Julski programski sadržaji na Cinemaxu

Premijera novih serija

 

Utemeljena na priznatoj seriji romana autora Edwarda St. Aubyna, serija „Patrick Melrose“ (Patrick Melrose) veselo kritizira britansku višu klasu dok pratimo bolnu odiseju glavnog lika od duboko traumatičnog djetinjstva i ovisnosti u odrasloj dobi do konačnog oporavka i iskupljenja. Benedict Cumberbatch (“Sherlock”) glumi Patricka Melrosea, aristokrata i skandalozno smiješnog plejboja koji se trudi popraviti štetu nanesenu očevim zlostavljanjem i majkom koja je prešutno odobravala takvo ponašanje. Kao prava televizijska saga, „Patrick Melrose“ ujedno je napeta i humoristična, s dramatičnim zamahom koji obuhvaća jug Francuske u 60-ima, razvratan New York 80-ih i trezvenu Britaniju s početka 21. vijeka. U seriji će se sat vremena posvetiti svakom od pet romana, a svaka epizoda pratit će nekoliko složenih i intenzivnih dana u Patrickovu životu.

Premijera: 7. jula u 20.00 h na Cinemaxu

 

„CIA u Berlinu II“ (Berlin Station II) savremena je špijunska serija koja prati Daniela Millera (Richard Armitage), tajnog agenta koji je upravo stigao u CIA-in ured u Berlinu u Njemačkoj. Miller ima tajnu misiju: utvrditi identitet već slavnog zviždača koji se skriva pod imenom Thomas Shaw. Uz pomoć izmorenog veterana Hectora DeJeana (Rhys Ifans) Daniel se uči snalaziti u grubom svijetu oficira na terenu – s vođenjem agenata, prevarom, opasnošću i moralnim kompromisima. Dok uranja dublje u dvoranu ogledala njemačkoga glavnog grada i razmatra konce urote koja vodi natrag do Washingtona, Daniel se pita ostavlja li rad u Berlinu ikoga nepromijenjenim.

Premijera: 21. jula u 21.05 h na Cinemaxu

Premijera novih epizoda serije

 

„Strike“ (C.B. Strike) je uzbudljiva dramska serija utemeljena na kriminalističkim bestselerima autorice Harryja Pottera J. K. Rowling, koja ih je napisala pod pseudonimom Robert Galbraith. U središtu priče je Cormoran Strike (Tom Burke), koji je izgubio dio desne noge služeći vojsku u Afganistanu te se vratio iz rata kako bi otvorio detektivsku agenciju u kojoj je on jedini zaposlenik, a koja se nalazi u malom uredu u londonskoj ulici Denmark. Iako i fizički i psihički ranjen, Strikeovi instinkti te činjenica da je radio kao vojno-policijski istražitelj pokazuju se ključnima u rješavanju tri složena slučaja koja zbunjuju policiju. U potrazi za tragovima Strikeu se pridružuje Robin Ellacott (Holliday Grainger), koja počne raditi kao njegova privremena pomoćnica, ali se ubrzo zadubi u njegove istrage jednako kao i u detalje njegove slavne, ali mučne prošlosti.

Novi nastavci subotom 21.05 h na Cinemaxu.

 

Nedjeljne premijere

 

Hvaljeni filmski redatelj Guy Ritchie unosi svoj dinamičan stil u epsku fantastičnu akcijsku pustolovinu „Kralj Arthur: Legenda o maču“(King Arthur: Legend of the sword). S Charliejem Hunnamom u naslovnoj ulozi, ovaj je film ikonoklastički prikaz klasičnog mita o Excaliburu koji prati Arthurov put od ulica do prijestolja. Kada Arthurova oca ubiju, Vortigern (Jude Law), Arthurov stric, ugrabi krunu. Lišen nasljednog prava i neznajući uopće tko je on zapravo, Arthur na težak način odrasta u pokrajnjim uličicama grada. Ali kad jednom izvuče mač iz kamena, njegov se život preokrene naglavačke te je primoran priznati svoje pravo nasljeđe… Sviđalo mu se to ili ne.

