Održane konsultacije za “Start IT Up”

 

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije današnji dan otvorenih vrata u sklopu platforme BHTech Lab, a po javnom pozivu za Strat it up, organiziran je putem digitalnih alata.

 

Projekat „Start IT Up“, koji je sastavni dio platforme BH TechLab omogućava startup kompanijama da, po javno objavljenim uslovima, prijave poslovni plan sa razvijenim minimalno održivim proizvodom, te osvoje nagradu i eventualno ostvare poslovnu saradnju sa BH Telecomom.

 

Platforma je jedinstvena na tržištu BiH upravo zbog otvorenosti prema startup zajednici, stalne mogućnosti prijava za saradnju, te podrške BH Telecoma u svakoj fazi razvoja proizvoda ili usluge do momenta realizacije potencijalne dalje saradnje.

„Start IT Up“ nagradni fond uključuje novčana sredstva u iznosu od 100.000 KM za tri najbolja projekta, besplatno korištenje usluga BH Telecoma, mogućnost korištenja laboratorije BH Telecoma i mentorsku podršku za razvoj biznisa.

 

Projekti koji tehnološki i tržišno budu kompatibilni sa portfolijem usluga BH Telecoma dobit će priliku za ulazak u partnerski program sa BH Telecomom čime će im se otvoriti prodajni i komunikacijski kanali BH Telecoma za brži rast biznisa. Kapitalno zahtjevni projekti koji budu imali tržišni potencijal dobit će priliku da budu evaluirani za dokapitalizaciju od strane BH Telecoma.

Podsjećamo da je  produžen rok za prijavu učešća na projekat „Start IT Up“ do 30.6.2020. godine, do 23.59 sati. Na ovaj način uvažili smo prijedloge mladih inovatora i budućih poduzetnika, te adekvatno odgovorili na trenutnu epidemiološku situaciju u Bosni i Hercegovini. Stvorili smo poslovnu atmosferu kojom ćemo omogućiti da na tržištu vidimo najbolja inovativna rješenja za pametno okruženje.

 

Zbog velikog interesovanja još jednom će biti organiziran termin za individualne konsultacije putem digitalnih kanala.

 

 

BHTechLab tokom cijele godine provodi aktivnosti koje će davati podršku razvoju startup ideja iz oblasti smart okruženja u cilju stvaranja digitalnog, pametnog društva. Više detalja o svima promjenama / projektu „Start IT Up“ pročitajte na: LINK https://bhtechlab.ba/#04