Održan webinar u organizaciji BH TechLaba, platforme BH Telecoma i NGO Bravo

Cilj ovog webinara je pomoći start upima da dobiju osnovne informacije o vještinama efikasne prezentacije poslovne ideje, a s razlogom što će se aplikanti prijavljeni na nedavno zatvoreni  Javni potiv „Start IT up“ koji prođu prvi krug selekcije, trebati predstaviti pred stručnim žirijem BH Telecoma koji će vršiti ocjenjivanje projekata.

„Drago mi je da kroz saradnju sa BH Telecomom mogu da prenesem neke dobre prakse sa međunarodne start up scene gdje je poduzetnički duh i traganje za potencijalnim investitorima i saradnicima dio kulture pokretanja i vođenja biznisa. Mi smo danas razgovarali o svjetskim standardima i strukturi predstavljanja start up projekata na popularno nazvanim pitchevima. 

Važno je da ono što smo danas  prezentovali može koristiti start upima na svim međunarodnim takmičenjima, samitima i  prilikom predstavljanja pred bilo kojim investitorima“ – Ismail Šehić, NGO Bravo, stručni predavač današnjeg webinara. 

„U biznisu je opće poznata metoda predstavljanja ideje tzv „elevator pitch“, prilikom čega prezentator ima kratko vrijeme, suštinski dok lift ne stane na zadati sprat, da predstavi sebe, svoju ideju ili proizvod drugoj strani, i to tako da ovaj poželi da sazna više i zakaže sastanak. Ovo je vještina koju jako malo ljudi zna sprovesti bez obzira koliko dugo su u biznisu. 

U start up svijetu, gdje se pojavljuje mnogo projekata, među kojima ima  i onih koji su vrijedni pažnje, ali i onih koji još nisu spremni za tržište, dobre ideje mogu da potonu ukoliko se dobro ne predstave.

Obzirom da cilj BH TechLab platforme nije jednokratna dodjela nagrada, nego razvijanje  start up scene u Bosni i Hercegovini, ovo je jedna u nizu edukacija koje provodimo kontinuirano i koje su potpuno besplatne.“ Belma Mujadinović, brend ambasador BH TechLab platforme BH Telecoma.