Premijera: 29. jula u 20.00 h na Cinemaxu

 

U filmu „Majka!“ (Mother!) mlada žena (Jennifer Lawrence) potone u ludilo i paranoju kad u njezinu udaljenu ladanjsku kuću upadne niz nepozvanih gostiju – koji su naizgled svi na zagonetan način povezani s njezinim mužem (Javier Bardem), pjesnikom koji se muči s kreativnom blokadom. U ostalim ulogama su Ed Harris, Michelle Pfeiffer, Brian Gleeson te Domhnall Gleeson. Scenarij i režiju potpisuje Darren Aronofsky (Rekvijem za snove, Crni labud).

Premijera: 15. jula u 20.00 h na Cinemaxu

 

„Nasilje: Zadnje poglavlje“ (Outrage Coda) posljednji je dio trodijelne sage Takeshija Kitana smještene u japansko podzemlje klanskih hijerarhija, suparništva i bezumnih ubistava. Pet godina nakon što je preživio sveopšti rat između zločinačkih obitelji Sanno i Hanabishi, bivši šef yakuza Otomo sada radi u Južnoj Koreji za gospodina Changa, poznatog mešetara čiji se uticaj proteže do Japana. Relativno mali incident uzrokuje rast napetosti između firme „Chang“ i udaljenog moćnog Hanabishija. Rastući sukob izmakne kontroli te rasplamsa zastrašujuću borbu za prevlast među najvišim razinama obitelji Hanabishi. Kada se naposljetku i Changov život nađe u opasnosti, odani yakuza Otomo vrati se u Japan kako bi jednom zauvijek poravnao račune.

Premijera: 22. jula u 20.00 h na Cinemaxu

 

Mad Max

 

U filmu „Američka bajka“ (American Fable) 11-godišnja djevojčica s farme Gitty izbjegavala je realnost financijskih problema svoje obitelji živeći u vlastitoj mašti, ali kada otkrije da su njezin otac i brat oteli bogatog muškarca te za nju zatražili otkupninu kako bi spasili svoju farmu koja se nalazi u problemima, primorana je skinuti povez s očiju. Gittyna ljubav prema bajkama stavlja odluku koju mora donijeti u nadrealan i fantastičan okvir: ili će stati uz svoju obitelj i šutjeti o svemu, ili će poslušati svoju savjest i spasiti život jednog stranca. „Američka bajka“ bajkoviti je triler smješten na ruralni Srednji zapad 1980-ih koji govori o hrabroj djevojčici koja živi u mračnom – i katkad čarobnom – svijetu.

Premijera: 13. jula u 20.00 h na Cinemaxu

„Dva goluba“ (Freehold, aka. 2 Pigeons) je horor-komedija o prepredenom agentu za nekretnine Husseinu koji završi kao žrtva neželjenih psina u vlastitom domu. Jedan od Husseinovih klijenata, Orlan, neimpresioniran načinom na koji ga je ovaj agent za nekretnine prevario, u tajnosti se useli u Husseinov dom i neprimjetno ondje vreba. Husseinova djevojka Mel ne može shvatiti zašto se njezin dečko ponaša tako čudno i ne zna da su neobični događaji posljedica skrivanja tajanstvenog muškarca u njihovoj kući. Smicalice počinju eskalirati, a Hussein mora pronaći način kako bi zaustavio uljeza prije nego što stvari izmaknu kontroli.

