Obavijest o izmjenama i dopunama Cjenovnika BH Telecoma u ponudi usluga xDSL pristupa Internet mreži – netFlat i Internet-povremeno paketa

Od 1. oktobra 2023. godine BH Telecom u ponudu uvodi potpuno nove netFlat pakete za pristup internetu s većim brzinama

Nova, bolja netFlat ponuda korisnicima donosi četiri nova paketa uz koje mogu neograničeno koristiti internet uz mnogo veće brzine u downloadu i uploadu.

U nastavku pregled paketa:

netFlat paketi

u ponudi od 1.oktobra 2023.

 

Pristupna brzina Mjesečna pretplata
netFlat S bakarna mreža:do 15/1Mbps*

optička mreža:      20/4 Mbps

25,90 KM
netFlat M

 

            do 40/8 Mbps 39,90 KM
netFlat L

 

do 100/20 Mbps 59,90 KM
netFlat XL

 

do 300/60 Mbps 99,90 KM

* U slučaju postojanja tehničke mogućnosti, korisnicima netFlat S paketa koji se realizuje putem bakarne pristupne mreže, isporučit će se veća pristupna brzina od 15/1 Mbps (maksimalno do 20/4 Mbps).

U slučaju da na lokaciji ne postoji tehnička mogućnost za minimalnu garantovanu brzinu netFlat S paketa korisnicima će se omogućiti brzina do 7 Mbps/512 kbps i popust od 15% na cijenu mjesečne pretplate.

Minimalna garantovana brzina za pristup Internetu je 60% od deklarisane brzine (download/upload), s tim da će BH Telecom korisnicima osigurati maksimalnu moguću brzinu u zavisnosti od tehničkih uslova na lokaciji kao sto su vrsta pristupne mreže, kvalitet linije i kućnih instalacija, udaljenost od centrale, vrsta pristupne tehnologije i dr.

Popust na mjesečnu pretplatu!

 

Svi korisnici novih netFlat paketa uz ugovor s obaveznim trajanjem od 24 mjeseca imaju 10% popusta na iznos mjesečne pretplate.

 

Pravo na popust od 25% na iznos mjesečne pretplate za sve netFlat pakete, osim paketa netFlat Office i netFlat Biz, imaju osobe s utvrđenom visinom tjelesnog oštećenja od 80% do 100% oboljenja definisanih važećim Cjenovnikom.

 

Korisnici novih netFlat paketa kroz Biz izbor, pored popusta po osnovu obaveznog trajanja od 24 mjeseca za netFlat paket, imaju pravo i na popust mjesečne pretplate za Biz izbor:

 

·         6% popusta po osnovu obaveznog trajanja ugovora na 12 mjeseci

·         12% popusta po osnovu obaveznog trajanja ugovora na 24 mjeseca.

 

Svi netFlat paketi, osim netFlat Biz i netFlat za video nadzor, mogu se koristiti i na određeni period. Pored cijene pristupa od 23,40 KM, korisnik plaća cijenu korištenja koja se računa se tako da se iznos mjesečne naknade paketa, uvećan za 30% (do 30 dana) ili iznos mjesečne naknade uvećan za 20% (od 30 do 90 dana), podijeli sa 30 i pomnoži s brojem dana korištenja.

Također, od 1. oktobra 2023. godine BH Telecom u ponudu uvodi potpuno nove pakete za povremeni pristup internetu i to:

Naziv paketa Pristupna brzina

 

Mjesečna pretplata
Internet – povremeno S bakarna mreža: do 15/1 Mbps*

optička mreža:       20/4 Mbps

 

                                38,00 KM
Internet – povremeno M bakarna mreža: do 50/8   Mbps

optička mreža100/20 Mbps

                              75,00 KM

* U slučaju postojanja tehničke mogućnosti, korisnicima Internet-povremeno S paketa koji se realizuje putem bakarne pristupne mreže, isporučit će se veća pristupna brzina od 15/1 Mbps (maksimalno do 20/4 Mbps).

