Ozvaničena saradnja BH TechLab platforme i lonac.pro zajednice Fondacije Mozaik

Danas je zvanično potpisan memorandum o saradnji između kompanije BH Telecom i Fondacije Mozaik. Fondacija Mozaik je jedna od najinovativnijih fondacija u Jugoistočnoj Evropi koja sistemski osnažuje i ulaže u mlade za uzor u lokalnim zajednicama.

Ovakav vid saradnje je veoma značajan jer se otvaraju prilike zajedničkog djelovanja BH TechLab platforme i Fondacije na prepoznavanju poslovnih inicijativa i ideja iz domene ICT usluga, koje mogu izgraditi novu vrijednost na tržištu.

„Raduje nas da kompanija kao BH Telecom vjeruje da uz pravu podršku mladi mogu inovirati i postići odgovorne poslovne rezultate. Naš posao je da zajedno kreiramo prilike za mlade i u našoj lonac.pro zajednici razvijamo dobro okruženje za poslovni i poduzetnički razvoj mladih. Zahvaljujući ovom Sporazumu u narednom periodu ćemo partnerski promovirati poduzetništvo i inovacije te ulagati u poslovne ideje i startup kompanije“ – izjavio je Zoran Puljić, direktor Fondacije Mozaik.

Sa velikim povjerenjem da će ova saradnja dovesti do podrške inovativnih rješenja biznisa u BiH Memorandum je na obostrano zadovoljstvo potpisan uz optimistične planove za poslovnu saradnju.

„Memorandum o saradnji sa Fondacijom Mozaik predstavlja početak rada na razvoju dugoročne saradnje na području ulaganja u poduzetničke ideje i startup kompanije.

Naša je vizija da na ovaj način aktivno razvijamo mrežu partnera Platforme BH TechLab radi izgradnje jakog poduzetničkog eko-sistema za razvoj inovativnih ICT projekata u BiH i pružanje podrške poduzetnicima u pokretanju i širenju njihovih poslovnih poduhvata.

Namjera nam je da sa Fondacijom proaktivno potaknemo poduzetnički način razmišljanja kroz inkubator poslovnih ideja koji će kreirati pozitivne sinergijske efekte sa ciljem pružanja podrške mladim i svim drugim osobama koje žele pokrenuti ili razviti svoje biznise“ – izjavio je Haris Lučkin, brand ambasador platforme i direktor direkcije za razvoj poslovanja.

BH Tech Lab platforma je kreirana s ciljem da podrži ubrzani razvoj inovativnih ICT rješenja i projekata, te podrži procese digitalne transformacije kao ključa privrednog napretka u BiH.