Javni oglas za prijem radnika

U skladu sa članom 20a. st. (1) i (2) Zakona o radu („Službene novine F BiH“ br. 26/16 i 89/18) i članom 4. Uredbe o postupku prijema u radni odnos u javnom sektoru u Federaciji BiH („Službene novine F BiH“ br. 13/19), a na osnovu člana 92. Statuta Dioničkog društva BH Telecom Sarajevo, br. 00.1-1.1-1881/16-9 i 00.1-1.1-27474/17-5, te u vezi sa tačkom II Odluke o potrebi prijema u radni odnos, broj: 00.1–14-118591-7/19 od 05.02.2020. godine, vršilac dužnosti direktora RD Tuzla objavljuje

JAVNI OGLAS

Za  prijem radnika u radni odnos u Službi za plasman usluga rezidencijalnim korisnicima ( front office) u Sektoru za plasman usluga I podršku rezidencijalnim korisnicima  u direkciji Tuzla, Dioničkog društva BH Telecom Sarajevo, na radno mjesto:

37. Šalterski radnik, SSS – 1  (jedan) izvršilac, na neodređeno vrijeme, uz probni rad u trajanju od 3 (tri) mjeseca, sa mjestom rada u Kladnju

Opis poslova i radnih zadataka:

1.Vrši prodaju roba i usluga u neposrednom kontaktu sa korisnicima na prodajnim mjestima, a po potrebi i izvan prodajnog mjesta (rad sa korisnicima na terenu),

2.Vrši gotovinsku naplatu za prodate robe i usluge,

3.Vrši naplatu računa za usluge BH Telecoma,

4.Vrši  prijem, obradu zahtjeva i reklamacija  za usluge,

5.Vrši prijem rezervacija korisnika za terminalnu opremu,

6.Vrši izdavanje kopija računa i analitičkih kartica,

7.Uredno i blagovremeno priprema dokumentaciju za pologe pazara i knjiženja,

8.Izvještava o dnevnim, sedmičnim i mjesečnim realizacijama poslova i radnih zadataka vezanim za ostvarenje planskih veličina,

I  Opšti uslovi:

–  da je kandidat državljanin Bosne i Hercegovine,

– da ima opštu zdravstvenu sposobnost za obavljanje poslova navedenog radnog mjesta (samo kandidat koji bude izabran dužan je da u roku od 5 dana od dana konačnosti Odluke o prijemu u radni odnos, dostavi ljekarsko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti, kao dokaz da njegovo zdravstveno stanje i psihofizičke sposobnosti odgovaraju uslovima radnog mjesta).

II Posebni uslovi:

– SSS( IV stepen stručne spreme), sa završenom srednjom elektrotehničkom, gimnazijom, ekonomskom ili  drugom srednjom školom  tehničkog ili društvenog smjera,

– radno iskustvo nakon sticanja potrebne stručne spreme na istim ili sličnim poslovima, u trajanju od najmanje 6 (šest) mjeseci.

III Način prijave:

Kandidat je dužan dostaviti svojeručno potpisanu prijavu, koja sadrži adresu, kontakt telefon i kratku biografiju.

Uz prijavu se obavezno dostavlja:

– Diploma ili svjedočanstvo o sticanju tražene stručne spreme,

– Izvod iz matične knjige rođenih,

– Uvjerenje o državljanstvu,

– Uvjerenje ili potvrda poslodavca o dužini radnog iskustvu nakon sticanja potrebne stručne spreme na istim ili sličnim poslovima u trajanju od najmanje 6 (šest) mjeseci , koja treba da sadrži : osnovne podatke o kandidatu, naziv radnog mjesta, stručnu spremu, trajanje radnog odnosa i kratak opis poslova (radna knjižica i potvrda nedležnog PIO/MIO o ostvarenom radnom stažu ne prihvataju se kao relevantan dokaz o radnom iskustvu).

Svi traženi dokumenti trebaju biti orginal ili ovjerene kopije.

Napomena:

1. Izvod iz matične knjige rođenih i Uvjerenje o državljanstvu kandidati sa teritorije Federacije BiH dužni su dostaviti na obrascima koji su u pravnom prometu Federacije BIH od 17.06.2013.godine.

2. Izvod iz matične knjige rođenih i uvjerenje o državljanstvu kandidati sa teritorije Republike Srpske i Brčko Distrikta trebaju dostaviti na obrascima koji su u pravnom prometu na tim teritorijama.

Ukoliko na obrascu Izvoda iz matične knjige rođenih nema naznake da je bez roka važenja, isti ne može biti stariji od 6 mjeseci.

Uvjerenje o državljanstvu ne može biti starije od 6 mjeseci

IV Oglas je otvoren za podnošenje prijava 8 dana od dana objavljivanja u dnevnom listu.

Prijave sa dokazima o ispunjavanju uslova traženih oglasom, dostavljaju se u zatvorenoj koverti neposredno na protokol Dioničkog društva BH Telecom Sarajevo, RD Tuzla ili putem pošte na adresu:

Dioničko društvo BH Telecom Sarajevo Direkcija Tuzla
Sa naznakom ”Prijava na javni oglas za radno mjesto 37. Šalterski radnik Kladanj – ne otvarati”
Ul. Aleja Alije Izetbegovića 29
75000 Tuzla

Neuredne, nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje.                                                

Dokumenti priloženi uz prijavu vratit će se kandidatima u roku od 6 (šest) mjeseci od dana konačnosti Odluke o prijemu u radni odnos. 

Komentariši