BH Telecomu uručena dozvola za implementaciju 4G mreže

 

Na svečanoj ceremoniji koja je održana danas u zgradi Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Sarajevu, Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) dodijelila je dozvole za korištenje 4G mreže telekom operatorima u Bosni i Hercegovini.

 

 

U ime BH Telecoma licencu je preuzeo v.d. generalni direktor Sedin Kahriman, koji je naglasio da je ovo važan korak u sustizanju svjetskih trendova.

4G+ mreža u naprednoj izvedbi će korisnicima mobilnih usluga BH Telecoma omogućiti pristupne brzine internetu u prosjeku i 10 puta veće u odnosu na 3G mrežu.

Naglasio je da je vizija BH Telecoma jasna: Osiguranjem vrhunskog korisničkog iskustva ostati prvi izbor na tržištu IKT rješenja i usluga i kontinuirano doprinositi razvoju digitalnog društva u Bosni i Hercegovini. Ove aktivnosti su dio velike transformacije BH Telecoma u digitalnog servis provajdera (DSP). 

Direktor Kahriman je ovom prilikom pozvao građane da posjete štand BH Telecoma na  22. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru, koji počinje sutra.

BH Telecom će na Sajmu imati prezentaciju 4G+ mreže koju će svi posjetioci moći testirati, ali i besplatno zamijeniti svoju SIM karticu za USIM, koja omogućava korištenje 4G+ mreže.