BH Telecom generalni partner PANTHEON konferencije

PANTHEON konferencija je od 2004. godine najveće poslovno-edukativno događanje u BiH.

Konferencija predstavlja jedinstvenu priliku za poslovnu zajednicu širom regije da se upozna s najnovijim trendovima, tehnologijama i najboljim praksama u poslovnom svijetu.

Na ovogodišnjem događaju održanom 18. aprila u hotelu Hills na Ilidži učesnici su, od e-poslovanja do umjetne inteligencije, dobili konkretne primjere i savjete koje mogu odmah primijeniti u praksi, uz inspirativne priče i primjere uspješne primjene tehnologije iz prve ruke.

Najveća novost koju je ove godine donijela PANTHEON konferencija je predstavljanje nadogradnje PANTHEON-a umjetnom inteligencijom, novim pomoćnikom AION. Riječ je o alatu koji se integrira u sve module programa PANTHEON te svojim znanjem pomaže razvijati tehnološke inovacije, prilagođene ciljevima i iskustvu korisnika, kako bi korisnici stekli konkurentsku prednost. Ova integracija otvara vrata novim mogućnostima, postavljajući Datalab kao partnera u implementaciji AI rješenja u poslovnom svijetu.

„Konferencija nije samo mjesto razmjene znanja već i prilika za oblikovanje budućnosti. Naša vizija je pružiti vam pouzdane i moderne alate koji olakšavaju digitalnu transformaciju i čuvaju integritet vaših podataka“, kazao je u uvodnom dijelu konferencije direktor Datalab BiH Nedim Pašić.

Događaj je posebno istakao PANTHEON usluge za ePoslovanje: PANTHEON eProces, DMS, eKnjiženje i Sigurnosna kopija. Ove inovativne usluge, ostvarene u saradnji s tradicionalnim partnerom – kompanijom BH Telecom, generalnim sponzorom konferencije, omogućavaju optimizaciju računovodstvenih procesa. Učesnici su dobili dublji uvid u implementaciju digitalnih tehnologija u svakodnevno poslovanje, što će im omogućiti da unaprijede efikasnost, smanje troškove i povećaju produktivnost.

BH Telecom nudi implamentaciju, monitoring i testiranje adekvatnih poslovnih sistema

Jedan od učesnika konferencije bio je i Mahir Haračić, specijalista za poslovna rješenja u BH Telecomu.

„Business Continuity ima sve značajniju ulogu u poslovanju svake kompanije, prvenstveno što informacija i podatak predstavljaju njen osnovni resurs. Također, to omogućava očuvanje kontinuiteta poslovanja, štiti reputaciju kompanije u slučaju neželjenih događaja, štiti kompaniju od materijalnih i nematerijalnih gubitaka, štiti steakholdere te iste kompanije te stvara konkuretnu prednost u odnosu na druge kompanije. Nažalost, prema našem istraživanju i analizi, većina bh. kompanija nema adekvatne ljudske resurse za prepoznavanje ove vrste tehnologije. Osim toga, tu su i nedostatak vremena i novca za implementaciju adekvatnog sistema“, rekao je Haračić te dodao:

„Preporučujemo kompanijama da minimum onog što trebaju imati u svom poslovanju su back up sistemi, čiju implementaciju, monitoring i testiranje nudi BH Telecom. Za veće kompanije BH Telecom nudi personalizirana, posebno kreirana rješenja koja se prilagođavaju njihovim potrebama i uslovima. BH Telecom za svoje poslovanje ima veći broj naprednih sistema i tehnologija za očuvanje kvaliteta poslovanja koja, u slučaju potrebe, stavlja na raspolaganje krajnjim korisnicima“, ističe Haračić.

Stručnjaci iz Datalaba i partneri su predstaviti konkretne primjere i studije slučaja na mnogobrojnim predavanjima, fokusirajući se na digitalizaciju računovodstva, inteligentnu integriranu proizvodnju, poslovno izvještavanje, sigurnost podataka i još mnogo toga.

Osim predavanja i prezentacija, posjetioci su imali priliku učestvovati i u uzbudljivom okruglom stolu s panelistima iz različitih sektora, na temu “Budućnost poslovanja: „Uloga AI u konkurentskoj areni”. Panelisti su pružili svoje perspektive i primjere najbolje prakse, dok je publika imala priliku postavljati pitanja i razmjenjivati mišljenja.

Suma sumarum – bila je to inspirativna rasprava koja je obogatila razumijevanje uloge AI tehnologije u današnjem poslovnom svijetu i pružila uvid u buduće trendove.

Moja priča. BH Telecom