Otvorene Ljetne paraolimpijske igre, boje BiH brani 16 sportista

U Tokiju su danas svečanom ceremonijom otvorene Paraolimpijske igre, najveće po broju sportista koji će učestvovati. Ukupno 4.403 sportista od kojih 2.550 muškaraca i 1.853 žene, takmičit će se u 22 sporta i 23 discipline.

Bosnu i Hercegovinu će predstavljati 16 sportista i to članovi reprezentacije BiH u sjedećoj odbojci koju čine: kapiten Sabahudin Delalić, Dževad Hamzić, Ismet Godinjak, Ermin Jusufović, Adnan Manko, Adnan Kešmer, Asim Medić, Nizam Čančar, Stevan Crnobrnja, Jasmin Brkić, Safet Alibašić i Mirzet Duran. Za medalju će se boriti i bacač kugle Dževad Pandžić, naši predstavnici u disciplini streljaštva Zerina Skomorac i Ervin Bejdić, te stonoteniser Haris Eminović, koji je i nosio zastavu BiH na svečanosti otvaranja Igara.

Za reprezentativni tim sjedeće odbojke nastupa i naš kolega iz BH Telecoma, Mirzet Duran, kojem ovom prilikom želimo osvajanje najsjajnijeg odličja sa svojim saigračima!

Na svečanom ispraćaju dobro zdravlje i uspjeh našim predstavnicima u Japanu je poželio i generalni direktor BH Telecoma Sedin Kahriman.

Ceremonija zatvaranja Paraolimpijskih igara bit će upriličena 5. septembra.

Moja priča. BH Telecom