Minimalna garantovana brzina za pristup Internetu je 60% od deklarisane brzine (download/upload), s tim da će BH Telecom korisnicima osigurati maksimalnu moguću brzinu u zavisnosti od tehničkih uslova na lokaciji kao sto su vrsta pristupne mreže, kvalitet linije i kućnih instalacija, udaljenost od centrale, vrsta pristupne tehnologije i dr.

Trenutno važeći paketi za pristup internetu u ponudi su do 30. septembra 2023. godine, nakon čega se:

  • paketi net 2G, netFlat 5 i netFlat 10, povlače u istekle ponude i neće biti dostupni za aktivaciju novim korisnicima, dok će postojećim korisnicima biti omogućeno njihovo korištenje do daljnjeg;
  • paketi netFlat 20, netFlat 50 i netFlat 100 ukidaju i svi postojeći korisnici, uključujući i korisnike koji navedene pakete koriste kroz Moj izbor ili Biz zbor grupu, 1. oktobra 2023. godine automatski će se migrirati na nove pakete, osim korisnika koji su zaključili ugovor s obaveznim trajanjem po osnovu promotivno-prodajne akcije „Izvrsni netFlat paketi- izvrsni i pokloni!“ kojima je omogućeno korištenje paketa po uslovima i cijeni koja je definisana ugovorom, sve do isteka obaveznog trajanja ugovora;
  • paketi Internet – povremeno 1 i Internet – povremeno 2, povlače u istekle ponude i neće biti dostupni za aktivaciju novim korisnicima, dok će postojećim korisnicima biti omogućeno njihovo korištenje do daljnjeg.

Korisnici paketa koji se povlače u istekle ponude, kao i korisnici koji su zaključili ugovor s obaveznim trajanjem po osnovu navedene promotivno-prodajne akcije, nakon 1. oktobra će imati mogućnost da besplatno izvrše promjenu i pređu na paket iz nove ponude, pod uslovom da postoji tehnička mogućnost na njihovoj lokaciji.

U slučaju promjene na netFlat paket iz nove ponude, tokom obaveznog trajanja ugovora zaključenog po osnovu akcije „Izvrsni netFlat paketi- izvrsni i pokloni!“, korisnici nisu obavezni platiti naknadu za prijevremeni raskid, a preostali obavezni period trajanja ugovora se nastavlja i na novoodabranom paketu. Dodatno, nastavlja se obračunavati popust na cijenu mjesečne naknade aktivirane dodatne usluge, dodijeljene kao akcijski benefit

S automatskom migracijom na pakete iz nove ponude, korisnicima netFlat 20, netFlat 50 i netFlat 100 paketa će od 1. oktobra 2023. godine, u skladu s tehničkim mogućnostima na lokaciji, biti omogućeno korištenje većih pristupnih brzina po istoj cijeni mjesečne naknade.

Za korisnike za koje se utvrdi da ne postoji tehnička mogućnost za povećanje pristupne brzine, bit će omogućen nastavak korištenje iste/približne brzine koju trenutno koriste, uz nižu cijenu mjesečne naknade.

Nakon 1. oktobra 2023. godine korisnicima:

  • svih netFlat i Internet-povremeno paketa neće biti omogućena promjena paketa na neki drugi paket iz istekle ponude
  • net 2G paketa i korisnicima netFlat 20, netFlat 50 i netFlat 100 paketa, koji imaju ugovoreno obavezno trajanje ugovora po osnovu promotivno-prodajne akcije „Izvrsni netFlat paketi- izvrsni i pokloni!“, neće biti omogućena kupovina terminalne opreme i uređaja iz ponude BH Telecoma ili Partnerske ponude.

Cjenovnik možete preuzeti ovdje.

Za dodatna pitanja možete pozvati besplatne brojeve za podršku korisnicima – 1444 (fizička lica) ili 1322 (pravna lica). Menadžere velikih korisnika možete kontaktirati putem e-maila:

mvk.sarajevo@bhtelecom.ba; mvk.tuzla@bhtelecom.ba; mvk.zenica@bhtelecom.ba; mvk.mostar@bhtelecom.ba; mvk.travnik@bhtelecom.ba; mvk.bihac@bhtelecom.ba; mvk.gorazde@bhtelecom.ba; mvk.banjaluka@bhtelecom.ba.

Moja priča.BH Telecom.