JAVNI OGLAS za prijem radnika u Direkciji Bihać, sa mjestom rada u Velikoj Kladuši

 

 

          59. Tehničar za pristupne mreže, SSS – 1 (jedan) izvršilac u Službi za pristupne mreže i terminalnu opremu Sektora za tehničku podršku Direkcije Bihać Dioničkog društva BH Telecom Sarajevo.

 

Na radnom mjestu 59.,Tehničar za pristupne mreže radi na poslovima: održavanja kućnih  ATC, sekretarskih garnitura i uređaja, telefonskih aparata,  javnih govornica instalacija vezanih za ovu vrstu uređaja, IP CENTREX uređaja, te  ispituje tehničke mogućnosti, samostalno vrši ispitivanje po redovnom održavanju,  interveniše na smetnje, redovno i odgovorno održava zaduženi dio tk uređaja i po  ugovoru ako postoji takva obaveza koordinira sa  razdjelnicima, službom komutacija, odjeljenjem energetike i  rejonskim monterima, vodi brigu o ugrađenom i utrošenom materijalu i rezervnim  dijelovima, vodi kompletnu dokumentaciju vezanu za ovo radno mjesto, vodi brigu o korektnom ponašanju kod  korisnika prilikom obilaska  uređaja, stara se o alatu i instrumentima, aktivno učestvuje u ispitivanju ispravnosti terminalnih uređaja vraćenih na skladište, učestvuje u obavljanju poslova redovnog održavanja, učestvuje u mjerenjima, ograničavanju smetnji i otklanjanju istih na kablovima, štampa radne naloge, dostavlja ih glavnom monteru i vrši kontrolu obavljenog posla po zaduženim nalozima, vodi računa o ispravnosti i kompletnosti osnovnih sredstava u Odjeljenju, snima, obrađuje i proslijeđuje izmjene sa terena u tehničku dokumentaciju, učestvuje zajedno sa glavnim monterom u  rješavanju reklamacija korisnika, učestvuje u izdavanju tk saglasnosti.

 

I.                     Opšti uslovi:

          Da je kandidat državljanin Bosne i Hercegovine,

          Da je stariji od 18 godina,

          Da kandidat ima opštu zdravstvenu sposobnost za obavljanje poslova navedenog radnog mjesta (samo kandidati koji budu izabrani dužni su dostaviti ljekarsko uvjerenje o opštoj zdravstvenoj sposobnosti).

 

II.                    Posebni uslovi:

          SSS- završena elektrotehnička škola- elektroničar telekomunikacija, računarske tehnike i automatike, elektronike i energetike,

          6 (šest) mjeseci radnog iskustva nakon sticanja tražene stručne spreme na istim ili sličnim poslovima.

 

III.                  Uz prijavu na oglas potrebno je priložiti slijedeće dokumente (original ili ovjerena kopija):

          Biografija sa adresom i kontakt telefonom,

          Izvod iz matične knjige rođenih,

          Uvjerenje o državljanstvu,

          Diploma o sticanju traženog stepena stručne spreme,

          Uvjerenje ili potvrda o radnom iskustvu, ovjereno od strane poslodavca, na istim ili sličnim poslovima nakon sticanja IV stepena stručne spreme u trajanju od najmanje 6 mjeseci (radna knjižica i listing PIO/MIO ne prihvataju se kao dokaz o radnom iskustvu).

 

 

Napomena

 

1. Izvod iz matične knjige rođenih i Uvjerenje o državljanstvu kandidati sa teritorije Federacije BiH dužni su dostaviti na obrascima koji su u pravnom prometu Federacije BIH od 17.06.2013. godine.

 

2. Izvod iz matične knjige rođenih i Uvjerenje o državljanstvu kandidati sa teritorije Republike Srpske i Brčko Distrikta trebaju dostaviti na obrascima koji su u pravnom prometu na tim teritorijama.

Ukoliko na obrascima nema naznake da su bez roka važenja, isti ne mogu biti stariji od 6 mjeseci.

 

 

IV.                 Za podnošenje prijava Javni glas je otvoren 15 dana od dana objavljivanja u dnevnim listovima. Sa kandidatima za koje se utvrdi da formalno pravno ispunjavaju uvjete i uđu u uži izbor obavit će se intervju.

 

Prijave sa dokazima o ispunjavanju uslova traženih oglasom mogu se dostaviti neposredno na protokol Direkcije Bihać Dioničkog društva BH Telecom Sarajevo ili putem pošte na adresu:

 

Dioničko društvo BH Telecom Sarajevo

Sa naznakom ”Prijava na javni oglas (radno mjesto 59. Tehničar za pristupne mreže-RADNIK) – ne otvarati”

Ul. Bosanska br. 5

77 000 Bihać

                                                                                                                                                                                               

Neblagovremene i nepotpune prijave neće se razmatrati.

Priložena dokumentacija neće se vraćati.