SFF Covid protokol: Obavezan jedan od tri dokumenta

Covid-sigurni protokol festivala podrazumijeva da su svi posjetioci evidentirani kao vakcinisani, preboljeli ili testirani, te uključuju obaveznu dezinfekciju ruku i obuće, fizički razmak i nošenje zaštitne maske prilikom ulaska i izlaska sa zatvorenih festivalskih lokacija.

Nošenje maske preporučuje se i za vrijeme projekcije. Zbog smanjenih kapaciteta kina, potrebno je sjediti na obilježenim sjedištima.

27. Sarajevo Film Festival je COVID-siguran događaj koji će se održati u skladu sa mišljenjem Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo i prema mjerama i uputama koje je za održavanje Sarajevo Film Festivala izdao Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo.

Šta vam je neophodno za dolazak na SFF projekcije?

1. Dokument/dokaz kojim se potvrđuje vakcinacija, ili da ste preboljeli COVID ili validan negativan test uz  lični dokument.

Dokumenti/dokazi:

1.Primljene obje doze vakcine, te da je prošlo najmanje 14 dana nakon druge doze vakcine, odnosno 14 dana od vakcine (Johnson & Johnson’s Janssen COVID-19 Vakcina) koja se prima u jednoj dozi, ili

2. Potvrda da ste prebolovali COVID-19 ne stariju od 6 mjeseci od obolijevanja, ili

3. Negativan test (PCR ili antigenski) ne stariji od 48 sati.

2.COVID-sigurna akreditacija za SFF

Kako bi gledaocima olakšali i ubrzali pristup festivalskim lokacijama, Festival će izdavati COVID-sigurne akreditacije koje možete dobiti:

  • Online – popunjavajući e-formu na sff.ba, ili
  • U glavnom Box Office-u – Bosanski kulturni centar, Branilaca Sarajeva br. 24, uz jedan od tri moguća dokumenta/dokaza.

Djeca starosti do 6 godina nisu obavezna imati dokaze

Sarajevo Film Festival je u saradnji sa partnerskim laboratorijama osigurao testiranje po sniženim cijenama od 15 KM za antigenski test na više festivalskih lokacija. Više informacija na www.sff.ba.