JAVNI POZIV Ovlaštenim distributerima Sony PlayStation igraćih konzola i dodatne opreme

 

Predmet javnog poziva

 

BH Telecom d.d. Sarajevo poziva ovlaštene distributere Sony PlayStation igraćih konzola i dodatne opreme da iskažu interes za poslovnu saradnju.

 

Ovlašteni distributer je dužan dostaviti:

· pismo proizvođača kojim se potvrđuje da je autorizirani distributer ovlašten za distribuciju i prodaju Sony PlayStation igraćih konzola i dodatne opreme na tržištu Bosne i Hercegovine u 2020. godini te da može obezbjediti sljedeće:

– uzorak, odnosno prototip modela (variant) prije njegovog naručivanja

– sve relevantne informacije o proizvodu (datum lansiranja, prestanak proizvodnje i drugim promjenama)

– prodajnu podršku

– promotivnu podršku

– garantni i postgarantni period za proizvode u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima u BiH i

– postprodajnu servisnu podršku kroz autorizirani servisni centar u Bosni i Hercegovini.

 

· izjavu kojom se obavezuje da će igraće konzole i dodatnu opremu koji budu predmet ugovora isporučivati na paritetu DDP – skladište Direkcije za promociju, prodaju i podršku, ul. Bulevar Meše Selimovića 18, Sarajevo (Incoterms 2010) i

· ukoliko distributer nije autorizovani serviser a ugovorio je servisnu podršku sa ovlaštenim servisnim centrom u Bosni i Hercegovini, dužan je dostaviti izjavu servisera ovlaštenog od strane proizvođača ponuđenog branda da će pod punom moralnom, materjalnom i krivičnom odgovornošću u ime i za račun distributera, vršiti servis uređaja u skladu sa Servisnim ugovorom. Distributer je nosilac svih prava i obaveza po Servisnom ugovoru.

 

Svi dokumenti trebaju biti originalni i potpisani od strane ovlaštene osobe te prevedeni na jedan od službenih jezika u BiH od strane sudskog tumača.

 

Podnošenje pisma namjere

 

Pismo namjere potrebno je dostaviti na adresu:

BH Telecom d.d. Sarajevo

Izvršna direkcija za razvoj poslovanja

Služba za nabavku i distribuciju roba, terminalnih uređaja i sadržaja

Ul. Franca Lehara 7

71000 Sarajevo

Bosna i Hercegovina

 

sa naznakom: ”Prijava na javni poziv ovlaštenim distributerima Sony PlayStation igraćih konzola i dodatne opreme – ne otvaraj!”

 

Ostalo

BH Telecom po ovom javnom pozivu ne snosi nikakave troškove pravnih lica u sudjelovanju, kao ni obavezu sklapanja ugovora. Poslovna saradnja sa pravnim licima koja ispunjavaju navedene uslove ostvariće se u skladu sa Pravilnikom o nabavkama BH Telecoma.

BH Telecom zadržava pravo uvida, provjere dostavljenih informacija i traženja dodatnih pojašnjenja.

Javni poziv za iskazivanje interesa za poslovnu saradnju ostaje otvoren 7 radnih dana od dana objavljivanja u sredstvima javnog informisanja.

 

Dodatne informacije mogu se zatražiti putem e-mail adrese: dino.svraka@bhtelecom.ba i merima.batlakpezo@bhtelecom.ba.