Javni oglas za prijem radnika na radnom mjestu Tehničar analitičar

 

U skladu sa članom 20a. st. (1) i (2) Zakona o radu („Službene novine Federacije BiH“, br. 26/16 i 89/18) i članom 4. Uredbe o postupku prijema u radni odnos u javnom sektoru u Federaciji BiH  („Službene novine Federacije BiH“, broj: 13/19), a na osnovu člana 92. Statuta Dioničkog društva BH Telecom Sarajevo, br. 00.1-1.1-1881/16-9 i 00.1-1.1-27474/17-5, te u vezi sa tačkom II Odluke o objavljivanju javnog oglasa za prijem u radni odnos u Dioničkom društvu BH Telecom Sarajevo, broj: 03.2.2-46-45666-2a/19 od 22.07.2019. godine,  vršilac dužnosti generalnog direktora Dioničkog društva BH Telecom Sarajevo objavljuje

JAVNI OGLAS

Za  prijem radnika u radni odnos na neodređeno vrijeme, uz probni rad u trajanju od 3 (tri) mjeseca na radnom mjestu  21. Tehničar analitičar, SSS – 1 (jedan) izvršilac u Sektoru za sprječavanje zloupotrebe i osiguranje prihoda, Direkcije za razvoj sistema upravljanja u Kabinetu generalnog direktora Dioničkog društva BH Telecom Sarajevo, sa mjestom rada u Sarajevu.   

 

Opis poslova i radnih zadataka:

 

1.            Učešće u analizi i rješavanju slučajeva ili izvještavanje voditelja grupe o nedefiniranom slučaju.

2.            Sačinjavanje Liste slučajeva i Detalja o slučaju.

3.            Analiza uzroka i povezanosti slučajeva.

4.            Arhiviranje slučajeva i informisanje osoblja iz prodaje, kontrole prihoda ili na centralama i drugim mrežnim elementima, kojih se detektovana zloupotreba tiče.

 

I  Opšti uslovi:

  da je kandidat državljanin Bosne i Hercegovine,

– da ima opštu zdravstvenu sposobnost za obavljanje poslova navedenog radnog mjesta (samo kandidat koji bude izabran dužan je da u roku od 15 dana, od dana konačnosti Odluke o prijemu u radni odnos, dostaviti ljekarsko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti, kao dokaz da njegovo zdravstveno stanje i psihofizičke sposobnosti odgovaraju uslovima radnog mjesta).

 

II Posebni uslovi:

– SSS (IV stepen stručne spreme), završena elektrotehnička, saobraćajna škola ili gimnazija,

– radno iskustvo nakon sticanja potrebne stručne spreme na istim ili sličnim poslovima, u trajanju od najmanje 6 (šest) mjeseci.

 

III Način prijave:

Kandidat je dužan dostaviti svojeručno potpisanu prijavu, koja sadrži adresu, kontakt telefon i kratku biografiju.

Uz prijavu se obavezno dostavlja:

– Diploma ili svjedočanstvo o sticanju tražene stručne spreme,

– Izvod iz matične knjige rođenih,

– Uvjerenje o državljanstvu,

– Uvjerenje ili potvrda poslodavca o dužini radnog iskustva nakon sticanja potrebne stručne spreme na istim ili sličnim poslovima u trajanju od najmanje 6 (šest) mjeseci, koja treba da sadrži: osnovne podatke o kandidatu, naziv radnog mjesta, stručnu spremu, trajanje radnog odnosa i kratak opis poslova (radna knjižica i potvrda nadležnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje o ostvarenom radnom stažu ne prihvataju se kao relevantan dokaz o radnom iskustvu).

 

Napomene:

              Svi traženi dokumenti trebaju biti orginal ili ovjerene kopije.

              Ukoliko na obrascu Izvoda iz matične knjige rođenih nema naznake da je bez roka važenja, isti ne može biti stariji od 6 mjeseci.

              Uvjerenje o državljanstvu ne može biti starije od 6 mjeseci.

 

IV Oglas je otvoren za podnošenje prijava 8 dana od dana objavljivanja u dnevnom listu.

 

Prijave sa dokazima o ispunjavanju uslova traženih oglasom, dostavljaju se u zatvorenoj koverti neposredno na protokol Dioničkog društva BH Telecom Sarajevo ili putem pošte na adresu:

 

Dioničko društvo BH Telecom Sarajevo

Sa naznakom ”Prijava na javni oglas za radno mjesto 21. Tehničar analitičar – ne otvarati”

Ul. Franca Lehara broj 7

71000 Sarajevo

 

Neuredne, nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje.                                               

Dokumenti priloženi uz prijavu vratit će se kandidatima u roku od 6 (šest) mjeseci od dana konačnosti Odluke o prijemu u radni odnos.