” iznenada je napao nadmoćni neprijatelj. Pošto im je brod oštećen, a većina članova njegove posade je zadobila povrede, Obri je rastrzan između dužnosti i prijateljstva dok juriša preko dva okeana da bi presreo i zarobio svog neprijatelja. To je misija koja može da proslavi Srećnog Džeka ili da uništi njega i njegovu posadu. Tokom epskog putovanja ovih likova, film putuje po cijelom svijetu: od brazilske obale do olujnih voda rta Horn, na jug kroz led i snijeg do daleke strane svijeta – udaljenih obala  Galapagoskih ostrva.

 

FOX 

Kvantiko, 3. sezona

Od 7. augusta, utorkom u 22:00

Regionalna premijera

Prošle su tri godine otkako je američka junakinja Aleks Periš morala da plovi opasnim vodama CIA i da rizikuje život za svoju zemlju. Živjela je mirno i anonimno negdje u Italiji. Međutim, Aleks je primorana da napusti idiličan život kad je Rajan ubijedi da mu pomogne da spasi Šelbi od zloglasne internacionalne dilerke oružja poznate samo kao Udovica. Ona drži Šelbi kao taoca i u zamjenu za njeno puštanje zahtjeva nešto što samo Aleks može da obezbijedi. Rajan i Aleks regrutuju Ovena i Harija da im pomognu da spasu svoju prijateljicu i poraze zlikovca. Da bi pomogao oko slučaja, Oven dovodi bivšu agentkinju Džoslin Tarner (Marli Metlin), koja ima sopstvenu mračnu prošlost sa Udovicom. Čitava nova budućnost je pred ovim timom kada pristanu da rade zajedno kao elitna jedinica za tajne operacije.

Tragom sjećanja, 3. sezona

Od 16. augusta, četvrtkom u 22:00

Regionalna premijera

Tajna vladina agencija je regrutovala Kirsten Klark da se „ubaci“ u umove mrtvih kao savršenu kandidatkinju za istragu ubistava i dešifrovanje misterija koje bi u suprotnom završile u grobu. Kirstenini roditelji su razvili tehnologiju za taj program, a Kirsten nastavlja da traga za njima i mnogim odgovorima koje je odavno trebalo naći. Tokom kratkog vremena koje je Kirsten provela u programu, razvila je snažnu vezu sa svojim kolegama, naročito sa Kameronom, genijalnim neuronaučnikom čija su osjećanja prema njoj mnogo dublja nego što bi ijedno od njih dvoje moglo da zamisli. U ovoj blisko povezanoj jedinici je i Lajnus, inženjer i komunikacijski tehničar, a njihov vođa je Megi, vešta veteranka tajnih operacija. Kirstenina cimerka Kamil koristi svoje poznavanje kompjuterskih nauka da bi im pomogla, a tu je i inspektor policije Los Anđelesa Kvinsi Fišer koji pruža zaštitu i podršku timu.

 

Treća sezona počinje odmah nakon dramatičnog i napetog završetka u kom život Kirsten Klark visi o koncu, dok jedinica pokušava da je vrati u stvaran svijet nakon što se našla zarobljena u tuđem sjećanju dok je pokušavala da nađe svoju majku. Osnažen ljubavlju prema Kirsten, Kameron nalazi način da je vrati u stvarnost, ali to bi moglo da ga košta njihove veze. U ovoj sezoni Kirsten i njena jedinica hakuju umove nedavno preminulih da bi istražili raznolike i neobične slučajeve među kojima su i slučaj koji je u vezi sa međunarodnim odnosima, ali i mračne tajne unutar njihovih porodica. Nove veze će se formirati, neke stare će se okončati, a prava svrha programa hakovanja umova će konačno biti otkrivena.

100, 1. sezona

Od 16. augusta, radnim danima u 22:55

Premijera za kanal

Prošlo je 97 godina otkako je nuklearni Armagedon opustošio Zemlju i uništio civilizaciju. Preživelo je samo 400 astronauta na 12 međunarodnih svemirskih stanica koje su u to vreme bile u orbiti. Barka sada umire, a obični ljudi nisu svesni toga. U očajničkom pokušaju da spreče istrebljenje ljudskog roda, grupa od stotinu maloletnih zatvorenika tajno je pobegla na tlo da bi proverila može li život da se održi u atmosferi. Mladi su doslovno nasledili Zemlju.  