Premijera: 6. jula u 20.00 h na Cinemaxu

 

U Filmu „Psihonauti, zaboravljena djeca“ (Psiconautas (Aka. Birdboy: The Forgotten Children) Tinejdžeri Birdboy i Dinki izgubili su svoje roditelje u užasnoj ekološkoj katastrofi koja je također opustošila otok na kojem su živjeli. U početku su tješili jedno drugo, ali Birdboy se sada povukao te živi sam u šumi, obuzet boli i nesvjestan Dinki koja je odlučila krenuti na opasno putovanje kako bi našla bolji dom. Birdboy će morati svladati svoje unutarnje demone ako se na vrijeme želi pridružiti Dinki kako bi joj pomogao u njezinoj pustolovini i spasio samog sebe. Temeljeno na stripu i kratkometražnom filmu sureditelja Alberta Vazqueza i dobitnik nagrade „Goya“ za najbolji dugometražni animirani film, „Psihonauti, zaboravljena djeca“ crnohumorna je, predivna i nezaboravna priča o odrastanju u svijetu koji ide u propast.

Premijera: 20. jula u 20.00 h na Cinemaxu

CINEMAX 2

 

Subotnje premijere

 

U filmu „Ubijaš me, Susana“ (You’re Killing Me Susana) Eligio (Gael Garcia Bernal) je zabavan, karizmatičan glumac koji se jednog jutra probudi i shvati da ga je njegova žena Susana (Veronica Echegui) ostavila bez riječi upozorenja. On je posvuda traži pokušavajući shvatiti zašto, ali njegova uvjerenost da su imali sjajan odnos narušava se dok razgovara sa svima koji bi mogli znati gdje je ona. Nakon nekoliko mjeseci Eligio otkrije da je ona na jednoj radionici za pisce u Iowi. Eligio proda svoj automobil te se ukrca na avion u rodnom Mexico Cityju i krene za njom. Od trenutka kad izađe iz aviona u univerzitetskom gradu na Srednjem zapadu Eligio izgleda kao riba na suhom. Stvari se još više pogoršaju kada oniži, crnomanjasti i brbljavi Eligio otkrije da je Susana započela vezu s visokim i zgodnim pjesnikom Slawomirom (Bjorn Hlynur Haraldsson).

Premijera: 7. jula u 20.30 h na Cinemaxu 2

 

Ovaj neobični triler „Sve što nas razdvaja“ (Tout Nous Separe) je mračna, napeta spirala nasilja i privrženosti. Hrabro upravljajući špediterskim poduzećem svog pokojnog supruga, Louise (Catherine Deneuve) se također brine i o svojoj invalidnoj kćeri Juliji (Diane Kruger). Nakon što je zataškala Julijino slučajno ubistvo njezina dečka dilera, Louise ucjenjuje njezin najbolji prijatelj Ben (Nekfeu), simpatičan tip koji je postao delinkvent u svijetu zločina i nasilja. Ako ne isplati opasnog mafijaša, Ben će biti ubijen. Louise mu je jedina nada. U početku neprijateljski raspoložena, Louise upoznaje Bena te se zapanji kad sazna da imaju puno više zajedničkog nego što su oboje očekivali. Između njega i dviju žena počnu se stvarati veze, posebice s Louise koja osjeća čudnu opčinjenost i poštovanje prema svome ucjenjivaču. Ali kako se njihova povezanost produbljuje, a opasnost se približava, linija između straha i zaštite počne blijedjeti.

Premijera: 14. jula u 20.30 h na Cinemaxu 2

 

Film „Njezin blok za crtanje“ (Her Sketchbook) govori o Mami koja rijetko izlazi iz kuće otkad je napustila srednju školu. Od stvarnosti bježi posvećujući se potpuno kopiranju svojih najdražih manga-stripova i ilustracija u svojoj sobi prepunoj knjiga i stripova. Njezin otac, Eisuke, jako je zabrinut za nju otkad se rastao od njezine majke, Mike. Jednog dana Eisuke nađe Mami honorarni posao testerice videoigara koja pronalazi i prijavljuje nedostatke u firminim proizvodima. Ona prihvati posao vjerujući da tako može ostati izolirana od drugih ljudi, sve dok njezin kolega, Ryotaro, ne otkrije njezin dar za crtanje. Uključivši se u društvo s novim ljudima, Mami pokušava iskoraknuti u novi svijet, ali nakon godina oponašanja radova drugih ljudi, nije sposobna stvoriti nešto svoje…

