Radna posjeta studenata IUS fakulteta u Sarajevu prostorija BH Telecoma

U okviru kontinuirane posvećenosti jačanju saradnje sa akademskom zajednicom i privlačenju mladih talenata kompanija BH Telecom, tačnije Sektor za upravljanje organizacijom i ljudskim resursima je tokom oktobra protekle godine ugostio grupu od 25 ambicioznih studenata završne godine sa Internacionalnog univerziteta u Sarajevu (IUS).

Cilj posjete bio je ispuniti iskazana očekivanja studenata i omogućiti im uvid u neka od ključnih IT rješenja koja se implementiraju u Izvršnoj direkciji za informacione tehnologije BH Telecom-a i kako se koriste u rješavanju izazova u telekomunikacijskoj industriji.

Nadalje, studentima su prezentirani benefiti rada, mogućnosti obavljanja praktičnog rada, stipendiranja, ali i način zaposlenja i razvoja karijere u kompaniji kao što je BH Telecom.

Vjerujemo da je saradnja između industrije i akademskog sektora ključna za podsticanje inovacija i pripremu studenata za uspješnu karijeru u telekomunikacionoj industriji , kao i jedinstvenu prilika studentima da uvide kako najbolje primjeniti svoje znanje i vještine u naprednom telekomunikacijskom okruženju.