POZIV ZA DOSTAVLJANJE INICIJALNE PONUDE PUTEM PREGOVARAČKOG POSTUPKA UZ OBJAVU BROJ: 78358/18 NM

POZIV ZA DOSTAVLJANJE INICIJALNE PONUDE PUTEM PREGOVARAČKOG POSTUPKA UZ OBJAVU BROJ: 78358/18 NM

 

 

Usluge  

I:          Nazivi ponuđača kojima se upućuje Poziv za dostavu ponuda:

PUNI NAZIV I ADRESA

Organizacija

BH Telecom d.d. Sarajevo

Kontakt-osoba

Namik Merzić / Slavica Spahić

Adresa direkcije: Franca Lehara 7

Poštanski broj: 71000

Grad 

Sarajevo

Identifikacioni broj: 4200211100005

               PDV broj:   200211100005

Telefon: + 387 33 256 176 / 256-098

Faks: + 387 33 256 171

Elektronska pošta (e-mail kontakt osobe):

namik.merzic@bhtelecom.ba

slavica.spahić@bhtelecom.ba

Internet adresa (web)

www.bhtelecom.ba

 

 PREDMET NABAVKE : Nabavka usluga sprječavanja bypassa međunarodnog saobraćaja putem OTT aplikacija

 

I.1             OPIS PREDMETA NABAVKE :           

Nabavka usluga sprječavanja bypassa međunarodnog saobraćaja putem OTT aplikacija u skladu sa odredbama ovog poziva i priloženom tenderskom dokumentacijom. Ponudu je potrebno pripremiti i dostaviti u skladu sa ovim Pozivom za dostavu inicijalne ponude putem pregovaračkog postupka i tenderskom dokumentacijom koja se dostavlja u prilogu.

Ponuđač je dužan u inicijalnoj ponudi dostaviti:

– Dokumentaciju i elemente koji su traženi pozivom i tenderskom dokumentacijom;

– Jedinične i ukupnu cijenu ponude bez uključenog PDV-a na paritetu DDP (Incoterms 2000)

Uslovi plaćanja i ugovorna kazna će biti definisani pozivom za dostavu konačne ponude

 Svi direktni i indirektni porezi će biti obračunati u skladu sa zakonskom regulativom FBiH/BiH. U slučaju da prihod podliježe porezu po odbitku (POD), isti će biti obračunat u skladu sa sporazumom o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja (ukoliko je isti u primjeni) i važećim propisima Zakona o porezu na dobit FBiH. Ukoliko je dobavljač koji učestvuje u predmetnoj nabavci rezident u državi sa kojom Bosne i Hercegovine ima važeći ugovor o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja potrebno je da dostavi potvrdu o rezidentnosti izdatu od nadležnog poreznog organa te države kao i popunjen obrazac Izjave POD -820 propisan od strane Federalnog ministarstva finansija, a u svrhu oslobađanja poreza po odbitku

 

I.2        TRAJANJE UGOVORA ILI ROK IZVRŠENJA

Ugovor stupa na snagu obostranim potpisom i traje do izvršenja ugovornih obaveza kako je definisano Tenderskom dokumentacijom 

 

II:         PRAVNE, EKONOMSKE I TEHNIČKE INFORMACIJE

II. 1.     GARANCIJA ZA  PONUDU

Ne traži se u ovoj fazi postupka

 

II. 2.     GARANCIJA ZA  DOBRO IZVRŠENJE POSLA   i GARANTNI PEROD

-Ponuđač je u ponudi obavezan dostaviti izjavu da će u roku od sedam dana po potpisivanju ugovora, a u svakom slučaju prije bilo kakvog plaćanja dostaviti bezuslovnu bankarsku garanciju za dobro izvršenje posla u iznosu od10% (deset posto) vrijednosti ugovora, sa rokom važenja: rok izvršenja ugovornih obaveza plus 30 dana.

-Ponuđač je dužan dostaviti izjavu da će u slučaju zaključivanja ugovora dostaviti originalnu bezuslovnu bankarsku garanciju za garantni period u iznosu od 5% vrijednosti ugovora (sa rokom važnosti garancije: garantni rok+30 dana i koju će dostaviti najkasnije u roku od 7 (sedam) dana od potpisivanja Zapisnika o kvantitativnom i kvalitativnom prijemu bez primjedbi, sa rokom važnosti garantni period plus 30 dana

Forma garancije prihvatljive za BH Telecom je u prilogu Poziva.

 

II. 3.     USLOVI ZA UČEŠĆE – OGRANIČENJE ZA UČEŠĆE DOBAVLJAČA

(1) Ponuda će se smatrati neprihvatljivom odbiti u slučaju da  ponuđač:

a) Ponuđač je u ponudi dužan dostaviti dokaze da je  ispunio obaveze u vezi s plaćanjem direktnih poreza i ostalih javnih davanja  u skladu s relevantnim zakonskim odredbama u Bosni i Hercegovini ili zemlji u kojoj je registrovan.

Za inostrane ponuđače, dokaz je dokument nadležnog organa u zemlji u kojoj je isti registrovan (original ili kopija) ne stariji od tri mjeseca od dana dostavljanja ponude.

b) Ponuđač je u ponudi dužan dostaviti dokaze da je  ponuđač ispunio  u vezi s plaćanjem indirektnih poreza u skladu s relevantnim zakonskim odredbama u Bosni i Hercegovini ili zemlji u kojoj je registriran.

