Nova tehnološka i poslovna rješenja.

Nove mogućnosti saradnje.

Postanite partnerPostanite posrednik

Savremena i stabilna infrastrukturna podrška

Jaka prodajna sila i kanali promocije

Dostupnost bazi znanja
BH Telecoma

Partnerski program BH Telecoma

Strateški veoma ozbiljno pristupamo korporativnoj odgovornosti znajući da smo dio industrije koja se brzo razvija, te nastojimo i putem ponude inoviranih usluga doprinijeti dobrobiti društva u cjelini.

Partnerski program je program BH Telecoma čiji je cilj da se, u partnerskom odnosu između BH Telecoma i potencijalnih poslovnih partnera, razviju i implementiraju nova tehnološka i/ili poslovna rješenja i krajnjim korisnicima plasiraju nove usluge, zasnovane na tim rješenjima.

Zašto postati naš partner?

BH Telecom svojim budućim partnerima pruža savremenu i stabilnu infrastrukturnu podršku, jaku prodajnu silu i kanale promocije, prepoznatljivost i popularnost brenda, veliku bazu korisnika i izgrađenog obostranog povjerenja i odnosa sa svojim korisnicima, dostupnost BH Telecomovoj bazi znanja. Ukoliko Vi u svom portfoliju nudite svoje stručno specijalističko znanje, know-how espertizu i kompetencije iz stručnog područja javite nam se da sinergijom obostranih prednosti i stručnosti otvorimo mogućnosti za nove poslovne prilike u cilju ispunjavanja tržišnih potreba i ostvarenje dodatnog profita.

Zašto baš BH Telecom?

Imamo:

 • Ljude
 • Znanje i iskustvo
 • Infrastrukturu i sigurnost
 • Široku korisničku bazu
 • Prepoznatljivost brenda
 • Korisničku i marketing podršku
 • Jaku prodajnu silu

Zašto baš Vi?

Imate:

 • Vlastiti biznis
 • Ideju
 • Inovativna rješenja
 • Specijalizirani ste u poslu koji obavljate
 • Težite da budete najbolji u onome što radite

Naše partnerstvo

 • Ostvarimo svoje strateške i poslovne ciljeve.
 • Dodajmo novu vrijednost svom brendu.
 • Unaprijedimo svoje poslovanje.
 • Snaga sinergijske prodaje
 • Marketing podrška
 • Praćenje tehnoloških trendova i inovacija
 • Veća korisnička baza
 • Osvajanje novih tržišnih segmenata

Postanite partner BH Telecoma

Inovativni ste, spremni za nove poslovne modele i zainteresirani za saradnju i timski rad? Postanite partner BH Telecoma.

Slanje prijave:

Prijavu za uključenje u Partnerski program možete podnijeti popunjavanjem forme ili nam svoj prijedlog za saradnju pošaljite direktno putem protokola BH Telecoma (Franca Lehara 7, Sarajevo), a mi ćemo Vas u najkraćem roku kontaktirati.

Prihvatljivost prijave:

U dijelu Partnerskog programa neće biti razmatrani predmeti koji se odnose na: nabavku sadržaja, TV kanala i sve ostale nabavke roba i usluga, koje se ugovaraju u skladu sa drugim odgovarajućim opštim aktima BH Telecoma, te ponude koje predstavljaju plasman postojećih usluga i proizvoda kroz promotivno-prodajni aranžman/sponzorski aranžman.

  Polja označena sa * su obavezna za unos.

  Veličina priloga je ograničena do 4MB, mogući formati za upload dokumentacije su PDF i WORD.

  Partnerska rješenja u ponudi

  Portfolio implementiranih partnerskih rješenja u ponudi BH Telecoma
  Područje

  Cybersigurnost i zaštita podataka – SOPHOS

  Partner

  Results Consulting

  Partnersko rješenje

  Napredna rješenja cybersigurnosti vodećeg svjetskog proizvođača namijenjena poslovnim i institucionalnim korisnicima - javnim i obrazovnim institucijama, te organima vlasti na svim nivoima u BiH.

  Maksimalna zaštita podataka za računare, računarske mreže i mobilne uređaje i ekstremno jednostavna instalacija i upravljanje.

  Usluga

  Sophos

  Područje

  OWIS Cloud

  Partner

  Orka

  Partnersko rješenje

  Usluga podrazumijeva ponudu OWIS sistema kao DMS (Document Management System) i omogućena je u vidu osnovne usluge postojećim korisnicima (kategorije pravno lice) usluga BH Telecoma ili za nove poslovne korisnike koji u tu svrhu zaključe ugovorni odnos sa BH Telecomom, javne i privatne kompanije (male, srednje i velike kompanije).

