BH Telecom i Pomozi.ba u akciji „Darujmo zajedno“: 120 hiljada obroka za ugrožene porodice

Uvijek spremni pružiti podršku u teškim vremenima, BH Telecom i Udruženje Pomozi.ba ponosno najavljuju svoju zajedničku inicijativu „Darujmo zajedno“ za pomoć onima kojima je to najpotrebnije u 2024. godini. Kroz ovu saradnju, BH Telecom će pružiti svoju podršku za pripremu 120 hiljada obroka za ugrožene porodice.

„Ova humanitarna akcija nije samo izraz solidarnosti, već i dubokog suosjećanja prema onima koji se suočavaju s teškoćama u osiguravanju osnovnih potreba. BH Telecom, kao vodeća kompanija u telekomunikacijskom sektoru, osjeća odgovornost prema zajednici i želi aktivno dati doprinos u poboljšanju kvalitete života sugrađana. U posljednjih 15 godina BH Telecom je realizirao brojne projekte pomoći u oblasti zdravstva, obrazovanja, kulture, sporta, socijalne pomoći i humanitarnih aktivnosti, što ga čini uspješnom, društveno odgovornom kompanijom u BiH. Ponosni smo što ćemo u narednih šest mjeseci zajedno sa Pomozi.ba biti partneri u projektu „Obrok za sve“ i što ćemo zajedno pomoći onima kojima je to najpotrebnije“, navode iz BH Telecoma.

Predstavnici ove kompanije pozivaju sve svoje korisnike, partnere i članove zajednice da se pridruže u ovoj hvale vrijednoj akciji.

„Vaša podrška je od presudnog značaja u ostvarenju zajedničkog cilja – osigurati dostojanstvene obroke za one kojima je to najpotrebnije. Pratite nas i budite dio ove plemenite akcije“, poručuju iz BH Telecoma.

Osnivač Udruženja Pomozi.ba Elvir Karalić naglasio je da je uvijek zadovoljstvo sarađivati sa kompanijom BH Telecomom, koja već duži niz godina podržava rad udruženja i čija je podrška od neprocjenjive vrijednosti za rad kuhinja i restorana dobre volje koje ovo Udruženje ima u Sarajevu, Travniku i Bihaću.

„Svakog dana pravimo 1.000 obroka za starije, oboljele i osobe koje ne mogu priuštiti da svakog dana imaju hranu na svom stolu. Sama priprema, a posebno distribucija obroka do korisnika koji se udaljeni desetinama kilometara od naših kuhinja iziskuje ogromna finansijska sredstva, zbog čega nam je svaka pomoć izuzetno bitna. Raduje nas što ćemo zajedno sa kompanijom BH Telecom u još jednoj zajedničkoj akciji usrećiti ljude u potrebi“, naveo je Karalić.

Projekat Udruženja Pomozi.ba „Obrok za sve“ možete podržati i vi pozivom na telefonski broj 17001 kojim donirate 2 KM, a više informacija i druge načine uplata pronaći ćete na stranici www.pomoziba.org.

BH Telecom. Moja priča