Dodjela donacija u Bosanskoj krajini

BH Telecom je i ove godine donirao značajna finansijska sredstva udruženjima, organizacijama i školama na lokaciji cijele Bosne i Hercegovine. U proteklom periodu u svim direkcijama BH Telecoma izvršena je svečana dodjela plaketa licima i udruženjima koja su dobila pomoć.

Tako je bilo i 24.4.2023. godine u Bihaću, gdje je upriličena dodjela plaketa svim pravnim licima/udruženjima, organizacijama i ustanovama – dobitnicima donacija BH Telecoma u 2022 godini s područja USK-a.

Direktor Direkcije Bihać Mahmut Alagić se zahvalio na odzivu svim predstavnicima udruženja, organizacija i pravnim licima, dobitnicima donacija za 2022. godinu, i upoznao sve prisutne uzvanike kako BH Telecom, kao društveno odgovorna kompanija, već tradicionalno svake godine raspisuje javni poziv za dodjelu sredstava koje se doniraju od ostvarene dobiti kompanije.

„Ove godine donirano je 2 miliona konvertibilnih maraka za 2022 godinu u kampanji pod nazivom “2 miliona razloga za dobre priče”.

BH Telecom pored donacija, pomaže privredu i bh. društvo izdvajanjem sredstava za penzione i zdravstvene fondove, filmsku industriju, te oblast sporta i renomirane sportiste. Također,  svake godine prati mnoge projekte raznih udruženja, organizacija, javnih ustanova i drugih iz oblasti sporta, kulture, obrazovanja, medija, različitih skupova i radionica, te one koji ispune kriterije planira i uvrštava u plan nabavki za pružanje reklamno – promotivnih usluga“ izjavio je Alagić.

Na kraju je istakao kako će BH Telecom kao društveno odgovorna kompanija i u budućnosti pomagati i podržavati sve značajne projekte.

Prisutni su izrazili veliko zadovoljstvo i riječi zahvale prema BH Telecomu zbog dodijeljenih donacija i poželjeli još puno dobrih priča.

BH Telecom. Moja priča.