Otvoren javni oglas/natječaj za prijavu učešća u projektu „Start IT up“

BH Telecom objavljuje Javni poziv zainteresiranim pravnim subjektima za prijavu učešća u projektu „Start IT Up“ u potrazi za najboljim inovativnim rješenjima o temi „Rješenja za pametno okruženje (eng. Smart Enviroments) i kako doprinose okruženju da bude pametnije koristeći podatke“.

Izazov teme je odgovor na pitanje kako rješenje stvara dodatnu vrijednost, te kako korištenjem otvorenih podataka doprinosi da okruženje bude pametnije i bolje upravljivo u cilju da građanima poboljša kvalitet poslovnog i privatnog života.

BHTechLab tokom cijele godine provodi aktivnosti koje će davati podršku razvoju startup ideja iz oblasti smart okruženja u cilju stvaranja digitalnog, pametnog društva. U okviru Projekta daće se prostor start up kompanijama, da po javno objavljenim uslovima, prijave poslovni plan sa razvijenim minimalno održivim proizvodom.

Pravo učešća na Projektu imaju privredni subjekti, sa sjedištem na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Inovativnost rješenja će se primarno ocjenjivati na osnovu vrijednosti podataka koje prikuplja, pohranjuje, obrađuje, generiše i šalje, te u konačnici kreira vrijednost koja doprinosi pametnijoj i bolje upravljivoj zajednici.

Projekti koji tehnološki i tržišno budu kompatibilni sa portfolijem usluga BH Telecoma dobiće priliku za ulazak u partnerski program sa BH Telecomom čime će im se otvoriti prodajni i komunikacijski kanali BH Telecoma za brži rast biznisa.

Projekti koju budu kapitalno zahtjevni, a budu imali tržišni potencijal, dobit će priliku da budu evaluirani za dokapitalizaciju od strane BH Telecoma.

Navedeno rješenje može biti iz bilo koje oblasti, razvijeno koristeći bilo koju tehnologiju i način rada/pristupa, ali mora u sebi minimalno prikupljati, čuvati i moći davati podatke na anoniman način.

 

Pravila učešća – kriteriji evaluacije rješenja, su objavljeni na web stranici www.bhtechlab.ba.

 

Prijava za učešće u projektu podnosi se popunjavanjem online prijavnog obrasca na stranici: www.bhtechlab.ba.

 

Rok za podnošenje prijava je 23.2.2020. godine do 23:59 sati.