JAVNI POZIV ZA PRIKUPLJANJE PONUDA ZA ZAKUP PROSTORA/BIFEA U SVRHU USLUGE POSLUŽIVANJA HLADNIH I TOPLIH NAPITAKA-PONOVLJENI POSTUPAK

1. Predmet javnog poziva

Predmet javnog poziva je prikupljanje ponuda za zakup prostora/bifea u svrhu usluge posluživanja hladnih i toplih napitaka u poslovnoj zgradi BH Telecoma, ulica Bulevar Meše Selimovića 18 i TKC Dolac Malta, ulica Zmaja od Bosne 88.

Ponude za zakup prostora/bifea obuhvataju sljedeće prostore/bifee:

Poslovna zgrada BH Telecoma, ulica Bulevar Meše Selimovića 18:

a) bife u glavnom dijelu ( sjeverno krilo ) je ukupne površine 28,08 m2.

TKC Dolac Malta, ulica Zmaja od Bosne 88.

a) bife na drugom spratu (iznad restorana) je ukupne površine 48 m2 (radni prostor i priručni magacin)

2. Pravo učešća

Pravo učešća na javnom pozivu imaju pravna lica sa teritorije BiH koja:

– ispunjavaju obaveze u vezi s plaćanjem direktnih poreza i ostalih javnih davanja u skladu sa relevantnim zakonskim odredbama u Bosni i Hercegovini,

– ispunjavaju obaveze u vezi s plaćanjem indirektnih poreza u skladu sa relevantnim zakonskim odredbama u Bosni i Hercegovini;

– su registrovani za obavljanje djelatnosti pripreme i posluživanja pića ( šifra djelatnosti 56.30),

– su korisnik telekomunikacionih usluga BH Telecoma i da nema duga po osnovu istih.

Poslovni prostori se izdaju u viđenom stanju na period od najmanje 2 (dvije) godine, sa mogućnošću produženja.

Pored utvrđene cijene zakupa (uključuje troškove grijanja, struje, vode) zakupac je obavezan plaćati troškove korištenja/tarifiranja fiksnog/ih telefona i interneta za potrebe pružanja predviđenih usluga.

3. Ponuda mora sadržavati sljedeće

a) izvod iz sudskog registra (kopija) iz kojeg je vidljivo da je registrovan pod šifrom: 56.30 Djelatnosti pripreme i usluživanja pića,

b) originalna izjava potpisana od strane ovlaštene osobe i ovjerena pečatom ponuđača da će, ukoliko bude odabran za zaključenje ugovora o zakupu, dostaviti dokumentaciju pod rednim brojem 4. ovog Javnog poziva.

4. Dokumentacija koju ponuđač mora dostaviti prije zaključenja ugovora

a. naziv društva ili obrta, sjedište, PDV broj i ID broj, te transakcijski račun društva ili obrta, broj telefona za kontakt, kao i adresa objekta gdje vrši djelatnost pripreme i posluživanja hladnih i toplih napitaka,

b. uvjerenje o poreznoj registraciji (kopija),

c. originalna izjava potpisana od strane ovlaštene osobe i ovjerena pečatom da je korisnik usluga BH Telecoma, te da nema duga po osnovu istih (provjeru dijela plaćanja će BH Telecom provjeriti interno)

d. uvjerenje nadležne poreske uprave da ispunjava obaveze u vezi s plaćanjem direktnih poreza i ostalih javnih davanja u skladu sa relevantnim zakonskim odredbama u Bosni i Hercegovini ( u FBiH i RS potvrdu izdaje Porezna Uprava) ne starije od šest mjeseci od dana dostavljanja ponude (original ili kopija),

e. potvrda koju izdaje Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) kojom potvrđuje da ispunjava obaveze u vezi s plaćanjem indirektnih poreza u skladu sa relevantnim zakonskim odredbama u Bosni i Hercegovini, ne starija od šest mjeseci od dana dostavljanja ponude (original ili kopija);

f. originalna izjava potpisana od strane ovlaštene osobe i ovjerena pečatom da će, ukoliko bude odabran za zaključenje ugovora o zakupu, položiti depozit u visini 3 (tri) mjesečne zakupnine prije zaključenja ugovora o zakupu kao sredstvo obezbijeđenja ispunjenja ugovorenih obaveza;

g. ponuđenu jediničnu cijenu zakupa po m² (uključeno grijanje, struja, voda);

h. cjenovnik hladnih i toplih napitaka u objektu gdje vrši djelatnost pripreme i posluživanja istih;

i. tabelarni prikaz cjenovnika hladnih i toplih napitaka koji bi se primjenjivao u prostorima/bifeima koji su predmet zakupa, a koji sadrži minimalno sljedeće:espresso kafa, mali macchiato, veliki macchiato, espresso kafa sa šlagom, cappucino, latte macchiato, čaj filter, voda gazirana, prirodna voda, prirodni negazirani sokovi, prirodni cijeđeni sokovi, gazirani sokovi, sa iskazanim jediničnim cijenama, PDV-om i jediničnom cijenom sa PDV-om.

5. Pregled prostora

Pregled predmeta zakupa biti će omogućen svakim radnim danom (Ponedeljak-Petak) od 10:00-13:00 h od trenutka objave do 29.03.2024. godine, uz prethodnu najavu na telefon. Kontakt telefon 061/550-484.

6. Izbor

Izbor najpovoljnijeg ponuđača, izvršiti će se nakon ispitivanja urednosti, potpunosti i vjerodostojnosti dostavljenih ponuda.

S ponuđačima koji ispunjavaju uslove javnog poziva, BH Telecom će obaviti pregovore u pogledu cijene zakupa, cijene cjenovnika napitaka koji će se primjenjivati u prostorima/bifeima koji su predmet zakupa, kao i ostalih uslova zakupa.

Nakon provedenog postupka svakom ponuđaču će se na adresu sjedišta dostaviti pismeno obavještenje o statusu ponude istog.

BH Telecom od ponuđača u toku pregovora može zahtijevati dostavljanje dodatne dokumentacije i podataka.

7. Podnošenje dokumentacije:

Ponudu u zatvorenoj koverti sa gore traženim dokumentima, sa naznakom „Dostava ponude za zakup prostora/bifea u svrhu usluge posluživanja hladnih i toplih napitaka“ po Javnom pozivu broj 03.3.4-23-26649/24 dostaviti putem pošte ili neposredno na Protokol BH Telecoma d.d. Sarajevo, ulica Franca Lehara broj 7, 71 000 Sarajevo.

Rok za dostavu ponuda je 05.04.2024. godine do 16:00h.

Ponude dostavljene lično na protokol BH Telecoma d.d. Sarajevo nakon ovog datuma i/ili poslane poštom, a zaprimljene na protokolu BH Telecom d.d. Sarajevo nakon isteka roka za podnošenje ponuda, neće se razmatrati.

8. Dodatne informacije:

U ovom postupku, BH Telecom d.d. Sarajevo, ne snosi nikakve troškove prikupljanja i dostave istih i istovremeno zadržava pravo da koristi prikupljene informacije isključivo u svrhu postupka zakupa.

BH Telecom d.d. Sarajevo, zadržava pravo traženja na uvid dodatne dokumentacije, provjeru iste ili eventualno dodatna pojašnjenja.

Sve ostale obaveze koje nisu definisane javnim pozivom, bit će regulisane Ugovorom o zakupu.

Dostava ponuda BH Telecom d.d. Sarajevo, ne obavezuje ni po kom osnovu.

Kontakt telefon za sve dodatne informacije je 061/550-484.