Ovogodišnji Sajam „IT Reboot 2022“ je okupio brojne eminentne domaće i strane IT stručnjake

U Srednjoškolskom centru u Travniku jučer je počeo IT Reboot, prvi sajam informacijskih tehnologija na području Srednjobosanskog kantona, koji traje tri dana, do 17. decembra.

Ponosni partner ovog Sajma je i kompanija BH Telecom. Stoga je i  jedan od sudionika panel diskusije na temu IT sektora kao pokretača lokalne zajednice bio Sedin Kahriman, generalni direktor BH Telecoma.

Kahriman je prvo čestitao domaćinu na odličnoj organizaciji Sajma, kao i na samoj ideji da se promoviše IT sektor na ovaj način. U svom obraćanju, on se dotakao i teme „digitalnih nomada“, kao i planova BH Telecoma za budućnost.

Kompanija BH  Telecom je prvobitno bila communication service provider, sada je mnogo više od toga. Kroz taj transformacijski put smo prošli kroz puno izazova i dobrih stvari. Kada su u pitanju nomadi, kao fragment u jednom mozaiku iz pozicije BH Telecoma uvijek se može očekivati aktivna podrška BH Telecoma. Također, lokalna zajednica je našoj kompaniji jako važna, i značajan partner u u  kreiranju ugodnijeg i boljeg  ambijent za život“, izjavio je Kahriman.

Na konferenciji je odgovoreno i na pitanje koji su preduslovi za razvoj IT industrije na lokalnom nivou i šta sve lokalna zajednica može uraditi kako bi kreirala podsticajno okruženje za IT biznise.

Ovogodišnji sajam „IT Reboot“ je okupio najeminentnije domaće i strane stručnjake, koji su održali predavanja i učestvovali na panel diskusijama o makro i mikroekonomskim prilikama za razvoj IT industrije u Bosni i Hercegovini.

Prvi dan IT Reboota bio je posvećen makroekonomskim prilikama za razvoj IT industrije u BiH i svijetu, digitalnim nomadima, freelancingu i kriptovalutama.

Više o ovim temama prisutni su mogli saznati  na predavanjima Jana de Jonga, Nikole Škorića i dr. Faruka Hadžića, te na panel diskusiji „Budućnost digitalnih nomada u BiH“.

Predavanja drugog  dana su održali dr. Kasim Tatić, Edin Mehić i Damir Maglajlić.

IT industrija napreduje vrtoglavom brzinom, pa je i ovogodišnji „IT Reboot vol 2.0“ unaprijeđen dodatnim sadržajima, kako bi donio najmodernije svjetske IT trendove u Travnik i u BiH.