Završena SaaStock konferencija u Sarajevu

Posjetioci su imali priliku čuti zaista vrijedna iskustva osnivača uspješnih regionalnih i evropskih startup-a, ali i predstavnika VC fondova.
Zahvaljujući kompaniji Ankora i njihovim partnerima, ovaj veliki tech događaj održan je u Sarajevu, a prema reakcijama posjetilaca i učesnika, organizacijski segment je bio na izuzetno visokom nivou.

Pred ispunjenom velikom salom hotela „Hills“, panelisti i spikeri prezentirali su svoja dosadašnja biznis iskustva, koja će u velikoj mjeri biti korisna za sve one koji su prisustvovali ovom izuzetno dobro organiziranom višesatnom programu.

Neke od kompanija koje su prezentirale svoje dosadašnje iskustvo sa posjetiocima bile su Oracle, Ankora, LeanIX. Također, kompanije čiji poslovni fokus se bazira na razvoj softvera kao usluge, te fondovima i akseleratorima koji pružaju podršku SaaS startupima upotpunili su ovu izuzetno značajnu konferenciju, koja je konačno došla i u naš glavni grad.

Učesnik na ovoj konferenciji bio je i BH Telecom sa svojim predstavnikom, Adnanom Huremovićem, izvršnim direktorom Izvršne direkcije za tehnologiju i razvoj servisa BH Telecoma, koji je ovom priliko prezentirao BH TechLab, BH Telecomovu platformu za startupe.

Da je riječ o zaista izuzetno uspješnoj internacionalnoj konferenciji potvrđuje i činjenica da su se na jednom mjestu okupili predavači od Balkana, Skandinavije, preko Kanade, što je u doba pandemije korona virusa izuzetan uspjeh.

Uspješni poduzetnici iz Bosne i Hercegovine, regiona, ali i Skandinavije i Kanade, u velikoj mjeri upotpunili su ovaj događaj. Na ovaj način, SaaStock je na pravi način predstavljen Sarajevu, koje je potvrdilo da prati evropske i svjetske trendove kada je riječ o IT sektoru, grani koja iz godine u godinu doživljava ekspanziju. Vjerujemo da će i u budućnosti slični događaji imati ovako veliki interes u našoj javnosti, kao što je to bilo na SaaStock eventu. Naravno, mi ćemo i dalje nastaviti sa organiziranjem ovakvih događaja, a sve u cilju afirmiranja i promoviranja IT poslovne grane i SaaS industrije u našoj zemlji – konstatirali su iz kompanije Ankora.