  Područje

  Pantheon Cloud

  Partner

  Datalab

  Partnersko rješenje

  Usluga Pantheon Cloud je poslovni informacijski sistem koji omogućava kontrolu nad poslovnim procesima u kompaniji. Pantehon Cloud je online rješenje koje omogućava malim i srednjim kompanijama povezivanje poslovnih procesa te njihovu potpunu kontrolu u jedinstvenom sistemu. Usluga podržava sve procese u kompaniji, od robnog poslovanja, računovodstva i finansija do kadrova, plata ili jednostavne proizvodnje, te ima dodatne funkcionalnosti za međunarodno poslovanje, kao i poslovnu analitiku za upravljački kadar.

  Područje

  Bus Info

  Partner

  Unimedia, GRAS

  Partnersko rješenje

  Usluga Bus Info omogućava informisanje putnika o dolasku vozila javnog gradskog prevoza na stanicu GRAS-a na cijelom području Kantona Sarajevo.

  Usluga

  Bus Info

  Područje

  Office 365

  Partner

  Comtrade Distribution, Microsoft

  Partnersko rješenje

  Microsoft Office 365 je cloud bazirana usluga za poslovne korisnike, koja omogućava rad sa najnovijim Microsoft alatima na projektima u realnom vremenu, gdje god da se nalazite, i bez brige o sigurnosti svojih podataka. Pomoću sistema Office u oblaku, aplikacije i podaci su sa vama gdje god da krenete, bilo da radite van mreže na stolnom kompjuteru, na mreži ili na nekom od mobilnih uređaja.

  Područje

  Online zaštita – Kaspersky LAB

  Partner

  Lanaco, Kaspersky LAB

  Partnersko rješenje

  Online zaštita za fizička lica podrazumijeva ponudu sigurnosnog softvera koji krajnjem korisniku omogućava sigurnije korištenje internet usluga. Široka paleta Kaspersky proizvoda je u ponudi za potrebe korisnika BH Telecoma.

  Usluga

  Kaspersky

  Područje

  Geo lociranje - Tu sam

  Partner

  Tim system

  Partnersko rješenje

  „Tu sam“ je usluga namijenjena širokom dijapazonu korisnika, od poslovnih do rezidencijalnih, odnosno postojećih postpaid i prepaid korisnika BH Telecoma. Rješenje je razvijeno na platformi za praćenje i omogućeno je povezivanje sa kontaktima koji imaju aktiviranu istu uslugu te međusobno praćenje u realnom vremenu. Usluga omogućava i registraciju i slanje alarmnih–panik situacija, kao i realizaciju poziva i/ili slanja SMS poruka prema kontaktima. Broj kontakata koji se želi pratiti nije ograničen.

  Područje

  Elektronska uplatnica

  Partner

  Sberbank, BBI, Ziraat

  Partnersko rješenje

  Korisnicima usluge bht e-račun omogućena je dostava elemenata računa za korištene usluge BH Telecoma u obliku elektronske uplatnice direktno u aplikaciju elektronskog /mobilnog bankarstva partnerske banke. E-uplatnica predstavlja unaprijed ispunjeni nalog koji omogućava plaćanje računa samo jednim klikom.

  Područje

  Edukacija - Osnovna.ba

  Partner

  Tree D One

  Partnersko rješenje

  Usluga Osnovna.ba nudi sadržaje za osnovnu školu koji omogućavaju elektronsko učenje predmeta. Korisnicima Usluge će biti ponuđen edukativni sistem za 6 predmeta za učenike od 5. do 9. razreda osnovne škole: BHS jezik – gramatika, Matematika, Fizika, Biologija, Hemija, Engleski jezik. Lekcije iz predmeta usklađene su sa aktuelnim nastavnim planom i programom u BiH.

  Usluga

  Osnovna.ba

  Područje

  Edukacija na poslu - Edu720

  Partner

  Edu720

  Partnersko rješenje

  Edu720 je jedinstvena online edukativna platforma za učenje, namijenjena svim kompanijama koje imaju potrebu da educiraju i informišu svoje zaposlenike.

  Predmetnom uslugom, kompanijama je omogućeno educiranje zaposlenika bilo kada i bilo gdje putem web i mobilne aplikacije pokretanjem kratkih multimedijalnih sadržaja nakon kojih slijedi automatska provjera usvojenog znanja. Dostupan je i pristup opširnom analitičkom setu izvještaja s ciljem praćenja i mjerenja napretka u učenju i razvoju zaposlenika.