Premijera: 21. juna u 20.30 h na Cinemaxu 2

 

Svjetska kinematografija

 

„Moja čista zemlja“ (My pure land) film je utemeljen na istinitoj priči. Mlada djevojka Nazo zajedno s majkom i sestrom mora obraniti svoj dom nakon što im je otac završio u zatvoru zbog žučljive obiteljske svađe. Na njihovoj zabačenoj farmi u Pakistanu žene opkole naoružani muškaraci koje je unajmio njihov stric Mehrban kako bi uzeo natrag zemlju. Kad zbog Nazina otpora dvojica muškaraca poginu, razbješnjeni Mehrban pozove mjesnu sklepanu miliciju – dvije stotine naoružanih bandita. Ali iako im je ostala samo šaka metaka, Nazo se odbija predati…

Premijera: 15. jula u 20.30 h na Cinemaxu 2

 

U filmu „Skele“ (Scaffolding) Asher je 17-godišnjak zarobljen u kovitlacu osjećaja. U školi je prosječan đak, prepire se s nastavnicima i muči s većinom predmeta – osim s književnošću. Profesor književnosti, Rami, poveže se s Asherom te mu postavlja izazove kakve niko dotad nije gurajući ga da ispita svoje granice. Kod kuće Asherov bolesni otac inzistira na tome da ovaj naslijedi obiteljsku građevinsku firmu. Ulaže sve napore u to da pokaže sinu vrijednost poštenog, napornog rada i časti prirođene njegovom jednostavnom životu. Kada iznenadna tragedija odvoji Ashera od omiljenog profesora, Asher doživi veliku krizu u kojoj suprotstavlja dvije dominantne muške figure u svom životu. Rastrgan između učenja svog profesora književnosti i očevih očekivanja, Asher mora odlučiti kakav će čovjek postati.

Premijera: 22. jula u 20.30 h na Cinemaxu 2

 

„Imaginarni prijatelj“ (The Pretend One) drama je o sazrijevanju o Charlie i Hugu koji su u 20-ima i žive u ruralnom gradu u središnjem Queenslandu. Najbolji su prijatelji cijelog života. Ali tu postoji jedan problem – Hugo je Charlien imaginarni prijatelj. Iako je njihov odnos uvijek bio platonski, kad se Charlie počne sviđati Guy, producent iz grada u potrazi za lokacijama za dokumentarnu seriju – Hugo shvati da je zaljubljen u Charlie. Pokušava je osvojiti, ali očito je da se ne može nadmetati sa stvarnim svijetom. Hugo odluči da će osvojiti Charlie jedino ako i sam postane stvaran. Testira svoje granice, pokušava pomicati stvari te shvaća da može provoditi energiju kad postane emocionalan. Ali dok se sve više približava tomu da postane stvaran, sve više gura voljenu djevojku od sebe…

Premijera: 1. jula u 20.30 h na Cinemaxu 2

Jason Reitman, redatelj za „Oscar“ nominiranog filma „Juno”, donosi nam „Ni na nebu, ni na zemlji” (Up In The Air) pravodobnu odiseju Ryana Binghama (dobitnik „Oscara“ George Clooney), korporativnog stručnjaka kojega druge firme unajmljuju kada njihovim zaposlenicima treba uručiti otkaz. Nakon godina provedenih na putovanjima, taj tipični poslovni putnik odjednom se osjeti spreman za pravu vezu. Ryan je dugo bio zadovoljan svojim neopterećenim životom koji je provodio po američkim zračnim lukama, hotelima i iznajmljenim automobilima. Sve što mu treba stane u jednu putnu torbu na kotače; on je razmažen, elitni član svakoga putničkog programa koji nagrađuje svoje korisnike i nadomak je postizanju svoga životnog cilja – dostizanju broja od deset miliona nagradnih milja. Pa ipak… U Ryanovu životu ne postoji ništa za što je zaista vezan. Kada ga osvoji simpatična saputnica (Vera Farmiga), Ryanov šef (Jason Bateman), pod uticajem mlade, nadobudne stručnjakinje (Anna Kendrick), zaprijeti mu trajnim „prizemljenjem“. Suočen s tom mogućnošću, istodobno zastrašujućom i privlačnom, Ryan počinje razmišljati o tome kako bi bilo da se zaista negdje skrasi…

