JAVNI POZIV

 

Predmet javnog poziva

 

BH Telecom d.d. Sarajevo poziva IT kompanije u Bosni i Hercegovini da iskažu interes za poslovnom saradnjom u domenu zajedničkog nastupa na IKT tržištu.

 

IKT rješenje podrazumijeva poslovno-tehničko rješenje koje se kreira prema individualnim zahtjevima i postojećem stanju kod korisnika, u vremenski ograničenom roku, a predstavlja jedinstvenu ponudu koja može da uključuje telekomunikacione usluge, Cloud usluge, IT usluge, licence, podršku, robu/uređaje, usluge projektovanja i implementacije rješenja, obavezno pružanje profesionalnih konsultantskih usluga korisniku od strane BH Telecoma i/ili partnera i/ili samostalnog stručnjaka, s ciljem potpunog iskorištenja benefita rješenja.

 

Kompanija je dužna dostaviti:

  • Opis oblasti u kojima posluje (sistem integracija, analiza IT procesa, implementacija IT rješenja, distribucija i sl.)
  • Tržišnu nišu/oblast zajedničkog nastupa sa procjenom potencijala zajedničkog nastupa na IKT tržištu
  • Informaciju o stručnom kadru koji posjeduje (odgovarajući dokazi, certifikati, …)
  • Listu partnera sa kojima sarađuje i u kojem svojstvu (npr. Cisco, Microsoft,…)
  • Reference u realizaciji IKT rješenja
  • Eventualni prijedlog konkretnog projektnog IKT rješenja

 

 

Prijava na javni poziv se vrši preko linka:

https://partnerportal.bhtelecom.ba/?servicegroupid=26 

 

 

Ostalo

BH Telecom po ovom javnom pozivu ne snosi nikakve troškove pravnih lica u sudjelovanju.

 

Sa odabranim partnerom će biti zaključen Krovni ugovor o partnerskoj saradnji koji reguliše predmet potencijalne saradnje i namjere zajedničkog nastupa na IKT tržištu sa zajedničkim portfoliom koji sadrži platforme i tehničko-tehnološke mogućnosti, reference, certificirane stručnjake, usluge i robe uključenih strana. Ovaj ugovor ne stvara obavezu zaključivanja konkretnog Projektnog ugovora između ugovornih strana. Krovni ugovor nema pravnu prirodu predugovora.

 

BH Telecom zadržava pravo uvida, provjere dostavljenih informacija i traženja dodatnih pojašnjenja.

 

Javni poziv za iskazivanje interesa za poslovnu saradnju ostaje otvoren kontinuirano od dana objavljivanja u sredstvima javnog informisanja.

 

Dodatne informacije mogu se zatražiti putem e-mail adrese: amer.tanjo@bhtelecom.ba.