 

Od Los Anđelesa do Vegasa, 1. sezona

Od 9. augusta, radnim danima u 01:30

Regionalna premijera

Izvršni producenti Vil Ferel („Voditelj: Legenda o Ronu Burgundiju“, „Vilenjak“), Adam Makej („Opklada veka“), Lon Zimet („Nesalomiva Kimi Šmit“) i Stiv Levitan („Moderna porodica“) donose nam seriju Od Los Anđelesa do Vegasa, komediju o posadi aviona i ekscentričnim putnicima koji svakog vikenda putuju iz Los Anđelesa u Las Vegas sa jednim ciljem na umu – da se vrate kao dobitnici. To neće proći bez turbulencija, ali ova neobična grupa simpatičnih nesavršenih sanjara s kojima možemo da se poistovjetimo, od potpunih neznanaca će postati nekonvencionalna porodica puna podrške… Bar od petka do nedelje. U seriji glume Kim Matula („Nerealno“), Ed Viks („Projekat Mindi“), Nejtan Li Grejem („Povratak“, „Hič“) i Olivija Maklin („Mladi papa“), sa Peterom Stormareom („Veliki Lebovski“) i Dilanom Makdermotom („Praksa“, „Američka horor priča“), koji je nominovan za nagradu Emi i osvojio je nagradu Zlatni globus.

 

FOX CRIME

 

PRIVATNI DETEKTIVI, 2. sezona (2 deo – 9 premijernih epizoda)

Od 23. augusta, četvrtkom u 22:00

REGIONALNA PREMIJERA

 

Šejd se zvanično pridružio kompaniji Everet istrage kao Endžin partner, ali njih dvoje su brzo shvatili da imaju suprotne stavove o tome kako treba voditi posao. Endži više voli strateško razmišljanje, dok Šejd nesmotreno srlja. Jedno je jasno: njihove potpuno različite vještine donose rezultate pri rješavanju slučajeva. Dok postaju sve uspešniji, slučajevi postaju veći i komplikovaniji i odvode ih u raznolike svijetove auto-trka, nekretnina, visoke mode i privilegija privatnih škola. Uprkos peckanju i neslaganju, među njima postoji očigledna romantična privlačnost, nešto što će prije ili kasnije morati da priznaju.

KRALJICA JUGA (3. sezona)

 

Ponedeljkom u 22.00

NOVE EPIZODE

U trećoj sezoni „Kraljice juga“, Tereza – žena koja je bila prinuđena da pobjegne od meksičkog kartela i potraži utočište u Americi – prelazi u napad, odlučna da izgradi novo carstvo za sebe. Ali dok se stari i novi neprijatelji sve više približavaju, ona shvata da je za ulogu kraljice potrebno više rada i više žrtava nego što je zamišljala.

FOX LIFE

SANJARENJE

20. august, ponedeljak u 22:00

REGIONALNA PREMIJERA

Ovaj novi triler prati Maru Kint (Sara Šahi), bivšeg pregovarača za talačke krize i stručnjaka za ljudsko ponašanje koja je postala profesorka na koledžu nakon što se suočila sa nezamislivom tragedijom. Ali kad je dovedena da spasi obične ljude koji su se izgubili u veoma naprednom programu virtuelne stvarnosti u kom doslovno mogu da žive svoje snove, ona shvati da je, spasavajući druge, možda otkrila način da spasi sebe.

