BH Telecom na TIIMISS konferenciji „Digitalizacija bosanskohercegovačkog društva“

Bila je to prilika za sve učesnike da se upoznaju sa dosadašnjim rezultatima u navedenoj oblasti, ali i da se predstave najbolje prakse i aktivnosti kojim se doprinosi ekonomskom razvoju Bosne i Hercegovine.

Konferencijom se željela kreirati svijest o potrebi digitalizacije poslovanja u različitim tržišnim i socijalnim sferama. Objasniti gdje se trenutno nalazi Bosna i Hercegovina kada je riječ o digitalizaciji i informatizaciji i kojim bi putem trebala ići da bi poboljšala digitalnu i informacionu infrastrukturu.

Na konferenciji je istaknuto je kako je ICT sektor najbrže rastuća grana industrije u BiH koja može biti generator sveukupnog razvoja naše zemlje,  te da je digitalizacija proces u koji zajedno trebaju krenuti predstavnici vladinog i privatnog sektora, akademske zajednice i drugih subjekata.

BH Telecom, kao Zlatni partner ove konferencije i  jedan od predvodnika pozitivnih promjena kada je riječ o digitalizaciji i informatizaciji, koji planira imati značajan utjecaj na digitalnu i informacionu infrastrukturu društva, tokom konferencije je imao i zaseban panel, sa tri prezentacije:

„BH Telecom kao krovni partner u ponudi pametnih i inovatnih rješenja“, prezentator je bio mr.Nedžad Junuzović, dipl.ing.el. iz Izvršne direkcije za razvoj poslovanja;

„Digitalna transformacija BH Telecoma“, prezentatorica je bila mr. sci. Lejla Kardović, dipl.ing.el. iz Izvršne direkcije za informacione tehnologije i

„Tehnološke pretpostavke i uloga BH Telecoma u digitalnoj transformaciji BiH“, prezentatorica je bila dr.sc. Jasmina Barakovic Husic, dipl.ing.el. iz Izvršne direkcije za tehnologiju i razvoj servisa BH Telecoma.

Na Konferenciji su bile zastupljene teme:

– Digitalna transformacija transportne i logističke industrije, – Humana medicina i zdravstveni sistem, – IKT Industrija i infrastruktura, – IKT okoliš, ekologija i energetska efikasnost – Državna administracija i javna uprava, – Edukacija i infrastruktura, – Digitalizacija komorskih sistema, komiteti i EU volonteri – Statistika, Standardizacija, – Digitalizacija kuturne baštine i medija, – Upotreba IKT radi poboljšanja sigurnosti i bezbjednosti građana,