JAVNI POZIV ZAINTERESIRANIM PONUĐAČIMA ZA PRIJAVU NA LISTU KVALIFIKOVANIH PONUĐAČA DIONIČKOG DRUŠTVA BH TELECOM D.D. SARAJEVO

U skladu sa članom 66. Pravilnika o nabavkama, BH Telecom d.d. Sarajevo objavljuje javni poziv za uvrštavanje zainteresiranih ponuđača na listu kvalifikovanih ponuđača Društva po grupama predmeta nabavke.

Sve grupe predmeta nabavki koje namjerava provoditi BH Telecom d.d. su objavljeni na web stranici BH Telecoma, link: www.bhtelecom.ba/javni-pozivi

Zainteresirani ponuđači u svojim prijavama iskazuju interes za grupu predmeta za koje podnose prijavu uz obavezno ispunjenje sljedećih uslova sa odgovarajućim dokazima:

1. Ispunjene obaveze u vezi s plaćanjem direktnih poreza i ostalih javnih davanja u skladu s relevantnim zakonskim odredbama u Bosni i Hercegovini ili zemlji u kojoj je registriran.

Dokaz za rezidente BiH: U Federaciji BiH i RS, potvrda koju izdaje Porezna uprava, koja je izdata u periodu od objave javnog poziva do krajnjeg roka za podnošenje prijava, a ista može biti original ili kopija.

Dokaz za nerezidente: Dokaz je dokument nadležnog organa u zemlji u kojoj je isti registrovan, koji je izdat u periodu od objave javnog poziva do krajnjeg roka za podnošenje prijava i može biti original ili kopija.

Napomena za rezidente: Kao dokaz za ispunjavanje obaveza u vezi sa plaćanjem penzionog i invalidskog osiguranja i zdravstvenog osiguranja, odnosno obaveza u vezi sa plaćanjem direktnih i indirektnih poreza, prihvata se i sporazum zainteresiranog ponuđača s nadležnim poreskim institucijama o reprogramiranom, odnosno odgođenom plaćanju obaveza ponuđača po osnovu poreza i doprinosa i indirektnih poreza, uz potvrdu poreskih organa da ponuđač u predviđenoj dinamici izmiruje svoje reprogramirane obaveze koja je izdata u periodu od objave javnog poziva do krajnjeg roka za podnošenje prijava a može biti original ili kopija.

2. Ispunjene obaveze u vezi s plaćanjem indirektnih poreza u skladu s relevantnim zakonskim odredbama u Bosni i Hercegovini ili zemlji u kojoj je registriran.

Dokaz za rezidente BiH: potvrda koju izdaje Uprava za indirektno oporezivanje (UIO), izdata u periodu od objave javnog poziva do krajnjeg roka za podnošenje prijava, a može biti original ili kopija.

Dokaz za nerezidente: dokument nadležnog organa u zemlji u kojoj je isti registrovan, izdat u periodu od objave javnog poziva do krajnjeg roka za podnošenje prijava, a može biti original ili kopija.

Napomena: U slučaju da zainteresirani ponuđač nije obveznik PDVa, kao dokaz za uslov br.2 potrebno je dostaviti Uvjerenje Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) kojim se konstatuje da ponuđač nije PDV obveznik.

3. Sposobnost za obavljanje profesionalne djelatnosti

Dokaz za rezidente BiH: Original ili kopija izvoda iz sudskog registra, odnosno original ili kopija rješenja nadležne službe za upravu. Datum izdavanja rješenja/izvoda treba biti u periodu od objave javnog poziva do krajnjeg roka za podnošenje prijava.

Dokaz za nerezidente: Original ili kopija dokumenata kojima se dokazuje registracija u relevantnim profesionalnim ili drugim relevantnim registrima zemlje inostranog ponuđača/nerezidenta kojim se dokazuje obavljanje odgovarajuće profesionalne djelatnosti. Datum izdavanja dokumenta treba biti u periodu od objave javnog poziva do krajnjeg roka za podnošenje prijava.

4. Ekonomska i finansijska podobnost

Dokaz: Odgovarajuće bankovno pismo kojim se dokazuje da je glavni račun za domaće ponuđače, odnosno račun za inostrane ponuđače, aktivan posljednja tri mjeseca do momenta izdavanja bankovnog pisma. Datum izdavanja potvrde/bankovnog pisma treba biti u periodu od objave javnog poziva do krajnjeg roka za podnošenje prijava.

Napomena za nerezidente: u slučaju da dokazi koji se dostavljaju za tačke 1-4 nisu izdati na jednom od službenih jezika u BiH (bosanski/hrvatski/srpski) uz iste se dostavlja prevod od strane ovlaštenog sudskog tumača na jedan od službenih jezika BiH.

Napomena: dokumentacija navedena u tačkama 1,2,3 i 4 Poziva mora biti izdata u periodu od objave javnog poziva do krajnjeg roka za podnošenje prijava (06.10.2023. godine do 03.11.2023. godine) a može biti original ili kopija (ne zahtjeva se ovjera kopije).

Analizu prijava vrši komisija BH Telecoma. Lista kvalifikovanih ponuđača po grupama će se se objaviti na web stranici Društva i važeća je do momenta objave nove/ažurirane Lista kvalifikovanih ponuđača po grupama na web stranici.

Podsjetnik: Ovim putem se vrši ažuriranje postojeće liste, te će se po završetku analize prijava, na web stranici Društva objaviti nova /ažurirana lista.

Ponuđači koji se već nalaze na listi kvalifikovanih ponuđača, da bi bili uvršteni u novu/ažuriranu listu kvalifikovanih ponuđača, obavezni su dostaviti nove dokumente u skladu sa ovim pozivom.

Ponuđači koji se ocjenjene kao kvalifikovani na osnovu javnog poziva nisu obavezni dostavljati dokumentaciju (iz javnog poziva) prilikom učešća u postupcima nabavke koje raspisuje/provodi Društvo. Ponuđači koji nisu dostavili dokumentaciju/nisu učestvovali po javnom pozivu, te se ne nalaze na listi kvalifikovanih ponuđača po grupama, su obavezni dostavljati svu dokumentaciju traženu tenderskom dokumentacijom u postupcima nabavke koje provodi Društvo.

Lista kvalifikovanih ponuđača se ažurira jednom godišnjem na način da se ponovo objavi javni poziv za prijavu i ažuriranje liste kvalifikovanih ponuđača Društva.

Prijava na određenu grupu predmeta nabavki ne isključuje ponuđače da dostave svoje ponude u postupcima nabavke koje provodi Društvo i za drugu grupu predmeta nabavki.

U slučaju da ponuđač nije iskazao interes za prijavu na javni poziv i nije uvršten na listu kvalifikovanih ponuđača, isto se neće smatrati kao ograničavajući faktor za učešće u postupcima nabavki koje provodi Društvo.

Prijave se podnose u zatvorenoj koverti na Protokol BH Telecom d.d., Franca Lehara br. 7, 71000 Sarajevo sa naznakom:

„Prijava na listu kvalifikovanih ponuđača Dioničkog društva BH Telecom d.d. Sarajevo – ne otvaraj“

Rok za podnošenje prijava je 03.11.2023. godine do 16 sati.

Sve eventualne upite u vezi sa objavljenim Javnim pozivom slati na e-mail adresu: kenan.cepic@bhtelecom.ba ili azra.softic@bhtelecom.ba