Za inostrane ponuđače, dokaz je dokument nadležnog organa u zemlji u kojoj je isti registrovan (original ili kopija) ne stariji od tri mjeseca od dana dostavljanja ponude.

 

II. 4. USLOVI ZA UČEŠĆE – SPOSOBNOST  OBAVLJANJA PROFESIONALNE DJELATNOSTI

Ponuđači dokazuju sposobnost obavljanja profesionalne djelatnosti prilaganjem slijedećih dokumenata:

Original ili kopija dokumenata kojima se dokazuje registracija u relevantnim profesionalnim ili drugim relevantnim registrima zemlje inostranog ponuđača čiji datum izdavanja nije stariji od 6 (šest) mjeseci od dana dostavljanja ponude, a kojim se dokazuje  obavljanje  odgovarajuće profesionalne djelatnosti. Uz dokument se dostavlja prevod od strane ovlaštenog sudskog tumača na jedan od službenih jezika BiH. 

Napomena: Ponuđači koji se nalaze na Listi kvalifikovanih ponuđača objavljenoj na web stranici Društva www.bhtelecom.ba nisu obavezni dostavljati dostavljati dokumentaciju iz tački II.3 i II.4 Poziva  prilikom učešća ( podnošenja ponuda)  Lista kvalifikovanih ponuđača  je važeća do momenta objave nove/azurirane liste kvalifikovanih ponuđača koja se ažurira svakih 6 mjeseci.

II. 5.     USLOVI ZA UČEŠĆE – EKONOMSKA I FINANSIJSKA PODOBNOST

Ponuđač mora uz ponudu dostaviti odgovarajuće bankovno pismo kojim se dokazuje da je račun ponuđača aktivan u periodu od 3 (tri) mjeseca od momenta izdavanja bankovnog pisma. Datum izdavanja potvrde/bankovnog pisma ne može biti stariji od jednog mjeseca od krajnjeg roka za dostavljanje ponuda ( original ili kopija).

 

 

II. 6.     KRITERIJI ZA DODJELU UGOVORA 

Najniža cijena prihvatljive ponude

 

II.7.      ZAHTJEVI U POGLEDU JEZIKA PONUDE

Svi traženi dokumenti se podnose na jednom od službenih jezika u BiH.

 

II. 8.     ROK ZA PRIJEM INCIJLANE PONUDE  

 Do 19.09.2018. godine           (datum),          16:00 sati                   (vrijeme)

II.9.      MINIMALAN VREMENSKI PERIOD VAŽNOSTI PONUDE KOJI JE PONUĐAČ DUŽAN OBEZBIJEDITI

 120 dana počev od krajnjeg roka za dostavljanja inicijalne ponude          

 

II. 10.   DATUM I MJESTO PREGOVORA

Kvalifikovani ponuđači  naknadno će biti  obaviješteni o mjestu i terminu pregovora.

II.11:    DODATNE INFORMACIJE

Ponuda se obavezno podnosi u pisanoj formi i ista treba biti potpisana od lice koje je ovlastio ponuđač. Ponuda se dostavlja u jednoj zatvorenoj koverti s potpisom i pečatom. Stranice ponude (s dodacima) treba da budu numerirane i čvrsto uvezane, a što podrazumijeva da je ponuda ukoričena u knjigu ili da je osigurana jamstvenikom. Garantni dokumenti (garancija za ozbiljnost ponude) može biti neuvezana i bez numeriranih stranica.

Zapečaćenu kovertu sa ponudom i  naznačenom punom adresom ponuđača dostaviti poštom ili lično na adresu BH Telecom d.d. Sarajevo, Protokol, ul. Franca Lehara br. 7 71000 Sarajevo, BiH sa naznakom:   «INICIJALNA PONUDA ZA NABAVKU USLUGA SPRJEČAVANJA BYPASSA MEĐUNARODNOG SAOBRAĆAJA PUTEM OTT APLIKACIJA: 78358/18 NM-  NE OTVARAJ»

Neblagovremeno pristigla ponuda i ponuda koja nije predata putem Protokola, neće se razmatrati i bit će vraćena na adresu ponuđača neotvorena. O datumu i mjestu pregovora ponuđač će biti naknadno obaviješten ukoliko bude ocijenjen kao kvalifikovan. Sve dodatne informacije se mogu dobiti na pisani upit dostavljen putem e-maila namik.merzic@bhtelecom.ba ili na fax br. 033 256 171.Ponuda i svi dokumenti i korespondencija u vezi sa ponudom između dobavljača i ugovornog organa moraju biti napisani na jednom od službenih jezika u Bosni i Hercegovini. Ponuda u postupku nabavke može biti dostavljena i na engleskom jeziku ili bilo kojem drugom odgovarajućem jeziku uz obavezno dostavljanje zvaničnog prevoda na jedan od službenih jezika u BiH. Dijelovi ponude i prilozi ponude, u smislu certifikata, testova, tehničkih karakteristika ili sličnih dokumenata mogu biti dostavljeni i na engleskom jeziku.