BH Telecom ponosni partner Festivala AJB DOC

Petu godinu zaredom BH Telecom ponosni je partner Festivala dokumentarnog filma AJB DOC.

Festival AJB DOC u organizaciji Al Jazeera Balkans održat će se od 9. do 13. septembra, a više informacija dostupno je na web stranici www.ajbdoc.ba

Neprekidno pomažući realizaciju brojnih društvenih aktivnosti u BiH, BH Telecom potvrđuje vodeću ulogu u razvoju bh. društva, kulturne scene i kinematografije.

Od blizu 300 prijavljenih filmova, selektori AJB DOC-a odabrano je njih 25 koji će biti prikazani u četiri programske selekcije – Takmičarski program, AJB Prikazuje, Last Minute Cinema i SMART Doc, uz dvije specijalne projekcije.

Odluku o najboljem filmu Takmičarske selekcije AJB DOC-a donijet će nagrađivani    internacionalni žiri kojeg čine filmska rediteljica Aida Begić, rediteljica i producentica Dana Budisavljević, dokumentaristica i producentica Fatma Riahi, britanski dokumentarista Phil Grabsky i dokumentarista Ensar Altay.

Svi takmičarski filmovi ulaze i u konkurenciju za nagradu programskog žirija Al Jazeere Balkans koji dodjeljuje nagradu AJB Program Award. Također, svi filmovi prikazani na AJB DOC Film Festivalu ulaze u konkurenciju za Nagradu publike.

AJB DOC ovim dodatno utvrđuje poziciju grada Sarajeva i Bosne i Hercegovine na svjetskim festivalskim mapama, a BH Telecom je od samog početka prepoznao važnost Festivala  te pruža značajnu podršku u realizaciji.

 

Moja priča. BH Telecom