  Usluga

  Edu720

  Područje

  Online zaštita za poslovne korisnike – Trend Micro

  Partner

  Emerging Markets Consultants, Trend Micro

  Partnersko rješenje

  Usluga „Online zaštita za poslovne korisnike“ pravnim licima, pretplatnicima mobilnih i internet usluga, omogućava sigurnije korištenje Internet usluga, uz zaštitu za uređaje putem kojih se pristupa Internetu - računari, tableti i mobilni uređaji.

  Nudi zaštitu od virusa, trojanaca, crva, ransomware-a, spyware-a, spama, curenja podataka, malicioznih web stranica, phishing napada, krađe podataka, pristupa neprikladnim sadržajima ili nebezbjednim web sajtovima, i još mnogo toga.

  Usluga

  Trend Micro

  Područje

  Online zaštita za poslovne korisnike – Kaspersky LAB

  Partner

  Lanaco, Kaspersky LAB

  Partnersko rješenje

  „Online zaštita za poslovne korisnike“ korisnicima omogućava sigurnije korištenje Internet usluga, a ujedno predstavlja i zaštitu za uređaje putem kojih se pristupa Internetu - računari, tableti, mobilni uređaji.

  Usluga je namjenjena pravnim licima, pretplatnicima mobilnih i Internet usluga BH Telecoma.

  Usluga

  Kaspersky

  Područje

  Cloud Call Centar

  Partner

  KRON d.o.o.

  Partnersko rješenje

  Cloud Call Centar predstavlja web aplikaciju kojom se zamjenjuje tradicionalni kontaktni centar na način da pretplatniku omogućava prijem više istovremenih dolaznih poziva na samo jedan pozivni broj uz automatsko preusmjerenje/distribuciju poziva na više telefonskih brojeva/agenata. Usluga uključuje korištenje web aplikacije Cloud Call Centar, pri čemu nije potrebna instalacija na računaru pretplatnika, dok je serverski dio aplikacije Cloud Call Centra instaliran u data centru BH Telecoma, čuvanje podataka u data centru BH Telecoma, te korištenje ostalih dodatnih usluga.

  Posrednička prodaja

  Prilika da za svoju kompaniju osigurate zasluženi bonus.
  Postanite posrednik u prodaji usluga BH Telecoma namijenjenih pravnim licima.

  Usluge koje su predmet posredovanja su maloprodajne usluge BH Telecoma: MPLS, IP Centrex, Oglašavanje, Cloud, Wlan host, i namjenska komunikacijska rješenja nastala kao kombinacija usluga BH Telecoma.

  Vaše obaveze bi bile da:

  • nađete nove korisnike i iste dovedete u vezu sa BH Telecomom, a radi zaključenja ugovora za korištenje usluga koje su predmet posredovanja;
  • da na osnovu dostavljenih podataka o tehničkoj dostupnosti usluga BH Telecoma na definisanom području, kontaktirate potencijalne korisnike i prezentirate usluge, dostavite zahtjeve i druge informacije u vezi zainteresovanih korisnika.

  Ciljani profil posrednika je:

  • IT/ICT kompanije vezane za lokalne kupce,
  • Kompanije koje se bave prodajom informatičke opreme.

  Uslov koji trebate zadovoljavati je da ne pružate usluge koje su predmet posredovanja i ne posjedujete dozvolu za pružanje tih usluga izdatu od strane nadležnog regulatornog organa.

  Kontaktirajte nas: posrednik@bhtelecom.ba

  Posrednici u prodaji usluga

  Kompanije koje su do sada prepoznale mogućnosti koje se nude
  Područje

  Posredovanje u prodaji usluga BH Telecoma namijenjenih pravnim licima

  Posrednik

  QSS, Verso

  Partnersko rješenje

  Usluge koje su predmet posredovanja su maloprodajne usluge BH Telecoma: MPLS, IP Centrex, Oglašavanje, Cloud, Wlan host, i namjenska komunikacijska rješenja nastala kao kombinacija usluga BH Telecoma.

  Područje

  Posredovanje u prodaji usluga BH Telecoma namijenjenih fizičkim licima

  Posrednik

  JP BH pošta, BD Mobile

  Partnersko rješenje

  Usluge koje su predmet posredovanja su maloprodajne usluge BH Telecoma. Posrednici u maloprodaji u ime i za račun BH Telecoma vrše prodaju usluga MojaTV i mobilne telefonske usluge namijenjene fizičkim licima.