BH Telecom u posjeti setu serije “Kotlina”

U okviru BH Content Lab platforme BH Telecoma, u Sarajevu je danas (1. februar) nastavljeno snimanje serije „Kotlina”, renomiranog bh. reditelja Danisa Tanovića.

Susretljiva i raspoložena ekipa TV serije, koja je snimala scene u hladnom i mračnom ambijentu jedne napuštene zgrade na Marijinom Dvoru, ugostila je ekipu BH Telecoma na čelu sa generalnim direktorom Sedinom Kahrimanom i Muamerom Hadžovićem, izvršnim direktorom za razvoj poslovanja BH Telecoma.

Kreativni domaćini su bili Danis Tanović i Amra Bakšić-Čamo, čiji je scenario odabran putem Javnog poziva za prijavu scenarija igranih serija i čije se snimanje realizuje putem platforme BH Content Lab kompanije BH Telecom.

„Kotlina“ je kriminalistička High End mini serija u pet nastavaka koja, koristeći istragu ubistva u Zemaljskom muzeju BiH u Sarajevu, uspijeva dočarati savremeno Sarajevo u kojem je okrutni sistem vrijednosti iz predratnog vremena u sudaru sa kapitalizmom današnjice.

Reditelj Danis Tanović je okupio izvanredne glumce, među kojima su Feđa Štukan, Izudin Bajrović, Boris Ler, Alban Ukaj, Ida Keškić…, a završetak snimanja serije, koja će se ekskluzivno i premijerno emitovati na servisu MY TV na Moja TV, planiran je do kraja februaru 2022. godine.

Podsjećamo da je BH Telecom Javnim pozivom obezbijedio 18 miliona KM za serijski i filmski sadržaj do 2024. godine.

Moja priča. BH Telecom