Javni oglas za prijem radnika u radni odnos

U skladu sa članom 20a. st. (1) i (2) Zakona o radu („Službene novine F BiH“ br. 26/16 i 89/18) i članom 4. Uredbe o postupku prijema u radni odnos u javnom sektoru u Federaciji BiH („Službene novine F BiH“ br. 13/19), a na osnovu člana 92. Statuta Dioničkog društva BH Telecom Sarajevo, br. 00.1-1.1-1881/16-9, 00.1-1.1-27474/17-5 i 00.1-14-6301/20-4, te u vezi sa tačkom II Odluke o objavljivanju javnog oglasa za prijem u radni odnos u Dioničkom društvu BH Telecom Sarajevo, broj: 03.2.2-46-14798-4/20 od 26.02.2020. godine, vršilac dužnosti generalnog direktora Dioničkog društva BH Telecom Sarajevo objavljuje

JAVNI OGLAS

Za  prijem radnika u radni odnos u Odjeljenju za imovinsko pravne poslove i zastupanje Sarajevo, Služba za imovinsko pravne poslove i zastupanje, Sektora za pravne poslove u Izvršnoj direkciji za pravne poslove, upravljanje organizacijom i ljudskim resursima, Dioničkog društva BH Telecom Sarajevo, na radno mjesto:

-9c. Stručni saradnik, VSS – 1 (jedan) izvršilac, na neodređeno vrijeme, uz probni rad u trajanju od 6 (šest) mjeseci, sa mjestom rada u Sarajevu.

Opis poslova i radnih zadataka:

1.         Zastupa Direkciju pred pravosudnim organima u postupcima naplate potraživanja po osnovu pruženih telekomunikacijskih  usluga.

2.         Izrađuje sve vrste tužbi, žalbi, prigovora, prijedloga i drugih podnesaka.

3.         Prikuplja od drugih organizacionih jedinica i arhive Direkcije dokaze potrebne za sudske postupke naplate potraživanja, a koji se ne mogu pribaviti putem aplikacije.

4.         Izrađuje vansudske nagodbe, odgovore korisnicima usluga u vezi potraživanja koja su predmet sudskog postupka.

5.         Prati naplatu u izvršnim postupcima i odlučuje o sredstvima i predmetima izvršenja.

6.         Preduzima sve potrebne aktivnosti u sudskim predmetima po osnovu pruženih telekomunikacikjskih  usluga i iste prati do okončanja postupka i uređuje tužbe i prijedloge za izvršenje.

7.         Vodi evidenciju sudskih predmeta i iste prati do okončanja postupka.

8.         Pruža podršku drugostepenoj Komisiji za rješavanje žalbi korisnika i drugim komisijama po potrebi.

9.         Obavlja sve pravne poslove vezane za postupak nabavki.

10.       Učestvuje u radu tenderskih i drugih komisija za nabavke.

11.       Sačinjava odluke  u postupcima nabavki Direkcije, prijedloge ugovora i okvirnih sporazuma iz oblasti nabavki.

12.       Izrađuje žalbe u postupku nabavke.

I  Opšti uslovi:

–  da je kandidat državljanin Bosne i Hercegovine,

– da ima opštu zdravstvenu sposobnost za obavljanje poslova navedenog radnog mjesta (samo kandidat koji bude izabran dužan je u roku od 5 dana, od dana konačnosti Odluke o prijemu u radni odnos kandidata dostaviti ljekarsko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti, kao dokaz da njegovo zdravstveno stanje i psihofizičke sposobnosti odgovaraju uslovima radnog mjesta).

II Posebni uslovi:

– VSS (VII stepen stručne spreme ili visoko obrazovanje prvog ili drugog ciklusa stečeno po Bolonjskom sistemu studiranja sa najmanje 240 ECTS bodova u istoj struci), završen pravni fakultet,

– radno iskustvo nakon sticanja potrebne stručne spreme na istim ili sličnim poslovima, u trajanju od najmanje 1 (jednu) godinu.

III Način prijave:

Kandidat je dužan dostaviti svojeručno potpisanu prijavu, koja sadrži adresu, kontakt telefon i kratku biografiju.

Uz prijavu se obavezno dostavlja:

– Diploma/diplome o sticanju tražene stručne spreme,

– Dodatak diplomi/diplomama (za kandidate koji su završili studij po Bolonjskom sistemu studiranja),

– Izvod iz matične knjige rođenih,

– Uvjerenje o državljanstvu,

– Uvjerenje ili potvrda poslodavca o dužini radnog iskustva nakon sticanja potrebne stručne spreme na istim ili sličnim poslovima u trajanju od najmanje 1 godinu, koja treba da sadrži: osnovne podatke o kandidatu, naziv radnog mjesta, stručnu spremu, trajanje radnog odnosa i kratak opis poslova (radna knjižica i potvrda nedležnog PIO/MIO o ostvarenom radnom stažu ne prihvataju se kao relevantan dokaz o radnom iskustvu).

Napomene:

-Svi traženi dokumenti trebaju biti orginal ili ovjerene kopije.

-Ukoliko na obrascu Izvoda iz matične knjige rođenih nema naznake da je bez roka važenja, isti ne može biti stariji od 6 mjeseci.

-Uvjerenje o državljanstvu ne može biti starije od 6 mjeseci.

-Kandidati koji su završili I ciklus studija u trajanju od 6 (šest) semestara po Bolonjskom sistemu studiranja i stekli 180 ECTS bodova, dužni su dostaviti diplome I i II ciklusa studija u istoj struci.

-Kandidati koji su u toku trajanja I ciklusa studija po Bolonjskom sistemu studiranja stekli najmanje  240 ECTS bodova, nisu dužni dostaviti diplomu i dodatak diplomi i za II ciklus studija.

– Uvjerenje ili potvrda poslodavca o dužini radnog iskustva koja ne sadrži sve elemente iz tačke III alineja 5. ovog oglasa, smatrat će se nepotpunom.

IV Javni oglas za podnošenje prijava ostaje otvoren 8 (osam) dana od dana objavljivanja u dnevnom listu.

Prijave sa dokazima o ispunjavanju uslova traženih javnim oglasom, dostavljaju se u zatvorenoj koverti neposredno na protokol Dioničkog društva BH Telecom Sarajevo ili putem pošte na adresu:

Dioničko društvo BH Telecom Sarajevo
Sa naznakom ”Prijava na javni oglas za radno mjesto 9c. Stručni saradnik u Izvršnoj direkciji za pravne poslove, upravljanje organizacijom i ljudskim resursima – ne otvarati”
Ul. Franca Lehara br. 7
71000 Sarajevo

Neuredne, nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje.                                               

Dioničko društvo BH Telecom Sarajevo će lične podatke kandidata, dostavljene u prijavi i prjavnoj dokumentaciji obrađivati u svrhu provođenja postupka prijeme novog radnika.

Dokumenti priloženi uz prijavu vratit će se kandidatima u roku od 6 (šest) mjeseci od dana konačnosti Odluke o prijemu u radni odnos. 

Komentariši