BH Telecom nastavlja podržavati najbolju bh. skijašicu Elvedinu Muzaferiju

Povodom predstojeće takmičarske sezone i nastupa Elvedine Muzaferije, u okviru Audi FIS Ski World Cupa 2023.-2024., u Olimpijskom komitetu BiH danas je upriličena konferencija za medije

Na konferenciji su govorili: Haris Fazlagić, direktor Turističke zajednice Kantona Sarajevo, Nađa Lutvikadić-Fočo, rukovoditeljica Sektora za upravljanje promocijom BH Telecoma, Samir Smajić, predsjednik Skijaškog saveza BiH i Saša Kurto, sekretar Skijaškog saveza BiH.

BH Telecom je od samoga početka prepoznao Elvedinin talenat, te je nastavio pružati nesebičnu finansijsku podršku i podstrek u njenoj daljnjoj karijeri.

„Veliko nam je zadovoljstvo da je baš kompanija BH Telecom već četvrtu godinu podrška našoj sjajnoj skijašici. U ovom sportu u kojem dominiraju predstavnici bogatih zapadnih zemalja, Elvedina je, prvenstveno, svojim upornim radom, trudom i željom, uz malu pomoć nas nekoliko partnera, uspjela postići nevjerovatne stvari. Svakako nastavljamo bodriti i podržavati našu Elvedinu“, izjavila je Lutvikadić-Fočo i napomenula da BH Telecom za 25. novembar priprema kampanju „Jednu zemlju imamo“, koja će okupiti sve bh. poznate sportiste i brend ambasadore poput same Elvedine Muzaferije, Lane Pudar, Lejle Njemčević…, čijim uspjesima su se tokom ove godine istinski radovali svi Bosanci i Hercegovci.

Elvedina Muzaferija je prva skijašica u historiji BiH koja je osvojila bodove u Svjetskom kupu, zauzevši 2. mjesto u spustu u februaru ove godine u švivarskoj Crans Montani, a  na međunarodnom skijaškom takmičenju Europa Cup Bosni i Hercegovini je donijela i prvu medalju.

Na današnjoj press konferenciji Muzaferija je iskoristila priliku da najavi početak nove sezone. Bh. skijašica već sljedeći vikend nastupa na takmičenjima u Švicarskoj i Italiji, a potom odlazi u Ameriku na seriju treninga. U predstojećoj sezoni Muzaferija će voziti 21 utrku u disciplinama spust i Super-G.

„U Americi me imam jedan od glavnih treninga i očekujem ulazak u najbolju formu. Sezona će biti duga. Nadam se da ću dobro startati i isto tako dobro i završiti. Želim kontinuitet dobrih rezultata i znam da ih mogu ostvariti. Također, želim plasman u finale Svjetskog kupa‟, istakla je Muzaferija.

Veliko zadovoljstvo saradnjom s vrhunskom sportašicom iskazao je i Haris Fazlagić te je poručio da je Muzaferija jedan od najvećih ambasadora naše zemlje u svijetu.

“Drago nam je što smo barem mali dio njenog uspjeha. Ponosni smo na Elvedinu, ona je naš najbolji brend koji širi pozitivnu sliku o gradu Sarajevu i našoj zemlji”, rekao je Fazlagić.

“Od Elvedine očekujemo još bolje rezultate, posebno u sezonama koje slijede. Spremamo je za olimpijski ciklus i od nje na Olimpijadi 2026. godine očekujemo najviše”, kazao je u svom obraćanju Samir Smajić.

Saša Kurto je poručio da Elvedinini dosadašnji uspjesi dozvoljavaju neskromna očekivanja novih, izvrsnih rezultata.

U ovu sezonu bh. skijašica ulazi s novim trenerom, slovenskim brzinskim rekorderom Alešom Brezavščekom, a cilj je plasman u top trideset u ukupnom poretku u jednoj od njenih omiljenih brzih disciplina.

 

Moja priča. BH Telecom