Premijera: 8. jula u 20.30 h na Cinemaxu 2

Klasici današnjice

 

Sa zvjezdanom glumačkom postavom, „Marvinova soba“ (Marvin’s room) drama je o dvije otuđene sestre. Prije više godina žestoko samostalna Lee (Meryl Streep) otišla je u Ohio, dok je njezina starija sestra Bessie (Diane Keaton) ostala kod kuće kako bi se brinula za njihova oca Marvina koji je vezan za krevet. Lee ima svoje probleme koji uključuju njezina neposlušnog sina Hanka (Leonardo DiCaprio) koji ima običaj zapaliti cijelo susjedstvo ako ona ne pazi. Sedamnaest godina od njezina zadnjeg posjeta, a nakon neočekivanog Bessiena poziva, Lee spakira Hanka i njegova mlađeg brata Charlieja za put kući.

Premijera: 9. jula u 20.30 h na Cinemaxu 2

 

U filmu „Slučajni junak“ (Hero) avion u kojemu je bilo 54 putnika – uključujući i televizijsku novinarku Gale Gayley (Geena Davis) – sruši se tačno ispred sitnog lopova Bernieja LaPlantea (Dustin Hoffman). Prvi na mjestu haotične nesreće, on spontano riskira život i spasi pun avion ljudi. No držeći se svog načela „ne privlačenja pozornosti“, Bernie nestane u kišnoj noći. Kada Galeina TV postaja ponudi milion dolara nagrade za otkrivanje identiteta „anđela leta 104“, pojavi se varalica – beskućnik i skitnica John Bubber (Andy Garcia) koji zna sve tačne odgovore jer je pokupio Bernieja kad je stopirao i čuo njegovu priču. Proglašen nesebičnim junakom, Bubber postane miljenik televizijskog medija. Berniejevi neuspješni pokušaji da iznese istinu na vidjelo napokon kulminiraju u presudnom sukobu između pravog junaka i varalice na krovu desetog kata hotela Drake.

Premijera: 16. jula u 20.30 h na Cinemaxu 2

 

Robert Downey Jr. i Meg Ryan dvojac su koji glumi u historijskoj drami „Restauracija“ (Restoration). Mladi doktor iz 17. vijeka, Robert Merivel našao se u službi kralja Karla II  te je spasio život omiljenog kraljevog španijela. Merivel se pridruži kraljevu dvoru te živi otmjenim životom osobe na takvu položaju. Merivelu je naloženo da se oženi jednom od kraljevih ljubavnica kako bi kralj otklonio sumnje druge ljubavnice. Kralj mu je izdao samo jednu zapovijed, a ta je bila da se ne zaljubi. Situacija se pogorša kad se Merivel zaljubi u svoju novu suprugu. Naposljetku, kralj sazna za to i razriješi Merivela njegova položaja i bogatstva. Zbog tog grijeha Merivel se nađe ondje gdje je i počeo. A kroz putovanja i druženja sa starim prijateljem, ponovno otkrije svoju ljubav prema pravoj medicini. Ova raskošna povijesna drama osvojila je „Oscare“ za najbolju kostimografiju i scenografiju.

Premijera: 2. jula u 20.30 h na Cinemaxu 2

Moja TV. Uvijek bolja i bogatija.