Mik, 2. sezona

7. august, utorak u 22:00

REGIONALNA PREMIJERA

Dajući potpuno novo značenje izrazu „disfunkcionalna porodica”, hit komedija MIK se vraća sa drugom sezonom potpuno novih nečuvenih marifetluka. U seriji glumi Kejtlin Olson u ulozi Miki, bezobzirne propalice koja silom prilika odgaja svoju razmaženu sestričinu (Sofija Blek-D’Elia) i sestriće (Tomas Barbuska, Džek Stenton) okružene bogatstvom i luksuzom u Grinviču u Konektikatu. Iako je neprestano rastrzana između uživanja u novom raskošnom životnom stilu i pokušaja da kontroliše troje monstruozne djece sa neograničenim sredstvima, Miki će ostati duže vrijeme. Uz pomoć svog bivšeg – sadašnjeg dečka (Skot Makartur) i kućepaziteljke koja živi s djecom (Karla Himenez), odlučila je da uspije u svom naumu ili da bar bude u nesvjesti kad stvari ne idu kako treba.

RIVERDEJL (1. sezona)

Srijedom u 22.00

NOVE EPIZODE

Na početku nove školske godine, grad Riverdejl je potresen zbog nedavne tragične smrti srednjoškolske zvijezde Džejsona Blosoma i više ništa nije isto. Arči Endruz je i dalje tipičan američki tinejdžer, ali zbog dešavanja tokom ljeta shvatio je da želi muzičku karijeru, a ne da ide stopama svog oca, uprkos naglom završetku njegove zabranjene veze sa mladom profesorkom muzičkog, gospođicom Grandi. To znači da niko neće biti Arčijev mentor – svakako ne pjevačica Džosi Makoj, koja je usredsređena samo na svoj bend Pusikets, koji će uskoro postati svjetski poznat. Sve pritiska Arčija, čak i narušeno prijateljstvo sa Džaghedom Džounsom, njegovim školskim drugom i piscem u usponu. U međuvremenu, Beti Kuper, devojka iz susjedstva, jedva čeka da vidi svoju simpatiju Arčija nakon što je cijelog ljeta bila odsutna, ali još nije spremna da otkrije svoja prava osjećanja prema njemu. Ipak, Betina nervoza nije jedina stvar koja je spriječava. Kad nova učenica Veronika Lodž stigne u grad, varnica između nje i Arčija je očigledna, iako Veronika ne želi da ugrozi svoje novo prijateljstvo sa Beti tako što će pokušati nešto sa Arčijem. Tu je i Šeril Blosom, riverdejlska pčela matica, koja rado stvara nevolje Arčiju, Beti i Veroniki. Ali Šeril ima sopstvene tajne. Šta ona tačno krije o zagonetnoj smrti svog brata blizanca Džejsona? Riverdejl možda izgleda kao miran, uspavani gradić, ali u sjenkama vreba opasnost…

 

NEPRILAGOĐENA PORODICA (4. sezona)

Četvrtkom u 22.00

NOVE EPIZODE

U seriji čija je radnja smeštena u devedesete, tinejdžer Edi Huang, koji je zaljubljenik u hip-hop već nekoliko godina, živi u Orlandu sa svojom porodicom i oni su se dobro uklopili u životni stil američkog predgrađa. Kulturološke razlike su i dalje svakodnevni izazov, ali bliski prijatelji, susedi i poslovni partneri su tu da im pomognu da se izbore sa kompleksnim zadatkom podizanja porodice budućih milenijalaca.

MLADI I GLADNI (5. sezona)

 

Nedjeljom u 20.00

NOVE EPIZODE

U polusatnoj komediji „Mladi i gladni“, snimanoj sa više kamera, dva svijeta su se sudarila kada je Džoš (Džonatan Sadovski), bogati, mladi preduzimač u oblasti računarstva, angažovao Gabi (Emili Osment), ratobornu mladu ženu, da bude njegova lična kuharica. Nakon što su započeli sa neprijatnom vezom za jednu noć, Gabi i Džoš nikad nisu prestali da razmišljaju o tome treba li da slijede osjećanja koja su očigledna ili da zadrže profesionalan odnos. Zajedno sa Gabinom najboljom prijateljicom Sofijom (Ejmi Karero), Džošovom spremačicom Jolandom (Kim Vitli) i publicistom i desnom rukom Eliotom (Reks Li), oni čine veoma dinamičnu, ali komplikovanu ekipu sa mnogo smijeha i srca.