BH Telecom dobitnik priznanja “Zvijezda bonitetne pouzdanosti”

Na poslovnoj konferenciji „Pouzdanost 2020 –Digitalna transformacija“ dodjeljena su i priznanja Zvijezda bonitetne pouzdanosti.

Generalnom direktoru BH Telecoma Sedinu Kahrimanu zvijezdu boniteta uručili su dr. sc Vjekoslav Vuković, predsjednik Vanjskotrgovoinske komore BiH i Ugur Ozyigit, član Uprave Ziraat Bank d.d. Sarajevo.

Povodom održane panel konferencije i dodjele certifikata i Zvijezda bonitetne pouzdanosti održana je press konferencija na kojoj su sumirane poruke panelista – uspješnih privrednika.

BH Telecom je još prije pet godina započeo sa aktivnostima u pravcu digitalne transformacije, što je prema riječima generalnog direktora Sedina Kahrimana veoma kompleksan posao u smislu poslovne, organizacione i tehnološke pretvorbe.

„Opredijeljeni smo se da BH Telecom bude predvodnik digitalne transformacije zbog naših investicionih mogućnosti, našeg znanja, naših tehnoloških i resursnih sistema. Naravno, digitalna transformacija podrazumijeva izgradnju potpuno novih eko sistema i mnogo više učesnika. Pomenuo bih i izgradnju domaće partnerske platforme za širenje portfolia ICT usluga i u tom kontekstu potpisali smo ugovor o zajedničkom nastupu na tržištu sa najvećim svjetskim kompanijama poput Oracla, Microsofta itd., ali i sa 15 domaćih IT kompanija. Ta vrata su još uvijek otvorena za potpisivanje ugovora o zajedničkom nastupu na tržištu i kreiranju novih ICT usluga.”

U 2021. godini BH Telecom planira investirati preko 300 miliona KM u nova rješenja u izgradnju optičke infrastrukture i stvaranje preduslova za primjenu procesa digitalizacije.