Berlinale: Predstavljene serije u produkciji BH ContentLab-a

U Berlinu je 16. februara počeo 73. Međunarodni filmski festival Berlinale koji je ove godine posvećen podršci Ukrajini i iranskim disidentima.

U konkurenciji za glavnu nagradu – “Zlatnog medvjeda” takmiči se 19 filmova, a u programu se izdvaja devet, uglavnom dokumentarnih o životu Ukrajinaca u ratu, uključujući “Superpower”, glumca i reditelja Sean Penna. Taj oskarovac je bio u Kijevu da bi snimio film kada je ruska invazija počela 24. februara. U dokumentarnom filmu se pojavljuje predsjednik Volodymyr Zelensky, koji je u to vrijeme pohvalio Pennovu hrabrost.

Na Berlinale series marketu  u Berlinu, između ostalih, predstavljene su serije u produkciji BH Telecoma – BH Content Lab.

Rediteljica Jasmila Žbanić i producentica Amra Bakšić Čamo su u svojim izlaganjima tokom panela istakle doprinos BH Telecoma za razvoj BH audiovizualnog sektora i doprinosu razvoju i produkciji kvalitetnog domaćeg sadržaja.

Posebno je istaknuto koliko je mladih ljudi dobilo posao u struci upravo zahvaljujući podršci BH Telecoma kroz platformu BH Content Lab, te je nagoviještena i globalna zainteresovanost za serije Kotlina i Znam kako dišeš. BH Telecom je učestvovao na Berlinale festivalu u saradnji sa našim konsultantima Obala Art Centar i CineLink platformom Sarajevo Film Festivala.

Festival traje do 26. februara, otvorila ga je američka ljubavna komedija “She Came to Me” rediteljke Rebecce Miller.

BH ContentLab. Priče koje volimo