Održan besplatan jednodnevni trening – “Start IT Up”

Besplatni jednodnevni trening “Kako napisati biznis plan kojem investitori vjeruju“ održan je jučer u sjedištu naše kompanije u Sarajevu. Trening je organizovan u sklupu pokrenutog takmičarskog dijela  platforme sa ciljem razvoja startupa u Bosni i Hercegovini – BH TechLab, pod imenom Start IT Up.

Projekat „Start IT Up“, koji je sastavni dio platforma BH TechLab omogućava startup kompanijama da, po javno objavljenim uslovima, prijave poslovni plan sa razvijenim minimalno održivim proizvodom, te osvoje nagradu i eventualno ostvare poslovnu saradnju sa BH Telecomom.

Rješenje može biti iz bilo koje oblasti, razvijeno koristeći bilo koju tehnologiju i način rada, odnosno pristupa, ali da istovremeno omogućava prikupljanje, čuvanje i davanje podataka na anoniman način.

„Start IT Up“ nagradni fond uključuje novčana sredstva u iznosu od 100.000 KM za tri najbolja projekta, besplatno korištenje usluga BH Telecoma, mogućnost korištenja laboratorije BH Telecoma i mentorsku podršku za razvoj biznisa.

Projekti koji tehnološki i tržišno budu kompatibilni sa portfolijem usluga BH Telecoma dobit će priliku za ulazak u partnerski program sa BH Telecomom čime će im se otvoriti prodajni i komunikacijski kanali BH Telecoma za brži rast biznisa. Kapitalno zahtjevni projekti koji budu imali tržišni potencijal dobit će priliku da budu evaluirani za dokapitalizaciju od strane BH Telecoma.

Pravila učešća i kriteriji evaluacije rješenja su objavljeni na web stranici www.bhtechlab.ba putem koje se podnosi i prijava za učešće u projektu.