Niže cijene mobilnog interneta u roamingu od 5. septembra

Obavještavamo korisnike mobilnih usluga da će BH Telecom od 5. septembra ove godine primjenjivati NIŽE CIJENE mobilnog interneta u roamingu u evropskim zemljama koje pripadaju Zoni 2, Zoni 3 i Zoni 4 roaming saobraćaja.

Sporazumom koji je BH Telecom zajedno sa drugim telekom operatorima iz zemalja Zapadnog Balkana zaključio sa vodećim grupacijama telekom operatora iz Evropske unije (u skladu sa  potpisanom „EU/WB6 Roaming deklaracijom“) utvrđena je granična maloprodajna cijena data saobraćaja u roamingu u visini od 18 €/GB (35,2 KM/GB), sa rokom početka primjene od 1. oktobra ove godine.

Kako bi svojim korisnicima omogućio da što ranije koriste navedene pogodnosti, BH Telecom će početi primjenjivati niže cijene već od 5. septembra, kada se obilježava Dan kompanije BH Telecom.

Sniženjem cijena BH Telecoma za roaming data saobraćaj u zemljama koje pripadaju Zoni 2, Zoni 3 i Zoni 4 roaming saobraćaja mijenja se cijena mobilnog interneta u skladu sa utvrđenom graničnom maloprodajnom cijenom. Nova, značajno niža cijena mobilnog interneta u ovim zonama od 5.septembra bit će 0,03437 KM/MB sa PDV-om. Cijene poziva i SMS-a u navedenim zonama se neće mijenjati.

Niže cijene roaming data saobraćaja BH Telecom će, osim u zemaljama Evropske unije, primjenjivati i u drugim zemljama na području cijele Evrope (osim na područjima Monaka i San Marina).

Korisnici naših usluga  nakon ovog datuma više neće trebati „gasiti“ uslugu prijenosa podataka u roamingu, jer će cijena mobilnog Interneta u roamingu biti vrlo pristupačna za neku umjerenu potrošnju.

NIŽE CIJENE MOBILNOG INTERNETA U ROAMINGU OD 5. SEPTEMBRA BIT ĆE U OVIM ZEMLJAMA:

Zona 2: Hrvatska

Zona 3: Austrija, Njemačka, Slovenija, Švicarska, Turska

Zona 4: Andora, Azerbejdžan, Belgija, Bjelorusija, Bugarska, Češka, Danska, Estonija, Farski otoci, Finska, Francuska, Grčka, Gruzija, Holandija, Irska, Island, Italija, Kazahstan, Kipar, Latvija, Lihtenštajn, Litvanija, Luksemburg, Mađarska, Malta, Moldavija, Norveška, Poljska, Portugal, Rumunija, Rusija, Slovačka, Španija, Švedska, Ukrajina, Velika Britanija.

 

Moja priča. BH Telecom