Zahtjev za dostavu informacija za razvoj tematskih kanala BH Telecoma

 

U cilju prikupljanja što kreativnijih ideja za razvoj tematskih kanala BH Telecom je odlučio na svojoj stranici objaviti Zahtjev za informacije (RFI) za Usluge produkcije TV sadržaja i kreiranje TV kanala za potrebe BH Telecoma. Ciljani ponuđači predstavljaju sva zainteresovana pravna lica (produkcijske kuće, TV kuće, medijske agencije, odnosno udruženja istih ukoliko posluju po modelu UG i sl.) koja imaju iskustva u kreiranju i distribuciji TV sadržaja. BH Telecom poziva sve zainteresovane strane da sa svojim kreativnim konceptom budu partner BH Telecoma u cilju razvoja tematskog TV kanala, tako da kreiraju i dostave gotov sadržaj za potrebe tematskog TV kanala. 

 

Tematski kanali trebaju biti producirani u full HD formatu (osim starog arhivskog materijala) i dostavljeni  kao gotov proizvod spreman za direktno emitovanje prema korisnicima, bez potrebe sadržajnih ili tehničkih dorada od strane BH Telecoma. 

 

Ponuđači mogu aplicirati na jedan ili na više tematskih kanala. BH Telecom će nakon analize aplikacija odlučiti koje tematske kanale će razvijati, kao i o daljem postupku nabavke. Ponuđači koji budu izabrani nakon što se provede postupak nabavke, kojem prethodi ovaj RFI, bit će mjesečno plaćani po isporučenom sadržaju, nakon što se provjeri da li je isporučen dogovoreni kvalitet sadržaja.  

 

Napomena: Ukoliko ponuđači imaju drugačiji prijedlog poslove saradnje  na razvoju TV kanala za potrebe platformi BH Telecoma (prijedloge za joint venture, dokapitalizaciju,  ili drugi vid strateške partnerske saradnje), opise poslovnog modela i poslovnu ponudu mogu poslati BH Telecomu pozivajući se na ovaj poziv.

 

Dana 29. 08. 2019.g. u ulici Franca Lehara 7, 5 sprat, sa početkom u 12:00, sve zainteresovane strane mogu prisustvovati prezentaciji briefova iz ovog dokumenta u cilju pojašnjenja zahtjeva za popunu ovog RFI. 

 

Poziv je otvoren do 01.10.2019.g., a sve informacije o apliciranju sadržane su u dokumentu. 

 

 

RFI Dokumentaciju skupa sa formularom za apliciranje možete preuzeti klikom na link:

RFI Dokumentacija

Formular