Podržali smo takmičenje iz poduzetništva za srednjoškolce u Tuzli

U organizaciji Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Tuzli i Pedagoškog zavoda TK-a, a uz podršku Ministarstva obrazovanja i nauke TK-a, dana 26.04.2024. godine održano je po prvi put Kantonalno takmičenje iz poduzetništva za srednjoškolace Tuzlanskog kantona.

Naša kompanija je kao sponzor ovog događaja dala veliku podršku organizaciji ove manifestacije te smo iskoristili priliku da svim učesnicima Festivala poduzetništva podijelimo promotivne Ultra start pakete, u okviru promocije naše prepaid ponude.

Ovaj inovativni događaj, koji se sastoji iz dva segmenta – Smotre poduzetništva i Festivala poduzetništva, dizajniran je da promoviše poduzetničku kulturu, vještine i kreativnost među mladima našeg Kantona. Ovaj događaj je okupio 83 tima, što znači učešće 270 učenika iz 16 od ukupno 33 srednje škole u kantonu. Prva tri tima na Festivalu poduzetništva nagrađena su vrijednim nagradama od strane Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Tuzli, kao priznanje za njihovu inovativnost, kreativnost i poduzetnički duh.

Ove nagrade predstavljaju ne samo materijalno priznanje uspjeha mladih poduzetnika već i važan podsticaj za njihovo dalje obrazovanje i profesionalni razvoj.

Kroz ovo takmičenje, Ministarstvo obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona, Pedagoški zavod Tuzlanskog kantona i Ekonomski fakultet Univerziteta u Tuzli žele da promovišu značaj poduzetništva među mladima, te da ih inspirišu na inovativno razmišljanje i preuzimanje inicijative u svom profesionalnom razvoju.

BH Telecom. Moja priča